08 februari 2010

"Hopey Changey stuff" fungerar inget vidare

Ronald Reagan skulle ha blivit 99 år i lördags. Vi minns honom som den president som gav Amerika den längsta perioden av fred och ekonomisk tillväxt.

Oändligt många kloka citat har tillskrivs honom. Här är några:
"Hur kan man veta att någon är kommunist? Jo, det är en som läser Marx och Lenin.
Och hur vet man att någon är anti-kommunist? Det är en som förstår Marx och Lenin."

"Regeringar löser inga problem; de subventionerar dem."

"Människan kan inte vara fri om man inte begränsar regeringen. Det finns en tydlig orsak och verkan här, som är lika förutsägbar som en lag inom fysiken; när regeringar växer minskar friheten".

"Ingen regering har frivilligt minskat i storlek. En gång lanserade regeringsprogram försvinner aldrig. I själva verket är statlig byråkrati det närmaste vi kommer evigt liv på denna jord!"




I lördags kväll var Sarah Palin den som levererade inledningsanförandet till en tre-dagars sammankomst för de konservativa aktivister som samlats i Nashville.
Det slog mig att hon har viss Reagan-kvalitet över sina framföranden. Hon ger inte lektioner "von oben". Hon, liksom Ronald Reagan, är en del av gruppen. Hon använder ordet "oss" och "detta är framtiden för vårt land." TeaParty-rörelsen är framtiden inom politik."
Demokratiska partiets politik har överlevt sig själv....

Strukturen för TeaParty-rörelsen bygger på att den växer nerifrån och inte dikteras från toppen. "Den behöver ingen Kung eller Drottning," vilket jag uppfattar som att hon inte tänker ta kontroll.
Liksom Reagan håller hon inte en föreläsning utan tar del i en konversation. Samma konversation som förekommer i hem och på arbetsplatser över hela landet. Det är den största anledningen till att Vänstern hatar Palin, hon talar till oss som om vi vore vänner och grannar.
Även om jag inte tror att hon kan fylla Reagans skor inger hon förtroende och vi kan lätt identifiera oss med henne. Hon väcker positiva känslor och får människor att förstå att "Hopp och Förändring" ligger hos dem själva.

Eftersom Palin talar med oss i stället för till oss, kan hon inspirera människor till handling.
Demokraterna darrar, men de gamla Republikanerna sitter inte heller säkert i sadeln. Amerikanen bör vara synnerligen misstänksam mot dem också och alla som stöder dem.

Det är säkrast att ta för givet att vanligt folk inte har några vänner i Washington.
Att döma av reaktionerna har Palin stora chanser att samordna en oberoende politisk rörelse som kan enas runt minimalt regeringsinflytande, lägre skatter och mer individuellt ansvar.
Politiker i de båda lägren måste kapitulera om de ska överleva.

Flera av Palins tal finns här.

5 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Reagan var inte så dum när allt kommer omkring med tanke på att han kom från ultra-vänster Hollywood.

MS sa...

Jag tror inte att Sarah Palin har det som krävs för att bli President i a f inte ännu men hon är en viktig galjonsfigur för TeaParty-rörelsen som säkert kommer dra mycket folk till deras möten. Hon är lite tuffare i sin kritik av BHO nu som tur är.

GOP har dock ingen självklar kandidat än så länge vilket är lite konstig med tanke på det guldläge dom har nu. I november blir det säkert storslam med hjälp av ren ilska över BHO agerade när det gäller bl a Health Care och KSM och Kalsongbombaren. Presidentvalet ligger dock tre år fram i tiden och mycket kan hända.

President Reagan i Vita Huset och Mrs Thatcher på Downing Street 10. Det var tider det :-)

Berit sa...

Håller mid dig fullständigt, MS. Sarah Palin har inte vad som behövs för att bli president. Hon ger intryck av att inte kunna tillräckligt (ännu?) Men hon är en fantastisk publikdragare och entusiasmerare. Eftersom Vänstern anser henne så farlig slår hon tydligen huvudet på spiken.

England har en man som jag önskar kunde flytta hit till USA, nämligen Daniel Hannan

MS sa...

Daniel Hannan är det den vältalige britten som är starkt EU-kritisk?

Jag ska kolla in Youtube :-)

Berit sa...

Här är en

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.