07 februari 2010

Bekämpa det röd-fascistiska våldet på våra gator, justitieministrar

I Århus i Danmark hölls i lördags en demonstration av en organisation som kallar sig "Good Night White Pride". Deras motståndare "White Pride" höll sig undan, vilket gjorde de kamplystna demonstranterna frustrerade. Men de lyckades hitta ett oskyldigt offer i stället.

Efteråt blev nämligen redaktören av den populära politiska bloggen Uriasposten misshandlad av ett gäng bestående av 8-10 maskerade svartklädda vänsterradikala typer. Orsaken var att han tagit bilder av demonstranterna.

Tryckfrihetssällskapet skriver att attentatet är "ett skrämmande angrepp på yttrandefriheten och särskilt på pressens möjlighet att täcka vänsterextremistiska uppträden och andra aktiviteter. De 'antifascistiska' våldsmännens aggressiva aktion verkar inspirerad av den terror som de nazistiska stormtrupperna utlöste i den tyska Weimarrepublikens sista år före Hitlers maktövertagande i 1933."

Jag kom att tänka på ett möte som "islamkännaren" professor Hjärpe nyligen höll för fulla hus i Lund. Den självrättfärdiga stämningen av att "bekämpa rasismen" piskades upp. Dessa ungdomar borde betänka Jesus ord: "Varför bråkar du om grandet i din broders öga när du inte ser bjälken i ditt eget?" Stryk det där "anti", ni är fascister rätt och slätt.

I Lund fruktar polisen stökig valrörelse. Extremvänstern är stark där och har tidigare attackerat borgerliga politiker, nu lär det bli Sverigedemokraternas tur att råka ut för AFA och Global Intifada och allt vad de kallar sig.

"Eftersom brottsligheten vänder sig mot det demokratiska systemet, borde den omfattas av den speciallagstiftning som heter författningsskyddet," säger en polischef. "I så fall blir straffskalan en helt annan. I dag rubriceras brotten ofta som olaga intrång eller ofredande, vilket är helt orimligt."

Liknelsen med Weimarrepubliken är inte helt orimlig. Socialdemokraterna har anställt en före detta AFA-huligan som mediechef. Han ska jobba med valstrategier kring sociala medier. Tidigare har han krossat bankfönster, är det sossarnas nya valstrategi månntro?

10 Kommentarer:

Bertil sa...

"Varför bråkar du om grandet i din broders öga när du inte ser bjälken i ditt eget?"

Du är verkligen sista personen som säger det.

Knute sa...

Någon som kände sig träffad tydligen.

Knute sa...

Bilden i inlägget säger mer än många ord. Tyvärr vet jag inte vem tecknaren är, upplysningar mottages tacksamt.

Anonym sa...

”Bekämpa det fascistiska våldet”. Vore det inte bättre att tala om socialistiskt våld. Fascismen är ju en variant av socialismen. Alla fascister är socialister även om alla socialister inte är fascister. Vill man bli kvitt kommunism, fascism eller nationalsocialism så är det socialismen man måste bekämpa.

Knegarn.

Tecknaren är Kalle Strokirk.

http://www.kallestrokirk.se

Anonym sa...

AFA = Anarkofascister

Knegarn.

Knute sa...

Knegarn, det tål att tänka på. Fascism, socialism, ska jag kalla det röd-fascism kanske?

Knute sa...

Spydpigen skriver om Hjärpes föredrag för vänstern i Lund:

Kald det bare ”propaganda”, at ”majoriteten är hotad av minoriteten”. Det er Sverigedemokraterne sandelig ikke ene om at pege på i Europa. Der er voksende organisationer og partier, som erkender dette faktum. I Europa udlægges majoriteten gerne som Europas befolkninger, og minoriteten som muhammedanerne, men med tanke på islams omfang på jordkloden er den modsatte tolkning nok mere rimelig: minoriteten, som tilmed retsligt ikke må forsvare sig og knapt nok bruge sin grundlovsfæstede ytringsfrihed, er SVENSKERNE, og den truende majoritet er MUHAMMEDANERNES islam.

http://spydet.blogspot.com/2010/02/tolkninger-og-svar.html

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Det går ett rykte på nätet just nu att Hjärpe inte längre är kristen utan har konverterat. Undrar vem som blir först ut med att bekräfta detta rykte. Det som verkar trovärdigt i det är att han uppträder alltmer som en taqyyia-muslim.

Anonym sa...

Jeg har tystjålet billedet - det fortjener at blive spammet ud over hele Internet.

Knute sa...

“Efter at være blevet slået med flasker og sparket liggende på jorden af otte-ti mand, fik de lægebehandling. Hvis De, kære læser, synes, at det lyder som en principielt vigtig historie i et land, der i hvert fald tidligere har brystet sig af ytringsfrihed og pluralisme, så har De ret. Men hvis De tror, at det var en historie, som mediernes egne skribenter ville dække intenst, så tager De fejl. Bloggeren hedder tilfældigvis Kim Møller og er en selvbetegnet nationalkonservativ, som er kritisk over mangt og meget, ikke mindst venstrefløjen og multikulturalismen. Det kan man mene om, hvad man vil, og hos danske journalister mente man åbenbart, at historien ikke bare er uinteressant men reelt ikke-eksisterende."

http://www.berlingske.dk/groft-sagt/loke-thor-og-kim-moeller

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.