03 februari 2010

Det snurrar inte i MinnesotaFör att förhindra att planeten drabbas av det där som jag inte skulle skriva om mer, har man satt upp mängder med vindkraftverk i USA. Naturligtvis subventionerade med skattepengar, annars skulle ingen ha råd att vare sig bygga eller underhålla dem.

Nu när det är extra kallt och de verkligen skulle behövas lite mer energi fungerar de inte just därför att det är kallt!
Ett energibolag köpte 11 turbiner för 300,000 dollar styck och de var försedda med hydraulik speciellt anpassad till kallt klimat .
Det finns faktiskt en person i videon som säger att det är ett bra projekt, fast det inte fungerar men inte ens skolan vill använda det som exempel i undervisningen. Jag trodde skolan var samhällets spegel?
Man talar också om att hitta på ett sätt att värma hydraloljan för att få snurr på turbinerna men kommer inte det att bidra till.....ja ni vet vad?

3 Kommentarer:

MS sa...

@Berit

Du har min välsignelse att skriva om det du inte skulle skriva mer om.

I release you from your spell ;-)

Anonym sa...

På medeltiden visste varenda bonde att när det var vindstilla så fungerade inte vädermöllan så då fick man åka till skvaltkvarnen med spannmålen(om det inte var torka naturligtvis för då var det bara att vänta).

LP sa...

Kolla:

http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/vindkraft/article498411.ece

Nedisningen är ett stort problem. Den enda teknik som finns på marknaden nu är tysk och fungerar som en slags varmluftsfläkt som blåser inuti rotorbladen.

Jag är inte kategorisk motståndare till vindkraft, men jag tvivlar starkt på att det går att göra långsiktigt och storskaligt lönsamt. Som vanligt är jag rädd för att populism och känslor får vara med och styra energipolitiken och detta är mycket olyckligt.

Däremot skulle jag mycket väl kunna tänka mig att investera i småskalig vindkraft + solvärme och solel om jag skaffar hus på vischan (keep on dreaming...) någon gång. Dels för att det finns fungerande system på marknaden och dels för att jag tycker teknik är lite kul.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.