23 februari 2010

Jag väntar på att andra skon ska falla


Bill O'Reilly direktsände en "debatt" i går kväll mellan en meteorolog och en vetenskapare om "Uppvärmningen".
Vetenskapsmannen drog fram absurda jämförelser med koldioxidnivån på Venus , meteorologen visar på diagram över jordens förändringar och anledningar.
O'Reilly var mest bekymrad över att hålla tiden mellan reklamsnuttarna.

När Varmisterna skriker: "Väder är inte klimat!", borde vi skrika tillbaka: "Venus är inte jorden!" eftersom atmosfären på Venus är helt annorlunda än vår och vi förstår den ännu sämre.
--------
Termometern i hallen i mitt hus visar 18 grader C. men i vardagsrummet är det betydligt varmare; runt 22-23 gissar jag.
När min hund Osita fiser i köket kommer vi kanske att känna det så småningom i hela huset men vätesulfidgasen kommer inte att omedelbart finnas i samma koncentration överallt och inte heller kommer det att vara en enhetlig koncentration.
Så varför ska vi anta att förhållandena kommer att vara annorlunda i ett mycket mer omfattande system?
Vad är det för temperatur i mitt hus? Vad är temperaturen för planeten ? Hur mycket gas från hunden i ppm (delar per miljon ) finns det i huset? Hur mycket koldioxid finns det i jordens atmosfär och hur mycket fanns det 1750?
Med tanke på vad atmosfär är, är det troligt att spårgaser varierar i koncentration och att det är omöjligt att hitta ett medelvärde.
Vi har sett från satellitbilder hur koncentrationen av koldioxid har varierat från vad som är den påstådda förindustriella nivån till den högsta nivån som Varmisterna påstår är dagens genomsnitt.
Med tanke på alla de lögner och bedrägerier som avslöjats om temperaturmätningar skulle det inte förvåna mig om vi inom en snar framtid kommer att se liknande avslöjanden vad gäller koldioxidmätningarna.
Temperaturmätningarna var förfalskningar, de påstådda effekterna och spekulationerna om uppvärmningen har varit skrämselpropaganda så det borde inte komma som någon överraskning när vi får veta att CO2-mätningarna också var bara bluff.

10 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703630404575053781465774008.html
Sent ska syndaren vakna... tom massmedia har insett och skriver om det.

Vetenskapsmannen sa...

Du skriver först att det var en "vetenskapare" och sedan en "Vetenskapsman" som debatterade med meterologen. Skärpning Berit! Det var "Bill Nye - the Science Guy" som är amerikansk komiker och debattör.

Det finns ytterst få riktiga vetenskapsmän som är "värmister"; speciellt få vetenskapsmän som har en vetenskaplig bakgrund i de hårda vetenskaperna (kärnkemi, fysik, oceanologi osv). De som ligger närmast "vetenskap" är i allmänhet människor med humanistisk koppling ("humanekologi" och sådant) och så opportuna gaphalsar (som t.ex. Al Gore, Bill Nye och sådana).

Ubbe sa...

Om nu 95% av forskarvärlden säger att jordens medeltemperatur har ökat. Hur svårt kan det vara att tro på det?

Berit sa...

Ja, vad vet jag.
O'Reilly presenterade honom som vetenskapsman, jag hade aldrig hör talas om honom förut. Kanske just för att han är komiker????
Ska försöka skärpa mig.

Ubbe, visa var dina siffror kommer ifrån.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

"Om nu 95% av forskarvärlden säger att jordens medeltemperatur har ökat. Hur svårt kan det vara att tro på det?"

För att dom ljuger genom tänderna?

Elvir sa...

Politiker ljuger om vetenskap för att motivera högre miljöskatter.

Anonym sa...

IPCC HAR LJUGIT FRÅN BÖRJAN

läste jag här:

http://vlt.se/asikter/debatt/1.742872-sture-astrom-fn-s-klimatpanel-ipcc-maste-laggas-ned

Fridsamme Fridolf

Knute sa...

Det, det drejer sig om, er, at hvis de grønne ikke kan gennemføre klimapolitikken som klimapolitik, så forsøger de at få begrænsninger på CO2 som forurening, altså som en sundhedsfare – hokus-pokus, så får de deres vilje alligevel.

Industry groups, conservative think tanks, lawmakers and three states filed 16 court challenges to U.S. EPA’s “endangerment” finding for greenhouse gases before yesterday’s deadline, setting the stage for a legal battle over federal climate policies.

The lawsuits ask the U.S. Circuit Court of Appeals to review EPA’s determination that greenhouse gases endanger human health and welfare. That finding — released in December in response to a 2007 U.S. Supreme Court ruling — allows the agency to regulate the heat-trapping emissions under the Clean Air Act. Observers expect the court to consolidate the petitions.

http://www.nytimes.com/gwire/2010/02/17/17greenwire-16-endangerment-lawsuits-filed-against-epa-bef-74640.html

via

http://hodja.wordpress.com/2010/02/24/den-amerikanske-stat-sags%c3%b8ges-for-svindel-med-klimapolitikken/

Knute sa...

"Tur i oturen att snökaoset kom i år och inte nästa. Jag vet inte varför det dröjde så länge men till slut kallade man på förstärkning från försvaret när Banverkets beredskap inte räckte till. Nästa vinter finns det inte några värnpliktiga att kalla in."

Värnplikten ska ersättas med… ja, vadå?

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/varnplikten-ska-ersattas-med-ja-vada_4326975.svd

Anonym sa...

Värnplikten kan kanske bytas ut mot "beredsskapsarbete" . Alla arbetslösa invandrare som nu avreagerar sig genom att bränna bilar, kasta stenar och stoppa räddningspersonal kan "om-programmeras" till att bli försvarare av sitt nya land och på så sätt visa sin solidaritet och tacksamhet.
Lisa/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.