18 februari 2010

Brev till Obama från Sarah Palin


För ett år sedan undertecknade president Obama stimulanspaket på nästan en triljon dollar och lämnade räkningen till våra barn. Vad har vi fått för denna enorma summa? Många löften som har visat sig vara falska. På denna årsdag av "stimulans", måste Washington lyssna till vårt budskap om att amerikanerna förväntar sig och förtjänar bättre.

Amerikanerna blev lovade att stimulanspaketet skulle hålla arbetslösheten under 8%. Den är nu mycket högre. Vi blev lovade att pengarna skulle gå till målinriktade projekt och inte till röstfiske.

Det har varit fyllt med mutor, gåvor till korporationer, "godis" till fackpampar och andra former av slöseri.
Vi blev lovade att det inte skulle förekomma något bedrägeri, men nu säger regering att de inte ens kan verifiera om de personer som ansökte om de $ 325 miljarder i skatteåterbäring är berättigade till det.
Vi blev lovade att övervakningen skulle vara sträng, men miljarder dollar har tydligen tilldelats distrikt som inte ens existerar.
Vi blev lovade att det skulle ge "gröna jobb" till amerikaner, men 80% av de 2 miljarder dollar som satsas på alternativ energi gick till inköp av vindkraftverk byggda i Kina!
Vi blev lovade att det skulle hjälpa delstaternas regeringar att rida ut lågkonjunkturen, men staterna som fått stimulans-betet kommer att vara i sämre skattemässig form nu eftersom de lokala regeringarna kommer att sitta fast i nya ofinansierade löften om bidrag, för att fortsätta de regeringsprogram de inte hade råd med till en början. Många av oss guvernörer varnade de statliga lagstiftarna för det.

Ett år senare, ser vi tydligt att stimulanspaketen inte var någon väl genomtänkt plan. Det har inte återupplivat vår ekonomi. I stället har det skuldtyngda paketet visat sig vara ett hinder för vår ekonomi. Det har inte styrt in oss på vägen mot en bättre framtid, utan i stället intecknat våra barns framtid och stulit deras möjligheter. Det har inte stärkt oss, utan i stället äventyrat vår frihet och säkerhet genom att göra oss ännu mer beroende av utländska långivare. Vad vi erhållit genom stimulanspaketen är inte jobb eller ekonomisk tillväxt , utan en farlig skuld.

Hela brevet med länkar finns här.


-------
En färsk opinionsundersökning visar att bara 6% av amerikanarna tror att stimuleringsprogrammen verkligen har skapat arbetstillfällen.

Om det verkligen är så som Obama säger att han skapat 2 miljoner jobb för dessa 787 biljoner dollar blir det enligt min matematik en kostnad av 140,000 dollar per jobb. Det är allt dyra arbetstillfällen det.

4 Kommentarer:

Knute sa...

På Alla hjärtans dag tillägnades Sarah Palin ett hjärtformat avsnitt av tv-serien Family Guy. Men i stället för att få chokladaskar och komplimanger fick hon "en spark i magen". Avsnittet handlade om en pojke som träffar en flicka med Downs syndrom. Och inte vilken som helst flicka med Downs syndrom - utan en flicka som erkänner att "min mamma är före detta guvernör i Alaska."

Anonym sa...

140 000$/ jobb?
Då är det ungefär som alla de jobb som Reinfeldt hemma i Sverige påstår sig ha skapat genom skattesänkningar på lånade pengar nämligen ca:1 miljon per nyskapat jobb är vad det har kostat.

Mahmud

Knute sa...

Jobbskatteavdraget är fullt finansierat.

Statens överskott var mycket stora 2007-08 så det fanns utrymme för skattesänkningar.

Finansminister Borgs ansvarsfulla politik går inte att jämföra med att president Obama ansvarslöst låter sedelpressarna gå.

Knute sa...

Sarah Palin är en av 31 kvinnor på Times lista över de 100 mest inflytelserika personerna 2010.

"På det sätt hon lever, vad hon säger och hur hon hänger sig åt att göra USA bättre... så symboliserar hon det goda samtidigt som hon blottar det onda och dåliga", står det i motiveringen.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=211364

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.