05 februari 2010

Doublethink

George Orwell: förmågan att hålla två motstridiga uppfattningar i huvudet samtidigt och tro på båda."
Hur Obama kan få kläcka ur sig så mycket vanvettigt och totalt motsägelsefullt och ändå inte blir utbuad, övergår mitt förstånd. I stället står folk upp och applåderar! Alla dessa klipp kommer från hans "State of the Union address".
De som fortfarande tror att detta kommer att sluta väl måste leva i ett parallellt universum.

Nya mätningar vad gäller arbetslösheten visar nu 17,3% och många anser att det är i underkant. Vad gör Obama? Jo, han lovar mer central planering och 2,3 miljarder i bidrag till de företag som skapar "gröna jobb".
Strax före valet sade Obama, "Nu är det bara fem dagar kvar tills landet kommer att fundamentalt förändras" .
Det var nog inte många som verkligen förstod att hans plan var att slita sönder den väv som är Amerika.

Obama har två val. Antingen låter han bli att lägga sig i, kliver åt sidan och låter den privata sektorn skapa arbetstillfällen, eller också trampar han på i ullstrumporna med fortsatta regeringsinitiativ och olika artificiella bidragsprogram .
Obama tror på centralplanering och centralstyrning, den privata sektorn är en "fiende". Han tror att Amerikas storhet beror på regeringsprogram och han vill förändra marknadslagarna som säger att om företag inte är lönsamma dör de ut av sig själv och ersätts av något som är lönsamt. Inte i Obamas värld och inte heller i Karl Marxs.

Han har ingen erfarenhet av att sammanställa en budget och sedan följa den, Michelle har skött hushållskassan. Han har aldrig haft anställda och haft ansvar för löneutbetalningar.

Den som levt ett skyddat liv och inte ställs inför praktiska behov och begränsningar kan lätt lova Utopia, enligt vilken ideologi som helst.
Antingen är Obama en förklädd skurk som manövrerats till denna maktposition för att förstöra Amerika, eller också tror han att han och hans krets är vida överlägsna oss andra när det gäller förutseende, förståelse och förmåga.

Det är enkelt nu att skylla allt på Obama och hans Demokrater som är i majoritet, men Republikanska politiker har inte varit mycket bättre och Bush använde inte sin veto-rätt för att stoppa slöseriet när han hade möjlighet fast slöseriet under hans tid var ett intet mot vad det är nu (se bild)Politiker är kortsiktiga människor som trivs med den makt, prestige och de förmåner som positionen ger dem
De som verkligen bär skulden till det dilemma vi befinner oss i, är alla kapabla amerikaner, som anser att någon annan än de själva ska betala för och ta ansvar för sådant som rimligen är deras egen uppgift.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Det där med att Bush inte slösade lika mycket som Obama gör idag är väl en definitionsfråga beroende på vilket filter man applicerar (höger eller vänster). Såg ett program om USAs varande och blivande budgetunderskott igår på kunskapskanalen.

Bush lyckades, trots protester från de egna leden, få igenom Medicare, som innebär att pensionärernas medicin subventioneras med skattepengar. Idag kostar det inte mycket men år 2050 kommer det att kosta nästan halva USAs budget. Vad han gjorde var att skjuta upp skulden.
Vad jag kan se så är det inte av illvilja eller som nån konspiration som hans administration tar till dessa drastiska åtgärder, utan mer ett nödvändigt ont.

Knute sa...

Anonym, titta lite närmare på diagrammet så ser du att under Bush var det en måttlig ökning medan under det senaste året under Obama stiger kurvan rakt upp. Rena hockeyklubban.

Berit sa...

Ser att Knute skriver just det jag tänkte säga.
Medicare var ett program som kom från Demokraterna och som Bush kunde ha satt käppar i hjulet för men inte gjorde. Det är emellertid också ett program som man kan stoppa omedelbart (om man vill!)
Den totala Demokratiska kontrollen som existerade under Roosevelt, Truman (andra perioden) , Kennedy, Johnson, Carter, och Clinton (första halvan av första perioden) har åstadkommit många skador på landet.
Men mängder av skatteökningar, sociala program och federal makt, som brutit ner frihet och individuellt ansvar, har gått igenom med hjälp av Republikaner under perioder när de förväntades vara oppositionsparti.

Är Obama illvillig? återstår att se ... men hans politik är absolut förödande för landet och de "drastiska åtgärder" som planeras kommer att leda till en mycket snabb ekonomisk undergång.
Den libertarianska principen (OBS! inte vad vi menar i dag när vi säger liberal) som låg till grund för de män som grundade landet, och speciellt hur deras regler var ämnade att begränsa regeringsmakten i ett fritt samhälle, är det enda som kan rädda landet .
Det ligger i händerna på det amerikanska folket. De människor som anser att andra har skyldighet att ta hand om dem och deras omedelbara behov är de som måste ändra inställning.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.