12 februari 2010

Barn som blir bortförda till arabiska länder

Bloggtidningen Oikonea ger en dyster bild av det nya multikulturella samhället, där fäder för bort sina barn till hemlandet för att ge dem en muslimsk uppfostran. Förra året drabbade det 81 danska barn.

I sin bok "Ære og skam" berättar den danske politikern Naser Khader om ett par bortförda barn som han träffade i Syrien. Pojken som var nästan blind betraktades som byfåne, och blev utsatt för stenkastning. Hans syster skulle bli tvångsgift. Pappan uttalade sig retsamt i dansk TV om att han kunde tänka sig skicka tillbaka pojken till Danmark, vilket han aldrig gjorde.

Det skulle kunna skrivas många sådana böcker som klassikern "Inte utan min dotter" från 1987:

"Betty levde ett helt normalt liv tillsammans med sin iranske make Moody och sin dotter Mathob. En dag föreslår Betty att Moody ska hälsa på sin släkt i Iran. De hade en 2 veckors resa framför sig, men för Betty och Mathob väntade en evighet i Iran. Moody svor på Koranen att aldrig hålla Betty och Mathob i Iran mot deras vilja, men det ändrades snabbt när han tog deras pass, deras ägodelar och i stort sett deras liv ifrån dem."

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.