18 februari 2010

Katoliker kritiserar Danmarks Radio

Från Kristeligt Dagblad via Uriasposten:

"DR informerar om islam och förbigår helt kristendomen. Om islam och integration gång på gång fyller nyheterna på DR, så är det både märkligt och klandervärt att stora kristna högtider ofta inte alls nämns."

"En studie vi har gjort visar att upp till 75 procent av alla ny-danskar har en kristen bakgrund, men det verkar som om man finner det viktigare att nämna muslimska traditioner."

Känns det igen? För två år sen kollade jag Sveriges televisions utbud under påsken:

Helgmålsringning på påskafton samt en gudstjänst på påskdagen kl 10. Det var allt. På SVT förklarar man bristen på "Jesusrelaterad" tv med brist på traditioner !?

I övrigt förstås en massa arabnyheter, bland annat en dokumentär om radikala islamister, samt på påskafton kl 20 "Muslim i Europa", kl 21 "Irak under slöjan", kl 22 "Muhammed Knut". Vad ruskigt!

Inte ett enda inslag om hur det kristna Europa firar påsk, och varför vi gör det. Om man inte ska räkna ett kristofobiskt program på påskafton med karikatyrer av påven och kritik av katolska kyrkan för att den inte har kvinnliga präster.

Men vi går in i islamiseringen med öppna ögon, kommunistjournalisterna har ju matat oss med den i tiotals år och vi har blivit vana vid den.


Det var intressant att läsa kommentarerna på Uriasposten. De flesta hade inget emot att kristendomen försvann från radio och TV. En vettig kommentar dock: "Ett rad kultur- och historielösa respondenter, som bara tycker att "ju mindre religion, desto bättre." Vår herre bevare oss!"

* * *

Frågan är om de som kallar sig kristna längre är det. Här ett sorgligt exempel på deras förräderi:

"Drottning Beatrix anlitad i rättegången mot Geert Wilders.
Plats: Domkyrkan i Utrecht. I närvaro av drottning Beatrix undertecknade tjugotre religiösa organisationer - varav tretton var islamiska - en deklaration som bekräftar tolerans, respekt och jämlikhet för alla människor.

Alla dessa människor i närvaro av Hollands drottning Beatrix uttalar i deklarationen att islam är likvärdigt med alla de judisk-kristna värderingarna. Det är en skamlig lögn. Islam delar människor i två fack, muslimer, den goda nationen, och icke-muslimer som bokstavligen enligt texterna är apor, grisar, dhimmis, bränsle för helvetet."

För första gången i västlig historia
skall islam vägas och dömas i en rättssal. Åtminstone är det vad Geert Wilders hoppades. Han hade bjudit in 18 experter men domstolen godkände bara tre.

Just nu liknar det mest en häxprocess mot honom. Islamisterna får blodad tand. Om han blir dömd för hets mot folkgrupp får han likt Ayaan Hirsi Ali gå i landsflykt, för att undgå att mördas som Pim Fortuyn och Theo van Gogh. Rättegången i Holland kommer att avgöra Europas framtid.Karneval in Düsseldorf. Heja Danmark! Den som skrattar sist... Med syftning på attentatet mot Muhammedtecknaren Kurt Westergaard. Från Snaphanen

(Bilden på TV-apparaten med DanMarx radio är hämtad här)

3 Kommentarer:

MS sa...

http://islammonitor.org/index.php?option=com_content&task=view&id=3311

And it goes on and on and ....

Biskop Kyrillos sa...

Bra analys Knute på ett stort problem, SVT. Jag hade samma reaktion förra påsken och kollade upp vad man serverade svenska folket denna stora högtid. Lite andlighet men ett stort ifrågasättande av den klassiska kristna tron. Man hade skrapat ihop gamla program sedan år tillbaka, program där mer eller mindra kvalificerade akademiker från tvivelaktiga universitet i USA fick torgföra sina påståenden. Hade SVT kollat upp dessa program och uttalanden skulle de ha funnit att mycket av påståendena har reviderats. Och nu ”Åh herregud!”, som SVT:s nya satsning kallas, skall man ytterligare ifrågasätta vad vi lärt och trott sedan Trons början. Det är Sveriges ”store profet” estradören Jonas Gardell, som med skattebetalarnas pengar har fått göra åtta halvtim.program där han får slunga ut sina egna funderingar om den kristna tron. Skånska dagbladet hade en helsida om detta jippo onsdagen den 17 jan. 2010. Inte att undra över, varför islam vinner terräng, när de som har makten i media uppenbart arbetar för en islamisering i Sverige. Jag kan inte uppfatta det på något annat sätt.

Anonym sa...

Ikke engang julen gav man den plads i DR, som den fortjente.
Førhen var der korsang og transmission fra mindehøjtideligheden i Ryvangen, og senere på aftenen klokkespil fra danske kirker.
Vi får lov at betale 2200 kr årligt til DR, men vi får kun, hvad der passer DR at give os igen.
DR skal privatiseres.

falkeøje

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.