02 februari 2010

Groundhog Day


Ni har väl sett filmen med samma namn där "Phil" och Bill Murray tillbringar ett evighetsdygn tillsammans i Punxsutawney.
Traditionen säger att om Phil the Groundhog kryper ut ur sitt hål och ser sin skugga i dag, kommer USA att uppleva 6 veckor till av vinter. Om Phil däremot inte ser sin skugga kommer vi att få tidig vår.

Varje år har man en festival i Punxsutawney för att fira detta och nu är PETA i farten igen och säger att det inte är riktigt att hålla Phil i fångenskap och utsätta honom för strålkastarljus och massor av människor en gång om året.
Han bör i stället ersättas med en robot.
Phil tillbringar hela året på en farm utanför stan och nu vill man ersätta honom med plast, metall och ståltråd.


PETA har åstadkommit en del bra saker, som när de stoppade tester av mascara i djurögon och när de granskar slaktmetoder i olika länder.
Men de gör sig enbart löjliga och den lilla tilltro man eventuellt får för dem försvinner fullständigt när de agerar runt struntsaker som detta, eller föreslår att fiskpinnar ska kallas kattungepinnar eller att glass ska göras av människomjölk. (Jag skojar inte)

PETA har tidigare också gjort sig kända som vandaler. De förstör privat egendom, bryter sig in i affärslokaler, de släpper ut djur som hela sitt liv levt i bur och inte kan jaga föda utan därför svälter ihjäl.
PETA påstod också att de tog hand om hemlösa djur för adoption men avlivade mer än 12,400 hundar och kattor under en sex-årsperiod. Deras medlemmar har arresterats därför att de slängt döda djur i sopcontainers.
De har gett pengar till dömda brottslingar och till the North American Earth Liberation Front (ELF), en FBI-certified "domestic terrorist" group ansvarig för dussintals brandbomber och dödshot.


5 Kommentarer:

MS sa...

Phil the Groundhog har förutspått en fortsatt kall vinter. Burr burr. Btw, han påminner lite om Maud Olofsson :-)


När det gäller PETA så är det ytterligare än organisation som har uträttat bra saker i men som numera har fått storhetsvansinne och skjuter över målet. Precis som SAP, FN, DO m m

robban sa...

peta har råkat ut för samma sak som greenpeace, blivit infiltrerade av radikala vänstermänniskor och lägger in en antikapitalistisk aspekt och rättfärdigat våld som medel att nå sitt mål. en ytterlighet är tex fåntrattarna som jävlas med valfångarna i antarktis, enda sättet att få ett slut på det är politiska påtryckningar på japan.

Anonym sa...

PETA-medlemmer burde snabbaste avlive sig selv og søke upptagelse som regnorme. Gudfaderbevares. Dyr er dyr, mennesker er mennesker.

realist sa...

Robban, det där var en riktigt klarsynt analys. Jag reagerar själv exakt likadant på varenda politisk organisation som har ett givet syfte. Rätt vad det är så smyger sig den här "klasskampen" in helt plötsligt... och vips så är det en organisation mot X men också som vill krossa USA och lite annat.

Exempel på detta är
- Piratpartiet
- Greenpeace
- Förbundet Djurens Rätt
osv...

Eftersom jag själv är mycket mycket höger och vegeterian så blir folk ofta mkt förvånade eftersom de just fått för sig att man måste vara vänster som grönis.. helt sjukt

Evot sa...

Varsågoda veganer, flytta till ett eget samhälle där djuren har samma rättigheter och dela er budget rättvist med dem så får ni se hur fett ni får det.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.