10 februari 2010

Kan svenskar diskrimineras?


Thoralf Alfsson tar upp frågan om svenskar kan diskrimineras .

Enligt lagen om hets mot folkgrupp och diverse regler om diskriminering kan inte majoritetsbefolkningen, dvs svenskarna utsättas för hets mot folkgrupp eller diskrimineras.

Enligt uppgift från Migrationsverkets juridiska expertis är ”alla som bor i Sverige dvs fått permanent uppehållstillstånd och/eller svenskt medborgarskap att betrakta som svenskar.”

Många invandrare anmäler svenska arbetsgivare, hyresvärdar, restauranger mm mm för diskriminering och tilldöms stora skadestånd. Nu senast valde en muslimsk man detta arbetsfria tillskott till socialbidragen genom att vägra hälsa på en kvinnlig arbetsgivare.

”Alla är svenskar”

Men eftersom dessa invandrare – enligt Migrationsverkets juridiska expertis - är svenskar tillhör de ju per automatik majoritetssamhället och kan således inte diskrimineras.

De kan inte heller utsättas för hets mot folkgrupp eftersom de i sin egenskap av svenskar inte tillhör någon minoritet.

De kan väl inte vara svenskar dvs tillhöra majoritetsbefolkningen i vissa fall och invandrare dvs tillhöra en minoritet i andra fall?

Intressant problem! Läs vidare på Alfssons utmärkta blog.

10 Kommentarer:

MS sa...

"De kan väl inte vara svenskar dvs tillhöra majoritetsbefolkningen i vissa fall och invandrare dvs tillhöra en minoritet i andra fall?"

I Sverige kan dom det. Det beror på om huruvida det passar PK-elitens agenda eller inte. När dom vill tysta kritik eller demonisera SD så är dom invandrare. Dvs offer. När dom gör mål i VM eller tar guld i OS så är dom svenskar.

Det viktiga för DO är inte att bekämpa riktig diskriminering utan att klämma åt oss ursvenskar, som DN uttryckte det. Dom förstår inte att detta beslut kommer att öka klyftorna och göra det om möjligt ännu svårare för muslimer som vill jobba att ens komma på en intervju. Vilken AG vill få DO på halsen?

Det enda glädjande i denna soppa är att DO har blivit nedringda av folk som tycker att detta är åt h-te.

Knute sa...

"I Europa tolkas majoriteten gärna som Europas befolkningar, och minoriteten som muhammedanerna, men med tanke på islams omfång på jordklotet är den motsatta tolkningen nog mer rimlig: minoriteten som inte ens juridiskt får försvara sig och knappt använda sin konstitutionella yttrandefrihet, är SVENSKARNA, och den hotande majoriteten är MUHAMMEDANERNAS islam."

http://spydet.blogspot.com/2010/02/tolkninger-og-svar.html

Mats (Malmo) sa...

MS som skriver ovan: Jo, så har jag också förstått det.

Vad ska vi göra för att få slut på detta?

Man måste nog gå till "huvudet" först, och det är ju oss själva, vi "ursvenskar" och andra "svenskar" som sympatiserar med oss: Hur röstar vi? För rösta måste man göra. Blankröster är lika med ingen röst av någon som helst betydelse.

Oavsett var man står på skalan höger-vänster, men vill ha stopp för den till avgrunden ledande politiken, så måste man ju rösta på ett visst parti som förhoppningsvis kan göra något åt det - annars händer ju inget, inget alls!

Det är "ett-fråge-val" som gäller - stoppa denna ödeläggande, avgrundsledande politiken, och det är nästan för sent - men gör det nu, i år. Strunta i övriga frågor, för denna fråga är den allt överbryggande, den absolut viktigaste
(inte bara för oss i Sverige).

Dwight sa...

Begrepp som "svenskar" och "invandrare" är som spökarmén i Sagan om Ringen. När de behövs så kan de kallas fram och när de inte behövs så försvinner de igen.

http://solguru.motpol.nu/?p=10

LP sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
LP sa...

Detta har jag och många andra sagt länge - man använder sina identiteter så som det passar; när det är positivt för individen, ja då är man identitet x, för att i ett annat fall bestämt hävda att man skall betraktas som identitet y eftersom det gynnar ens individ bättre i just det fallet.

Detta är identitetspolitikens sjuka och murkna kärna!

En liknande strategi används för att skydda ideologier och religioner (läs islam) från kritik; när det går att säga något positivt om ideologin/religionen (personligen förstår jag inte vad detta skulle vara just då det gäller islam, men det hävdas bestämt av en del att det finns positiva drag i islam), ja då är det religionens (i 99% av fallen islams) förtjänst. När man däremot pekar på något negativt, då förnekar apologeterna allt samband mellan detta negativa och den "sanna" tolkning man själv förfäktar.

Detta brukar kallas kallas intellektuell ohederlighet i alla sammanhang där förnuft och logik spelar roll, men då det gäller religion/islam, kan man mycket väl komma undan.

Amer Al-bayya sa...

Hej, Var är Palmes politik,politiker ??

Har vi rätt till Palmes politik??

http://www.youtube.com/watch?v=_3ZebXTWN-0

Den här länken bör du lyssna på....Världen har förlorat livets bästa , underbara och sista politiker från ett underbart land...Världen kommer aldrig att glömma denna politiker ...Politiken är att vilja, sa Olof Palme..
Politiken var och är Olof Palme, och Palme var och är hela politiken..Palmes politik, ord, tankar, moral, ansvar, fred, frihet, demokrati med solidaitet, stabilitet, säkerhet och välfärd är Sveriges och den fria världens stolthet, moral, ansvar och samvete.

Palme, våra den bästa och den sista politiker ,vi tackar dig, vi älskar dig, vi kommer aldrig att glömma dig men vi ska aldrig svika dig.. Din politik och dina ord och tankar är en miljon ljus i våra mörka väg ..Din rättvisa, samvete och moral ska vi vara rädd om ..Din politik ska leva till sista dag på jorden.........Vi lovar dig, Palme..Vi lovar dig, Olof Palme.. Sov sköt och bra och vi ska går vidare med din fredens duva och med frihetens fackla till vägens ända..Ett stort tack med all respekt, Olof palme...


lyssna på den här länk,Sverige...Varsågoda:-


http://www.youtube.com/watch?v=_3ZebXTWN-0

Tack..MVH...Till hela Sverige..Till världen..

Anonym sa...

Jag tycker att DO fyller en jättegod funktion. På papret d.v.s. Inte i verkligheten. Men etablissemanget är ju sällan intresserat av verkligheten heller.

Är det några som verkligen är mobbade och diskriminerade i samhället så är det ju t.ex. Sverigedemokrater.

Anonym sa...

It's actually a cool and helpful piece of info.

I am satisfied that you shared this helpful information with us.
Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

Anonym sa...

Hi there, just became aware of your blog through Google, and
found that it is really informative. I'm going to watch out for brussels.
I will appreciate if you continue this in future. A lot of people will be
benefited from your writing. Cheers!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.