06 februari 2010

En sorglig historia

Den politiskt korrekta attityden i väst att acceptera att kvinnor bär burka är sorglig. Den är känslokall helt enkelt, utan medkänsla för de kvinnor som förtrycks av våra inhemska talibaner. Om förtrycket bara inskränkte sig till burkan, men det är mycket värre...

Det är därför vi har soldater i Afghanistan, för annars slår de till här i landet. Vi sätter våra soldaters liv på spel men blundar för att det är samma ideologi som hotar oss här. Restaurera det svenska försvaret är nummer ett. Dags att vara lika vaksam som i Afghanistan.

Den svåra situationen för barn i Pakistan som tvingas att agera som självmordsbombare har blottlagts av en 13-årig flicka. Hon berättar att i hennes hem fanns en underjordisk bunker där befälhavare från talibanerna brukade samlas och där barn tränades att bli självmordsbombare. Från GP:

"De flesta barn var i min ålder eller yngre. De valdes för att de var för unga för att förstå bättre."

"De fick någon sorts medicin som fick dem att le hela tiden, som i trans. Min far och min bror sa att de skulle ge mig den medicinen och att jag sedan skulle vilja springa mot döden."

Meena vägrade att hjälpa sin bror och svägerska att preparera bomberna eftersom hon inte ville döda muslimer. När hon även vägrade att bli självmordsbombare fick hon stryk.

Men Meenas lillasyster Nahida slapp inte undan.

"De band fast fyrkantiga saker på hennes armar och förband dem med sladdar. Nahida sa till vår bror att bomben var tung och att hon inte kunde gå men de sa att det skulle bli lättare när hon satt i bilen. Sedan fick hon medicinen. Hon skrek efter vår mamma och kramade henne. När hon tittade ner på bomben skakade hon."

"Sedan började min bror och pappa att slå mamma. De skrek: varför distraherar du flickan från hennes uppdrag? Mamma svimmade när de satte Nahida i bilen. Efteråt sa min bror att attentatet hade genomförts i Afghanistan."

Meenas bror var också inblandad i ett attentat i oktober 2009 som dödade över 50 personer i en basar vid Khyberpasset, på gränsen till Afghanistan. "Sedan firade de och min pappa och min bror fick en motorcykel och en get."

Meena fick i uppgift att passa geten men en dag rymde den och Meena sprang efter.

"Jag följde geten längs en bäck. Ett flygplan kom och det var en massa oljud och kraftiga vibrationer. När jag tittade tillbaka mot vårt hus såg jag rök. Huset var bara bråte. Eftersom där var fullt av vapen och sprängämnen hördes kraftiga smällar."

Det fanns ingenting att återvända till så Meena fortsatte att gå tills hon på kvällen kom fram till en stad.

11 Kommentarer:

Arlav sa...

Jaha, så har kvinnor det i vissa länder med en antik kvinnosyn. Om bara fler kunde inse det.
Undrar då bara, var i h-e är Gudrun Schyman?
Hon som ständigt säger sig slåss för kvinnors rättigheter, för feminismen och jämställdheten?
Är hon fullt upptagen med viktigare saker, t ex som att visa arslet i Let's dance kanske?
Tycks så.
(La in ett likn inlägg på AB:s forums. Tro mej om ni vill men det försvann inom en minut! Syntes vid 1:a pageupdate - borta vid nästa..)
Ville här bara peka på svenska politiska elitens totala likgiltighet för "andra" och dess enorma hyckleri.

robban sa...

tja om inte annat så träffade flygbomben på rätt ställe.

Red. sa...

Våra stackars fåtaliga svenska soldater gjorde större nytta här hemma. I Afghanistan kan de bara sitta som måltavlor för talibanerna. Läs på i historieboken. Afghanistan har aldrig besegrats; det brittiska imperiet förlorade, Sovjetunionen förlorade, USA på höjden av sin militära makt har förlorat trots stöd av sina allierade och en vapenteknologi utan motstycke i världshistorien. Afghanistan kan bombas och ockuperas, men inte betvingas med mindre än att man spränger hela landet i stycken med kärnvapen, dödar alla afghaner och asfalterar över resterna. Låt afghanerna behålla sin frihet och sätt att leva. Ta hem trupperna och glöm bort att det finns ett stycke värdelös mark som heter Afghanistan. Låt Afghanistan vara i fred. Ska det vara så svårt att förstå?

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Visar ju tydligt vilka monstrum det är frågan om. Nu finns dom tyvärr i Sverige också. Bara en tidsfråga innan det smäller här också.

Knute sa...

Red -

Helt omöjligt att vinna Afghanistan är det inte. Muhammedanerna lyckades, så sent som 1896 erövrade de Kafiristan, det sista "hedniska" fästet. Det borde gå att vinna tillbaka människornas själar.

http://everykindapeople.blogspot.com/2009/05/kafirerna-i-hindukush.html

LP sa...

Tyvärr är jag kanske lika pessimistisk som Red då det gäller utsikterna att vinna i Afghanistan via regelrätt krigsföring.

Enda sättet att lyckas med krigsmetoden vore att göra jobbet grundligt, dvs mer eller mindre utplåna stora befolkningsgrupper. Detta vore folkmord och är oacceptabelt. Det enda som skulle kunna utlösa en sådan händelse vore om en atomvapenvedergällning blev nödvändig, och det får vi hoppas inte kommer att ske.

En slags omvändelse måste alltså ske, och den åstadkommer man inte med vapen. Förändringen måste komma inifrån det egna folket, och jag måste säga att det ser mörkt ut. Den islamska sjukdomen och de antidemokratiska idéerna är så djupt rotade i dessa kulturer, att det skulle krävas ett par sekler även om utvecklingen gick framåt, vilket man nu kan undra om den verkligen gör.

Jag är själv inte beredd att åka till Afghanistan och riskera livet och kan därför inte kräva det av andra. Jag tror som sagt inte heller att metoden är framgångsrik så halvhjärtat som den tillämpas idag.
Jag förespråkar ett starkt nationellt försvar och starka försvarsallianser med vänligt sinnande nationer. Jag förespråkar även möjligheten att slå tillbaka med atomvapen och jag tror att vi snart kommer att finna det nödvändigt med tanke på utvecklingen i Pakistan.

Vi i väst bör hålla oss på vår kant och ha nolltolerans mot islamism och andra totalitära ideologier inom våra territorier. Turkiet skall tex INTE med i EU eftersom Turkiet är ett efterblivet muslimskt land som inte kommer att bidra vare sig idémässigt eller ekonomiskt till EUs utveckling. De kommer snarare att dra ned EU i och vrida tillbaka den kulturella och ekonomiska utvecklingen flera decennier.

Erik sa...

JAg håller helt med ovanstående utmärkta inlägg. Låt afghanerna leva med sin kultur. Vill de ha sharia så varför inte. Däremot ska vi kräva att de tar hand om sin befolkning och inte dumpar in den över oss i väst som nu görs, den tolerans som visas de som kommer hit och stannar i Sverige är också helt vansinnig och kommer i slutänden leda till misär för alla inblandade.
Tyvärr är väl en del av problemet att islam är en slags imperialism. För att kontra islamiseringen av Europa finns i förlängningen inget annat val än att vägra muslimer att komma hit och kolonisera våra länder. Punkt slut! En helt annan politiker och mediakår kommer dock krävas innan det kommer ske. Tyvärr! Så mycket skit kommer ske innan folk förstår vad som är på gång.

Anonym sa...

AFGHANERNA BEHÖVER SE RESULTAT

Jag har besökt Vietnam. Befolknigen i söder ville inte ha kommunistiskt styre.

USA:s armé missuppfattade sin uppgift. De trodde det var att besegra fiendens armé. Men det är sekundärt. Det viktiga är att skydda meborgarna.

Sedan marinsoldaterna jagat bort kommunisterna från en by, drog de vidare till nästa by. På natten kröp Viet Minh tillbaka i byn, mördade några och besatte byn igen.

Byborna fann att det var mycket farligt att inte hålla sig väl med Viet Minh, medan amerikanerna aldrig dödade någon bara för att skrämmas.

Så byborna hjälpte Viet Minh i fortsättningen.

I Afghanistan är alltså det viktiga att skapa fred och ekonomisk framgång. Till att börja med i begränsade zoner, som får verka som demonstration av vad demokrati innebär.

Ett konstruktivt förslag jag sett vore att skicka de "ensamkommande" till den svenska basen, inrätta en "säker zon" där och låta ynglingarna lära sig mura, snickra, dra rör och elledningar samt måla dels egna förläggningar och dels skola och någon form av verkstad för att få inkomster.

Den säkra zonen skulle då dels bli den naturliga målet för verkligt skyddsbehövande, som inte behövde åka ända till Sverige, och dels bli en "modell", som visade befolkningen vad de kunde få, ifall de stöder de internationella styrkorna mot talibanerna.

Så småningom skulle talibanernas bas bland befolkningen försvinna. Det är vad som behövs där för varaktig fred.

Vitsen är alltså inte att döda talibaner. Det är istället att konkurera ut dem med bättre förhållanden. Då måste opiumodlingen tacklas på ett konstruktivt sättt.


Fridsamme Fridolf

LP sa...

@Erik och Fridsamme Fridolf

Jag tackar för ditt stöd Erik, men en sak vill jag göra väldigt klart - det är inte skit samma om de barbariska talibanerna tar makten i Afghanistan och åter börjar terrorisera befolkningen!
Man skall komma ihåg att om man säger att "det är rätt att afghanerna skall få leva med sin kultur", så ger man i själva verket stöd till de som har makten att definiera vad afghansk kultur skall innehålla. Detta är väl gott och väl och det är ju så det fungerar i alla andra länder. Problemet med Afghanistan är att senast de "lämnades ifred" var det talibansvinen som hade denna makt, och förmodligen skulle det bli så igen om de främmande arméerna drog sig tillbaka.
Talibanerna har vapenmakten, men de har knappast alla afghanska individer bakom sig. Rimligtvis borde tex 50% av befolkningen (de som fötts utan penis) ha det bättre utan talibanerna.

Det jag menar är att nuvarande strategi för att bekämpa det talibanska terrorväldet är värdelöst eller åtminstone mycket dåligt.


Fridsamme Fridolfs funderingar och förslag låter mycket vettiga. En långsiktig och stabil utveckling mot fred och demokrati i Afghanistan, kräver att man visar att det finns hopp och att det faktiskt finns bättre alternativ att leva detta jordeliv än att dyrka den islamska dödskulten.

Tyvärr är den islamska ideologin ett gift minst lika farligt som de kommunistiska villfarelserna. Jag tror tyvärr att ett folk måste gå igenom både kommunism och islamism i praktiken för att bli ordentligt vaccinerade mot dessa avskyvärda ideologier en gång för alla, men även då kommer dessa mentala pestsjukdomar att blossa upp och sprida sig igen om rätt jordmån finns.

Parallellt kan vi följa utvecklingen i Iran. Vad innebär den sk "gröna revolutionen", ur askan i elden? Kommer man att göra samma misstag igen?

Lars Ljung sa...

Detta är i slutet på mars som jag skriver.

Har läst försvarsmaktens uttalande om denna insedent. Och vill göra några kommentarer till GP,s skrivelse till den första kommentaren.

Enligt försvarmakten var patrullen ute på ett rutinuppdrag och hade inte beslagtagit någon som helst olagligt ( Gp påster narkotiga ). Patrullen kom dit för de hade tid över för en oamäld visit. Så den som sköt svenskarna hade ingen aning om deras visit. Enligt försvarsmakten klarade den som sköt och försökte springa därifrån men blev skjuten därefter.

Man kan tänka sig många senarior vad som hände. Kan det var ett vådaskott från svenskarna som slutligen i denna tragiska historia.

Knute sa...

Industriell produktion av barn som självmordsbombare

Talibanernas högste ledare i Pakistan, Baitullah Mehsud, köper barn så unga som 7 år, att fungera som självmordsbombare i den växande strömmen av attacker mot pakistanska, afghanska och amerikanska mål, säger amerikanska och pakistanska tjänstemän.

En pakistansk tjänsteman, som talade på villkor att han inte namngavs på grund av det känsliga ämnet, sa att priset för barnbombare var $ 7.000 till $ 14.000 - enorma summor i Pakistan, där inkomsten per capita är ca $ 2600 per år.

Mehsud har satt självmordsbombning i produktion, inte olikt sättet Toyota producerar bilar, berättade nyligen en tjänsteman i det amerikanska försvarsdepartementet. Han talade på villkor att inte namnges på grund av pågående underrättelseverksamhet för att fånga Mehsud, det främsta målet för en amerikansk och pakistansk kampanj mot talibanerna.

Detta harmonierar naturligtvis mycket dåligt med den "officiella islam". Om det verkligen är en förvanskning av islams fredliga budskap måste man naturligtvis förvänta sig att en ledande sunnimuslimsk institution som Al-Azhar i Kairo - där president Obama höll sitt famösa tal - kommer att bannlysa Baitullah Mehsud, eller mer precist förklara honom Takfir, en dålig muslim, och därmed göra honom fredlös bland sina egna. Jag undrar vad sannolikheten är för att detta kommer att ske, och vilka slutsatser kan man dra om det inte sker?

http://snaphanen.dk/2009/07/02/voldens-top-10/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.