19 februari 2010

"Godhet" på medborgarnas bekostnad

(S) vill införa lex Vellinge. Det ska bli obligatoriskt för kommuner att ta emot asylsökande. Bostadsbrist är inget giltigt skäl att säga nej.

Är det inte fruktansvärt odemokratiskt att tvinga folk som inte blivit tillfrågade att betala för flyktingars och invandrares uppehälle? Staten är en bläckfisk som placerar ut en strid ström av asiatiska och afrikanska unga män i varenda svensk kommun. Hur ser det ut om tjugo år, hur många av dem och deras anhöriga är självförsörjande då? Erfarenheterna är inte goda, de flesta flyktingar som kommit de senaste tjugo åren är fortfarande beroende av socialbidrag.

Samhället blir alltmer odemokratiskt. Det borde ordnas folkomröstningar om invandringen i varje kommun. Men den som skulle föreslå det skulle bli utmobbad av media samt riskera att bli misshandlad av deras "antifascistiska" stormtrupper.

Svenska politiker är totalt omogna och blandar ihop dröm och verklighet. Inte underligt efter 40 år av marxistisk hjärntvätt i skola och media. Vänstern följer den italienske kommunisten Antonio Gramsci (1891-1937). Han menade att "arbetarna" skulle ta kontroll över kulturen, dvs journalistik och utbildning, för att bana väg för ett socialistiskt samhälle.
Jag tillåter mig att citera vår tidigare medarbetare Jean Moulin:

Inför svenska riksdagsvalet 2002 skrev Carsten Jensen ett "öppet brev" i Dagens Nyheter och varnade svenskarna för en dansk utveckling. Rubriken var "Håll ögonen på Danmark!"

Vilken elitistisk ynkedom! Det är inte Jensen och andra inom kulturmaffian som drabbas av islamiseringen av Nörrebro etc. De gömmer sig i sina överklassområden, som tjänar som gated communities, och därifrån ser de ner på Dansk Folkepartis väljare och bagatelliserar hederskulturen, som nu är en del av de danska och svenska samhällena.

Detta folkförakt ser de som höjden av upplysning, humanism och liberalism! Det är förfärligt. Men glöm inte, att de intellektuella alltid varit salongsbolsjeviker eller nazister samt alltid quislingar. Exemplen från både andra världskrigets tyskockuperade länder och från kalla kriget är bevis nog.

Det är därför svenska regeringen vägrar publicera säkerhetspolisens lista över svenska Stasi-agenter. Dessa innehar antagligen höga positioner inom den intellektuella eliten! Och förmodligen även i politiken. Vi lever - hävdas det! - i en demokrati, men folket/allmänheten har inte rätt att veta statens hemligheter eller att rösta om maktöverföring till EU.

Ett skrämmande resultat av vänsterdominansen inom journalism och utbildning är svenska ungdomars historielöshet. 90 procent av svenska ungdomar känner inte till Sovjetkommunismens dödsläger.

Det är en händelse som ser ut som en tanke, att 1968 ledde till att dåtidens revolutionärer i gramsciansk anda infiltrerade journalistik och utbildningsväsende. Den som kontrollerar informationsflödet kontrollerar samhällsdebatten!

Det är därför västvärlden befinner sig i det kaos som nu råder.

37 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle snarare vilja vända lite på steken. Det sägs ju hela tiden att ta emot flyktingar är något positivt för oss. Så varför inte helt delegera flyktingmottagningen ner på kommunnivå och att de kommuner som vill dra nytta av alla de fördelar som flyktingar sägs ge, tar emot flyktingar och även betalar de (säkert försumbara) kostnader som floyktingmottagandet kan föra med sig. Det är ju de kommuner som tar emot flyktingar som också får dra nytta av alla fördelar och positiva aspekter, så det är väl rimligt att de också betalar men också att man gör det frivilligt för varje kommun att själv bestämma. Det är ju folket i kommunen som bäst känner till förusättningarna och även också kan se alla fördelar med flyktingmottagning.

Anonym sa...

Glöm inte Röda Khmererna i Kambodja. Inte heller något som verkade få någon uppmärksamhet i historieböckerna...

Anonym sa...

Sossarna vet inte hur Sverige fungerar. Det fungerar redan så här. Det enda som kommer hända är att prislappen för att bo invandrarfritt kommer öka. Svenskar betalar redan dyrt - de som har råd - för att bo invandrar fritt. Det här kommer att bara öka SD's röster. Titta på i vilka valkretsar SD tar röster i senaste valet. Det är på ställen där det bor mycket invandrare där det finns svenskar som inte har råd att flytta.
Hur mycket SD finns det på Lidingö? - nästan inga.
Hur många finns det i Södertälje? För många- dessutom är ND livaktig där...
Suck..Dumsossar...

Knute sa...

En avvisad kommentar av sign. Mahmoud påstod att inlägget var homofobiskt. Konstigt.

Berit sa...

Mahmud, diskutera innehållet i artikeln INTE vad du anser om författarens personlighet.
Skällsord är ett substitut för tankeverksamhet.

Anonym sa...

Skällsord?
"Suck..Dumsossar.."Det är skällsord!
Mahmud

Ann-Marie sa...

Mahmud: Que????!

Knute sa...

Bostadsbyggnationen i Sverige sjönk 2009 med 30% till nya 15.000 lägenheter. Samtidigt knackar ca 100.000 nya invandrare på dörren. Hur får de politiskt korrekta detta exempel från småskolans räknebok att gå med plus?

http://mopsen.wordpress.com/2010/02/19/rakneovning/

Anonym sa...

Regeringen Reinfeldt tog ju bort subventionerna bla.byggstödet till hyresrätter och avskaffat räntebidragen.Därför behöver vi ett maktskifte i höst som är för byggande av bostäder som vanligt folk har råd med.Och den enda regering som har en sådan kapacitet för att klara av detta är inget annat än en rödgrön regering!

Mahmud

Knute sa...

Varför byggde inte sossarna bostäder när de hade makten? De har ju styrt landet den mesta av tiden.

Anonym sa...

(s)har inte själv byggt bostäder.Men de har oftast fört en politik som gjort det möjligt att bygga bostäder som vanligt folk har haft råd med.(s)har även stimulerat till detta genom olika åtgärder som tex.subventionerade hyror samt stimulanser för en ökad sysselsättning i byggbranschen i samband med lågkonjunkturer.Den nuvarande regeringen har enbart fört en politik där man sänkt skatter fram för allt för de välbärgade.En politik som ökat klyftorna i samhället.I stället för att satsa på att få ned arbetslösheten satsar regeringen i stället på att hålla ett lågt inflationsmål på 2 procent och acceptera en hög arbetslöshet,samtidigt som samma regering driver en hetsjakt på arbetslösa och sjuka.
En regering som för en politik som tvingar sjuka till försörjningsstöd.Det är verkligheten och ett resultat av en borgerlig regeringspolitik under de senaste fyra åren!

Mahmud

Anonym sa...

"Är det inte fruktansvärt odemokratiskt att tvinga folk som inte blivit tillfrågade att betala för flyktingars och invandrares uppehälle?"

Fy, den meningen kan man ju vrida hur man vill.

"Är det inte fruktansvärt odemokratiskt att tvinga folk som inte blivit tillfrågade att betala för vad som helst de inte är intresserade av"

Följ den meningen så kan vi väl skriva av Demokratin direkt.

Riktig Demokrati kan bara fungerar om man tillskriver sina medmänniskor ett värde.
Detta gäller inte bara Svenskar, släkt, grannar eller goda vänner, utom måste givetvis tillämpas på alla människor oavsett ursprung.


//Fred

Berit sa...

Mahmud,
Marknader som politikerna har reglerat sönder och/eller där staten har monopol eller befinner sig i en monopolliknande ställning kännetecknas alltid av köer, brister eller andra typer av problem. Så är fallet med Posten och Apoteket och Systembolaget. Så fungerar sjukvården och så fungerar även bostadssektorn.

Bostadsmarknaden kan kallas vad som helst utom en marknad. Effekterna av planekonomin kan ses var som helst i landet: inte ens i var tredje kommun råder bostadsbalans.

Det finns tre skillnader mellan bostadsmarknaden och andra fungerande marknader i Sverige. Det handlar för det första om skattetrycket, som straffar nybyggandet betydligt hårdare än många andra verksamheter. För det andra kringskär olika regleringar, inte minst hyresregleringarna, kraftigt bygg- och fastighetsbolagens möjligheter att få ekonomi i nya projekt. För det tredje skapar en vildvuxen flora av statliga ingrepp, bland annat subventioner, en ryckighet och osäkerhet på byggmarknaden som gör villkoren för nybyggen mycket oförutsägbara. (Ann-Christine Svärd,vd för fastighetsägarna i Sverige)

På en fri marknad är en efterfrågan på en viss produkt en möjlighet för en producent att tjäna pengar genom att tillhandahålla den vara eller tjänst som efterfrågas.

"Näst bombningar är hyresregleringar det säkraste sättet att förstöra en stad."

– Assar Lindbeck

Anonym sa...

Berit!
För att lösa bostadskön finns bara ett sätt och det är att bygga mer.Bostadsfrågan måste ju även lösas för de som inte har råd att betala några marknadshyror eller skall de bo i plåtskjul?
Jag förstår att du förespråkar en kapitalistisk marknad när du pratar om effekten av planekonomi.En vanligt förekommande mening från kapitalister och Alliansanhängare om att Sverige har en planekonomi,vilket är fullständigt felaktigt!Vi har ALDRIG haft och kommer heller ALDRIG att införa något sådant! Sverige har haft en blandekonomi.Informerade ingen er om detta i era privatskolor eller skolkade ni från samhällslektionerna?
Vad beträffande sjukvården som du gärna vill privatisera har vi ju redan sett en hel del av hur det gått med den saken,inte minst när Flippan Painfeldt som införde fritt vårdval,vilket blev mycket dyrare än tidigare,Och vi ser inte minst redan i dag när det gäller den privatiserande av apoteken där det blivit betydligt dyrare.Nä vissa delar skall helt enkelt INTE lämnas till privata företag!

"På en fri marknad är en efterfrågan på en viss produkt en möjlighet för en producent att tjäna pengar"Skall man tjäna pengar på sjuka människor?
Och för dem som inte har råd skall bli utan vård,precis som i USA.Det är det som brukar kallas för den fria marknaden om som fritt kan styra!Nä en gemensam sjukvård som är skattefinansierad av alla är absolut den mest och rättvisaste sjukvård,en sjukvård för alla.

Uttryck som
"kommunister" och "planekonomi" i Sverige...helt jävla otroligt vad dessa kapitalistkramare kan ha för uttryck!Även om nu inte just kommunister har sagts i den här debatten,så är det vanligt förekommande hos Borgerliga väljare.

Skattetryck?
Sen har ni en övertro på att ni kan lösa alla Sveriges problem med skattesänkningar.

Sen hoppas någon fixar den här sidan,för den här sidan fungera inte som den skall hänger sig ibland...jävligt irriterande!
Mahmud

Berit sa...

"För att lösa bostadskön finns bara ett sätt och det är att bygga mer säger Mamhud" Så varför går du inte ut och bygger då, undrar jag?

Marknadshyror kallas det Mahmud därför att de är en reglerad marknad.
Du kan inte begära (fel av mig, det kan du nog) att entreprenörer ska satsa sitt kapital i att bygga bostadshus om de inte kan ta ut i hyra så att det lönar sig.
Skattebelastningen är också olika mellan kommunägda och privatägda bostadsbolag.
När bruksvärdessystemet kombineras med världens högsta skatter på byggande. så byggs inte några nya hyreslägenheter. I stället byggs moderna, luxuösa bostadsrätter. Bostadsrätter får man nämligen fortfarande tjäna pengar på.
Vi hittar också mängder av olika subventioner som driver upp produktionskostnaderna, och skapar grogrund för de kartellbildningar som upptäckts i byggbranschen. Dessutom skapar de en ryckighet som leder till osäkerhet om vilka ekonomiska förutsättningar som egentligen gäller för att bygga och hyra ut bostäder.
Marknaden är fylld av regleringar som fördyrar byggandet,
I Sverige är det krav på att alla nyproducerade lägenheter anpassas för rullstolsbundna och andra funktionshindrade. Detta krav gäller också nyproducerade studentlägenheter. En studentbostad som byggs enligt gällande normer och regler blir således ca 24 kvm stor vilket i sammanhanget är onödigt stort och dyrt.
Kostnaden för varje enskild lägenhet skulle minska och möjligheten att få in fler lägenheter i samme hus skulle öka markant om tillgänglighetskraven slopades.
En seriös analys av varför det inte byggs mer än vad det gör, måste utgå från vad som skiljer bostadsmarknaden från andra varu- och tjänstemarknader där det inte uppstår obalans mellan tillgång och efterfrågan. På en fri marknad är en efterfrågan på en viss produkt en möjlighet för en producent att tjäna pengar genom att tillhandahålla den vara eller tjänst som efterfrågas.

De städer som saknar hyresregleringar, exempelvis Bryssel, har inga problem att tillgodose alla invånares behov av bostäder. Där skatterna på byggande är lägre byggs det mer, och där det saknas politiska skönhetsråd blir byggnaderna dessutom vackrare och stadsbilden mer spännande och varierad.

Berit sa...

Mahmud, bara ett litet tillägg om sjukvården. Om du verkligen är intresserad av hur amerikansk sjukvård fungerar kan du använda sökfunktionen längst upp till vänster på denna blog och tex. knappa in ordet "sjukvård". Du bör nog göra det eftersom du tycks ha dålig kunskap om det. En sida du kommer till är denna.

"Vad det egentligen handlar om"
Jag vet, jag bor här.

Det är klart att sjukvård ska gå med vinst! Hur ska den annars kunna förbättras? Vilka sorts människor tror du kommer att anstränga sig att utföra ett gott arbete om de inte har konkurrens och kan se fram emot förtjänst.
Det är ju ingen hemlighet att alla monopol som drivs av staten har urusel service.
Ransoneringen av sjukvård och kvaliten på åldringsvården i Sverige är skrämmande. Du anser att alla ska ha lika usel sjukvård så blir det rättvist.
Vet du att premiärministern för Newfoundland som sorterar under Kanadas socialistiska sjukvårdssystem flög till USA för hjärtoperation för ett par veckor sedan. Det skulle ha varit väl fräckt att låta honom gå före alla andra på väntelistan som var 180 dagar.
Vänster-anhängare anser alltid att "vinst" är någonting ont och fult. Det är girigt att driva något med vinst. OK. företag som säljer saker som folk absolut inte behöver kan få gå med vinst, men inget annat.
Trots att Sverige är ett land med "socialism från vaggan till graven" verkar det som man släppte skolsystemet relativt fritt 1992 och att det var en lyckad satsning och antalet privata skolor har ökat avsevärt.

Anonym sa...

Berit vill som alla andra inom högern att man skall driva välgörenhet istället för sjukvård och soppkök i stället för välfärd.

En sjukvård som är och skall vara skattefinansierad gemensamt av oss alla är för mig en självklarhet.Vi har sett många exempel på privat vård som varit under all kritik.

Jo,jag vet hur sjukvård fungerar i USA,så jag behöver inte trycka på några speciella knappar här.Sjukvården är usel minst sagt för den del av befolkningen som inte har råd till privata försäkringar.Nu har man äntligen fått en president i USA som arbetar hårt för att förändra detta.Men som väntat gapar och skriker republikanerna sig hesa mot detta.Så därför är det viktigt att vi får till ett regeringsskifte i höst.Vi har sett tillräckligt med förstörelse och nedrustning av välfärden under dessa fyra år.
Och jag hoppas att folk verkligen insett detta med hur det är att rösta på högern.

Skall tillägga att jag har och bor i en bostadsrätt och det ev.överskott går till att renovera och förbättra våra fastigheter samt att hålla hyreskostnader nere,och här går inga vinster till någon privat kapitalist!

Kravet på alla nybyggnationer att det skall finnas lägenheter för handikappade är lika självklara som att det skall finnas hiss i fastigheten.Varför skulle inte studentbostäder ha samma krav som övriga?Skall inte en som är rullstolsbunden ha en rätt att studera?Du uppger samtidigt att 24 kvm är onödigt stort och dyrt.Alla studentrum byggs väl inte efter dessa regler eller?Det är rent av fånigt att du nämner det överhuvudtaget!

Mahmud

Berit sa...

mahmud, du är väldigt illa informerad och verkar ha attityden
"Besvära mig inte med fakta när jag har bestämt mig för vad jag ska tycka"
Sätt i gång och bygg bostäder då om du tror att det bara är ren illvilja från elaka kapitalister som gör att det är bostadsbrist i landet.
Vad tror du det beror på att det tydligen inte är lönsamt?

Anonym sa...

Hittar inga fakta uppgifter som du hänvisar till.Men lägg ut länken så skall jag titta på den.

Berit sa...

Anonym?????

Anonym sa...

Mahmud

Berit sa...

Mahmud, du och jag har fullständigt olika tilltro till människor. Jag tror att människor är duktiga, uppfinningsrika, och fullständigt kapabla att klara sig själv och hjälpa andra om de lämnas ifred att göra det.
Du tror tydligen att människor behöver en förälder( Staten) som styr och ställer och fattar beslut för dem. Att de inte är kapabla att ta hand om sig själva och de sina.
Jag tror på minimalt politikerinflytande och du har motsatt uppfattning. Låt oss ge oss med det.

Anonym sa...

Menar du att fakta om sjukvården i USA får man om man trycker in"sjukvård"i sökfältet uppe till vänster?Bloggspotlänkar...trode du hade länkar med faktauppgifter.Men har du det så kläm fram med de i så fall!

Mahmud

Anonym sa...

Fel!
Jag anser att det finns många bra och duktiga företagare.Jag är inte emot kapitalismen i sig.Just därför vi behöver kapitalstarka människor som kan investera i företag och där med skapa arbetstillfällen.Men vad jag däremot vänder mig emot är att kapitalismen skall styra helt och hållet.Du måste inse att inga företag kan existera utan att någon arbetar för och i dessa företag.Och vi som gör detta vill också ha del av kakan.Ja,vi behöver olika regelverk.
Ja helt klart har vi olika åsikter.Men som sagt så behöver vi även statliga bolag,såväl som privata.

Mahmud

Berit sa...

Du kan klicka på länken i kommentaren ovan
"Vad det egentligen handlar om"
http://everykindapeople.blogspot.com/2009/12/vad-det-egentligen-handlar-om.html

och i sökrutan ovan till vänster kan du leta på ord som sjukvård och sjukvårdsreform och det leder dig till en del av det jag skrivit tidigare.

Anonym sa...

Berit har alltså ingen fakta att komma med ang.sjukvården i USA,utan bara sådant som hon själv skrivit på sin blogg.

Mahmud

Berit sa...

Tala om varför vi behöver statliga monopol.

Om du inte tror på det jag skriver, leta fram på egen hand och bevisa att jag har fel.

Anonym sa...

Det är du som påstår att det förhåller sig på ett visst sätt,då bör du också kunna ange något som styrker detta genom att ge någon källhänvisning.Men det klarar du inte att göra.
Vill bara tala om för dig att jag också har varit i USA och andra delar av världen och både sätt och upplevt både rikedom och fattigdom och hur människor verkligen har det.
Jag har också sätt den typen av välgörenhet som du på något vis försöker ansluta dig till.Den är helt förkastlig enl.mitt sätt att bedriva sjukvård på i alla fall!Alla skal ha en rätt till samma sjukvård vare sig man är fattig eller rik!

Mahmud

Ann-Marie sa...

Här är en länk till dig mahmud, om den nya hälsovården:
http://crombouke.blogspot.com/2010/02/muslim-death-doctors-islamic-jihad-by.html
och en till, något som skulle få ekonomin att rulla i hela världen: http://www.fairtax.org/site/PageServer

Anonym sa...

Jag efterlyser en politisk oberoende källa som handlar om sjukförsäkringen i USA!
Fairtax är heller inget annat än en samling företagare i styrelse som har sin politiska hemvist bland Republikaner.

Jag är heller inte intresserad av några länkar med islamofobisk smörja!

Mahmud

Berit sa...

Här kan du hitta en del Mahmud
http://www.heritage.org/research/healthcare/

http://www.heritage.org/leadershipforamerica/health-care.cfm


http://www.freemarketcure.com/uninsuredinamerica_transcript.php
"We hear a lot these days about 45 million Americans who don't have health insurance.

...According to the US Census Bureau, 17 million of those without health insurance live in households having over $50,000 in annual income. That's 38% of the uninsured in America.(2)
In fact, 9 million - 20% of the uninsured - reside in households pulling down more than $75K a year. (3)
...And then there are the young invincibles. Over 18 million of the uninsured are people between the ages of 18 and 34. (4) They spend more than four times as much on alcohol, tobacco, entertainment and dining out as they do for out-of-pocket spending on health care.(5) They represent 40% of the uninsured in America.
...14 million people without health insurance are eligible for government health care programs like Medicaid and S-CHIP but choose not to enroll. (7) They represent %31 - nearly one third - of the uninsured in America.
...The U.S. has 12 million illegal immigrants who don't buy health insurance but still get health care.
...So, how many are truly uninsured? Around eight million. Just 18% of the 45 million that we hear about so often."

gå till google och sök själv, det finns massor på US Census Bureau

Ann-Marie sa...

Mahmud blir aldrig nöjd....
och så heter det islamomisia, inte islamofobi...stor skillnad.

Knute sa...

650.000 unga saknar bostad om fem år – inget stopp för flyktingar

"Mohammed 36,5 år ensamkommande barn säger: Svenska mannen vi tycka vara snälla, vi få bo i 3:a, vi ibland see Han då sleep i trappen.

och Svenska politiker hjälper Svenskarna med att dela ut Graaatis, alldeles GRaaatIS Sovsäckar!"

Read more: http://politisktinkorrekt.info/2010/02/22/650-000-unga-saknar-bostad-om-fem-ar-inget-stopp-for-flyktingar/#ixzz0gEO3L1jI

Ann-Marie sa...

Stifta en lag där nyinkomna “flyktingar” ska bo inneboende hos valfri politiker i minst ett år. Politikern betalar så klart...

Knute sa...

Genialt, Ann-Marie!

Ann-Marie sa...

Tack Knute, jag har mina stunder ;o)
Men det skulle förmodligen bli annat ljud i skällan...

Knute sa...

"Allianspartierna har inte mod att utmana de privilegierades intressen. En tvårummare i en miljonprogramsförort till Stockholm kan ha samma hyra som en lika stor lägenhet på attraktiva Östermalm. Den reglerade hyresmarknaden är partiernas svek mot pensionärer, ungdomar och invandrare.

Marknadshyror skulle ge bättre villkor för dem som bor utanför city, vilket självfallet är rätt och rättvist. Allt annat är orättvisa privilegier. Avsaknaden av marknadshyror förklarar också varför det byggs så lite lägenheter i Sverige.

Jag begriper inte varför Hyresgästföreningen och vänstern aktivt och under många årtionden trissat upp hyrorna i förorterna, för att kunna hålla dem nere i city. Och varför borgerliga hakat på."

http://erixon.com/blogg/2010/02/marknadshyror-ger-storre-rattvisa/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.