25 februari 2010

Don't kill the killer whale

Ni har säkert läst om den tragiska händelsen i går när en killer whale dödade en av sina tränare under en show i Sea World, Orlando.

Jag tycker verkligen synd om kvinnans familj, vänner och anhöriga men är totalt emot alla som nu kräver att valen ska dödas eller släppas tillbaka till frihet.

Hallå! Vilken del av ordet "Killer" är det ni inte förstår? En killer whale är ingen guldfisk eller gullig utter.
Folk som arbetar med rovdjur vet vad det handlar om. Tilikum var inblandad i ett dödsfall redan 1999 fast omständigheterna runt den händelsen är oklara, då det handlade om en man som tagit sig in i parken nattetid.

Sea World har tagit på sig ansvaret för djuret. Om man måste isolera "Tilly" under resten av hans liv, gör det. Om de släpper ut honom i havet kommer han ganska snart att dö, eftersom han hållits i fångenskap så länge att han inte kan skaffa sig föda på egen hand.

3 Kommentarer:

LP sa...

Späckhuggare skall vara i havet, inte i en simbassäng. Synd om tränaren dock...

marie baardh sa...

det är som med de svenska vargarna, man skjuter ner dem för att dom gör fel(river ner får)
men man skjuter ner dem även när de gör rätt,jagar på rätt byte rådjuren på andra sidan stängslet på kolmårdens djurpark.
inte konstigt om en stor späckhuggare börjar att jaga ner människorna i vattnet. det kan ju vara så att valen vill byta jobb för ett tag och döda människorna, istället för att hela tiden behöva göra saker på kommando, ett nock i huvet och du ska hoppa!! va fan måste jag det, säger valen, och så dödar han människorna.

MS sa...

Även det svenska namnet späckhuggare säger en hel del. Det bästa är nog att Tilly går i pension. Att han flyttas eller att han bara bli till beskådan. Det är självklart att det är en tragisk händelse för kvinnans anhöriga och en skräckupplevelse för dom som såg attacken men som sagt det är ett rovdjur på flera ton. Förr eller senare så tar rovdjursinstinkten över.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.