21 februari 2010

Hur kan det kännas "rätt" att täcka ansiktet?

Alia Khalifa vägrade ta av sig niqaben i skolan, och gick till Diskrimineringsombudsmannen. I mars får hon, och vi, besked om DO framhärdar att sätta religionsfriheten framför jämställdheten, som skedde när en muslimsk man fick 60.000 kr i skadestånd. Han hade vägrat att skaka hand med en kvinna.

Borde det inte möjligen varit den kvinnan som skulle fått skadestånd? DO:s verksamhet är stötande för normal västerländsk rättskänsla. Vi lever trots allt än så länge i en kultur där män ska visa respekt för kvinnor, hålla upp dörrar och så där.

Kan det vara så att vissa muslimska kvinnor vill bära burka, av religiös övertygelse? Alia Khalifa säger ju, ”för mig känns det rätt att täcka ansiktet.”

”Nej, det är omöjligt att de vill bära burka. De är indoktrinerade. Dessa kvinnor är gående kistor som förvandlats till militanta krafter.” Säger en fransk borgmästare.

Precis. För att citera mig själv: De svarta spökena på stan är inte bara en symbol, de ÄR själva islamismen. Islamisterna sänder ut dem för att vi ska böja oss, och acceptera ”Allahs” lagar i stället för Sveriges. Men Allah är inte Gud.

Alia Khalifa är syster till den muslimske predikanten Anas Khalifa, som hävdar att en rättrogen muslim bör hata kristna och judar ”för Allahs skull”.

10 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Om deras "gud" velat att kvinnor inte skulle visa ansiktet så kunde han ju skapat dem utan ansikte och hår istället och pojkarna utan förhud.

allah sa...

Av någon märklig anledning så finns inte längre artikeln kvar på DN....

Ann-Marie sa...

Då kan ju skatan gå och täcka sitt ansikte någon annanstans! Vi har inte bett att få hit dom så varför ska vi behöva stå ut med dessa spöken i sina svarta sopsäckar...

Knute sa...

Sverigedemokraternas politik skulle förbättra situationen för invandrarkvinnor i Sverige:

Den danska 24-årsregeln slår fast att kvinnor inte får gifta sig med någon utanför Europa före 24 års ålder. Resultatet har blivit att kvinnor med bakgrund i muslimska länder utbildar sig som aldrig förr.

"Andelen 20-åringar med utomeuropeisk bakgrund i utbildning har under en tioårsperiod stigit från 23 procent till rekordhöga 41 procent. Därmed motsvarar deras nivå danska kvinnor i samma ålder. Det är ett trendbrott."

Ökad jämställdhet tack!

heebs sa...

En rättrogen muslim är det av sin fira vilja, allt annat är motsägelsefullt enligt religionen själv. Det enda sättet det är tillåtet och rättroget för en kvinna att bära burka är om hon har valt det själv. Tvång är aldrig acceptabelt inom religionen islam, om någon säger annat i religionens namn så ljuger dem. Det största problemet bland alla motståndare till religionen är att de inte kan något om den. Om ni visste vikten av fri vilja så skulle den här debatten avskrivas helt. Enligt Alia har hon valt burkan, hon har VALT att bära burka. Det är ett val vi inte kan motstrida, det är hennes val.

Knute sa...

Varför flyttar hon inte tillbaka till Egypten?

Anonym sa...

HELT sjukt! Vart har vår tvåhundraåriga kamp för kvinnors frihet/rättigheter tagit vägen? Jo vi började gå tillbaka 150 i tiden,när massinvandring av barbariska islamister började. Tillbaka när häxor brändes på bål runt om Europa.
Ska VI fria kvinnor ska tvingas tillbaka till detta, då får det hellre bli inbördeskrig.

Berit sa...

Till heebs,

Fri vilja? kan man ju kalla det för, men all denna tygdrapering har hittats på av män,som inte kan styra sin sexualitet eller sin svartsjuka, om andra män tittar på deras kvinnor. Kvinnorna rättfärdigar det ofta som kärlek till religionen. Det är väldigt vanligt att offer reagerar så i stället för att opponera sig mot förtryckare, speciellt när gruppen de tillhör ignorerar deras lidande och tillåter det öppna förtrycket. Visst kalla det fri vilja!

Pressen på kvinnorna kommer från fäder, makar eller bröder som vill att familjens kvinnor ska betraktas som "goda" och "rena". Männen behöver då inte ifrågasätta eller diskutera sitt eget uppförande. Kvinnorna, som vanligt, får bära bördan av ansvaret för samhällets moral och identitet.
Genom att gömma kvinnorna kontrollerar man deras sexuella makt.
Få kvinnor är starka nog att bryta sig ur fängelset, så visst kan man kalla det "Fri vilja"

LP sa...

Det där med fri vilja kan nog stämma för en del burqadårar i Sverige, eftersom vi här har ett samhällssystem som verkligen är tolerant i praktiken på ett sätt och till en grad som islamska samhällen aldrig kan komma i närheten av. Islam är lite som Henry Fords valfrihet då det gällde T-Forden, man kan få den i vilken fär man vill så länge man väljer svart.

Detta "funkar" ju i samhällen där alla internaliseras in i samma ideologi, men det uppstår problem så fort verklig valfrihet ges. I flera muslimska samhällen förföljs de som avviker från den rådande islamska normen, en norm som varken du eller jag kan göra anspråk på att säga att den är "fel enligt islam".

Det där med "inget tvång i religionen" är för övrigt en omhuldad men icke desto mindre omtvistat påstående. Särskilt kovertiter här i väst älskar att rapa upp denna dumhet och de tror förmodligen att folk går på det. Det verkar tyvärr som att en del faktiskt gör det också.
Man kan säga att det betyder att man inte kan bli en bra muslim om man inte blir det av fri vilja, egentligen ganska självklart då det gäller övertygelser. I samma sura hävdar man dock att de som inte går den "rätta" vägen (islam enligt muslimer alltså) har gått förvillelsens väg. Följden av det blir natuligtvis att det är lätt att hävda att alla ickemuslimer är sämre människor så länge de inte omvänds till islam. Förmätenheten vet inga gränser! I ett muslimskt dominerat samhälle är det självklart att man då väljer islam eftersom det gör minst ont. Det är den slags kulturella utpressning och omvändelse under galgen som man alltid använt då det gäller att likrikta ett folk.

Anonym sa...

Äsch, det vet väl alla vid det här laget att hela historien med svarta tygschabrak har kommit till av ekonomiska orsaker.
Vilka orsaker?
Men det vet väl ...
Nu är det så att det finns speciellt kontrakterade svarttygstillverkare som fått världsmonopol på denna tillverkning. Och de måste ju också få leva och frodas ... Måste de väl ...
Trycksvärta smutsar händerna på tidningsläsaren, men tygsvärta smutsar bara färgarens händer medan företagsägaren kan tälja sitt guld i all sin mänskliga girighet ...
Allt det där med de svarta skynkena är alltså en världslig sak och har inget med någon gud eller religion att göra. Tyvärr känner inte ens de indoktrinerade till detta. Visste du ..?

Maja Dacke

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.