10 februari 2010

Inte underligt att folk är arga

En ny snöstorm blåser över The Midwest och är på väg mot Washington DC igen. The Federal Government har varit stängt sedan förra veckan och ryktet säger att det amerikanska folket har sparat hundra miljoner dollar, eller skapat, kanske det var...

Robert F. Kennedy Jr, en av kennedysönerna, jag vet inte riktigt vems, som flyger omkring i privatjet och talar om för oss andra hur vi ska leva för att rädda planeten, skrev en artikel förra året om avsaknaden av vintrar i Washington.
Han använder sig ofta av liknelsen ,"de som tror att jorden är platt" när han beskriver människor som inte går på AGW-bluffen. Hmm...

För er, som liksom Obama, tror att ju större och mer omfattande regering man har i landet desto bättre är det, ska veta att Federal Government i USA utgör 25% av BNP.
Om man inkluderar statlig och lokalt styre kommer vi upp i 40%. Sedan 2008 har regeringen vuxit med 25% och i reda pengar innebär det att innan lågkonjunkturen spenderades det 24,000 dollar per familj och nu är det 36,000.

Lågkonjunktur tycks inte ha någon negativ inverkan på de statsanställda situation. Fler än någonsin tjänar över 100,000 dollar. Medan folk som verkligen arbetar har fått gå ner i lön eller helt sonika gå hem, har statsanställdas löner ökat med 14-19%.
När lågkonjunkturen började hade tex. transportdepartementet en (1) person som tjänade över 170,000 tusen. Nu har man 1690 personer som tjänar så mycket!
Visst har Obama skapat arbetstillfällen. Regeringen har nyanställt 110,000 personer samtidigt som den privata sektorn har mist nästan 7 miljoner jobb.

Intressant är att en majoritet av fackanslutna jobbar för Staten. Till och med FDR som var en sådan "fack-man" insåg faran med att regeringsanställda tillhörde ett fack, därför att de genom sin position kunde lagstifta till sig fördelar som ingen annan hade makt att göra.

1 Kommentarer:

Gammelsvensk sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.