02 februari 2010

Den nya EU-ministern presenteras

Folkpartisten Birgitta "Minaret" Ohlsson är regeringens nya EU-minister. Jag letade i arkiven och hittade detta om henne:

"En av våra mest kända folkpartistiska riksdagsledamöter heter Birgitta Ohlsson.

Hon är vegan.

Veganer dricker inte mjölk, äter inte ägg och ost av djurskyddsskäl. Givetvis använder de inte smink som innehåller till exempel insektsfett eller läderprodukter. Birgitta Ohlsson bär inte läderjacka, inte läderskor eller läderbälten. (Får vi förutsätta!)

Hur dessa extrema ståndpunkter går att förena med folkpartiets (och Alf Svenssons) krav på slakt utan bedövning är svårbegripligt."

Med tanke på att inlägget har något år på nacken så kanske det inte längre stämmer att Folkpartiet vill ha halal-slakt eller att Ohlsson är vegan.

"Vi har högt i tak i Folkpartiet", säger partiledaren Björklund. Då borde väl Birgitta Ohlsson som minister kunna kosta på sig att säga ifrån om den vidriga halal-slakten, där slaktaren måste vara muslim och yttra en speciell religiös fras innan djuret dödas utan bedövning.


Fotot från New York påminner om Sverige, som ju var ett lutherskt kristet land innan vänstern för drygt 40 år sedan började sitt massiva propagandakrig och tog över kyrka, politik och media. Vänsterpartierna är islamberoende och de muslimska invandrarnas röster kan bli tungan på vågen.

Vilket vore katastrofalt. Trots den ekonomiska krisen är lika många sysselsatta som under rekordåret 2006, ca 4,5 miljoner har ett arbete. En rödgrön regering hade inte gått i land med det.

"Hoppas Alliansen inte lyckas tysta Ohlsson", utropar socialdemokratiska Aftonbladet. Hon kanske är med i fel parti? Eller har alla sju riksdagspartierna blivit alltför lika.

Groundhog Day
Köp svenskt om du ska köpa kött
Nakna veganer missar poängen

4 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Att vara vegan och acceptera halal/kosher är väl totalt oförenligt och om hon accepterar halal/kosher är hon verkligen den största hycklaren av dom alla.

Anonym sa...

Birgitta Ohlsson dras till extremism

Hon hamnar alltid i extrema ställningstaganden. Hon passar inte i ett borgerligt parti.


Fridsamme Fridolf

Redaktören sa...

Det är en skandal att en riksdagsledamot som på en nationaldag i en tidningsartikel pläderat för att vårt land skall avskaffas, nu ges uppdraget att företräda detta land som EU-minister.

Men värre hade det förstås varit om det handlat om utrikesminister- eller försvarsministerposten.

EU syftar ju trots allt till att avskaffa alla sina medlemsstater och förvandla dem till ett slags kommuner i en ny, europeisk superstat. Ja, värre än så, kommuner i en euro-asiatisk superstat, om Turkiet blir medlem och via den Medelhavsunion Sarkozy arbetar för och som innefattar Nordafrika och Mellanöstern.

Min respekt för Birgitta Ohlsson ökar inte av vetskapen, att hon förespråkar
"abortturism" och är vegan, som förespråkar legalisering av obedövad slakt i religionsfrihetens namn. (Ohlsson anser till och med att det är "rasism" att inte låta utländska kvinnor komma till Sverige och göra bort.)

Det senare är en sorglustighet. Vegan blir man väl rimligen av medkänsla med djur, av önskan att bespara dem det lidande som all kött- och skinnproduktion medför, liksom djurförsök.

Ens trovärdighet blir därmed något anfrätt, om man samtidigt kräver att
obedövad slakt skall legaliseras.

elina sa...

Jag skäms. Jag trodde hon var med FI.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.