07 februari 2010

Terroristhot för att få oss att prata med varandra?

I en artikel i Newsmill får man lära sig att multikulturen är ute. Nu ska det vara interkulturellt, vilket innebär "att människorna börjar prata med varandra på bussen, tunnelbanan, tågen, torgen etc.. Idag är det så att människor tittar åt olika håll för att undvika prata med varandra."

Det är bara att hålla med, men som jag tidigare har skrivit är tystnaden inbyggd i systemet. Socialdemokratin har gjort folk ohjälpsamma. Den allmänna inställningen är att statens skyddsnät fångar upp alla. Ingen självisk anledning att vara speciellt hövlig mot dem man möter. Ett leende i hissen eller affären är onödigt.

För övrigt har artikelförfattaren fel när han skriver att Sverigedemokraterna är främlingsfientliga. Faktiskt röstar många invandrare på dem, just för att de håller med om att den muslimska massinvandringen inte håller i längden. Än så länge behandlas vi som individer men hur länge till? De flesta muslimska länder är polisstater och dit är väst också på väg.

Med syftning på ett eventuellt burkaförbud citerar han Benjamin Franklin, "Ett samhälle som ger upp lite frihet för att vinna lite säkerhet, förtjänar varken eller, och kommer att förlora bägge."

Om vi förbjuder burkan förlorar vi vår frihet. Och vår säkerhet, ty då kommer storebrorsan, skräms han. Om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen, då kommer Sverige att "bli en högaktuell måltavla för terroristangrepp från Al Quaida."

Med sådana tankegångar förvånar inte följande kommentar han lämnade på bloggen Hippietanten:Läs vidare: Länkning förbjuden

4 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Vilken tröttsam typ den där Daniel. Svenskar i gemen lär inte ha något emot invandrare som kommer till Sverige, lär sig språket, gör rätt för sig och tar seden dit dom kommer utan att för den skull behöva vända ut och in på sig. Men dom som kommer och KRÄVER både det ena och det andra och som inte ids lära sig språket efter 20-30 år i landet och som fifflar med understöd som sedan skickas till hemlandet; har vi nog väldiga problem med. Rätt mig om jag har fel....

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Läste just ett inlägg på Exilen av en skribent som besökt Gamla stan i Stockholm. Tydligen ser även GS ut som en basar numera. Alla affärer drivs av MENA-folk och fruktstånd med. Dom som säljer är aggressiva och har mord i blick. Snart kommer dom ha tagit över alla större kedjor, ICA och allt vad dom heter. Det kommer bara finnas halal-mat och fläsk går inte att få tag på. Sen kommer man ta över kedjor som H&M och Kapp Ahl. I början smyger man in lite hijabs i sortimentet och utökar bit för bit med jilbabs, chador och niqabs som trängs bland jeans och annat. Det kommer sluta med bara muslimskt sortiment.

Daniel Arrospide sa...

Halloj. Det jag hade emot var att hon länkade min artikel till hennes blogg. Jag har ingen lust att min artikel länkas till material som är farligt när hets mot folkgrupp. Med Vänlig Hälsning Daniel Arrospide

Knute sa...

Intervju med André Gerin, ordförande i den parlamentariska kommission som föreslår förbud mot heltäckande slöja i Frankrike:

Vissa muslimska kvinnor vill bära burka av religiös övertygelse. Ska de inte få göra det på bussen eller tåget?

–Nej, det är omöjligt att de vill bära burka. De är indoktrinerade. Dessa kvinnor är gående kistor som förvandlats till militanta krafter. De följer ett medeltida tänkande, men nu måste de anpassa sig till värderingar som gäller i dagens Frankrike och Europa. Det har länge inte varit politiskt korrekt att ifrågasätta islam. Men nu måste vi börja försvara vårt sätt att leva. Och vi ska hjälpa kvinnor med heltäckande slöja att bli befriade.

Finns inte risken att muslimer som grupp brännmärks med ett burkaförbud?

–Tvärtom. Det är början på dessa kvinnors frigörelse, något som även flertalet muslimer vill ha. Det finns ett djupt obehag bland många muslimer över burka och niqab. Ingenting i Koranen säger att kvinnor ska bära heltäckande slöja, det är ett rent påhitt. Många muslimer är tacksamma över att vi driver detta initiativ.

Räcker det inte med regler mot burka på vissa offentliga platser, som skolor, sjukhus och statliga myndigheter? Varför en nationell lag?

–Därför att vi vill löpa hela linan ut. Burkan tillhör medeltiden, punkt slut. Den ska bort helt och hållet, och vi vill inte ha några halvmesyrer. Det är fråga om att försvara våra värderingar, den allmänna ordningen, säkerheten och relationen mellan människor.

Men ett burkaförbud kan tas som en provokation som snarare radikaliserar muslimer.

–Knappast. Flertalet förstår vad det handlar om: man måste kunna identifiera personen och burka hör inte hemma i vårt västliga samhälle. På sikt bör burkaförbud gälla överallt på allmän plats, även gator och torg. Burkadebatten är inget specifikt franskt problem, det finns i hela Europa. Och jag är beredd att kämpa för detta – även om jag ibland är rädd för min egen säkerhet.


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/burkan-tillhor-medeltiden_4258561.svd

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.