14 februari 2010

Muslimer och extrem-vänstern har mycket gemensamt

En sak är att de hatar Alla Hjärtans Dag.

Inför varje "Valentine's Dag" reagerar den muslimska världen med våldsam ilska och gör allt som står i deras makt för att krossa den festlighet som har att göra med privat romans. Firandet av dagen är förbjudet i vissa islamistiska stater.
Saudierna, till exempel straffar hänsynslöst minsta antydan till att fira Alla Hjärtans Dag. För bara några dagar sedan utfärdade kungariket och dess religiösa "moralpoliser" officiellt en sträng varning att den som ertappas med att ens tänka på Alla hjärtans dag kommer att utsättas för de mest smärtsamma påföljder, allt enligt sharialagar.
Den saudiska religiösa polisen övervaka butiker som säljer rosor och andra gåvor. De har även gripit kvinnor som bär någonting rött denna dag. I år är det lite annorlunda: saudierna har meddelat att under hela veckan fram till 15 februari, är det olagligt för en handlare att sälja något som är rött, eller något som kan ha att göra med Alla Hjärtans Dag.

Handlare som säljer röda rosor, röda kläder av alla slag (speciellt klänningar), leksaker, hjärtformade produkter, godis, gratulationskort eller någon produkt insvept i rött, måste förstöra dem eller utsättas för saudisk rättvisa.

De iranska despoterna försöker se till att saudierna inte övertrumfar dem. Irans "moralpolis" befaller också alla butiker att ta bort hjärtan och blommor och bilder av par som omfamnar varandra denna dag. I Pakistan kallar man det en "skamlig dag."

Västvärldens vänster-feminister vill inte heller överträffas av sina allierade från jihadikulturen. De försöker också utrota Alla Hjärtans Dag. I alla program på amerikanska universiteten där man ägnar sig åt "genus-perspektiv", hittar man en demonisering av Valentine's Day," eftersom det är den dag som ger uttryck för hur kapitalistiska och homofobiska patriarker hjärntvättar och förtrycker kvinnor och tvingar in dem i sfärer av maktlöshet" ( Andrea Dworkin).

Feministiska ikoner som Jane Fonda, hjälper till att leda attacken mot Alla Hjärtans Dag i samhället i stort. Fonda har lett kampanjen för att omvandla denna speciella dag till "V-Day", (Våld mot Kvinnor Dagen) - som är en dag av hat och anklagelser mot män.

Så vad exakt är det som händer här? Hur kan man förklara detta hat mot Alla Hjärtans Dag av vänstergrupper och jihadister? Och hur och varför fungerar det som ett heligt band av solidaritet mellan den radikala vänstern och islam ?
Båda grupperna smädar och förkastar begreppet privat kärlek, vilket drar människor till varandra och gör dem starka tillsammans och därför avleder dem från att överlämna sig till en sekulär gudom, enligt Jamie Glazov, Front Magazine
------
Bill Ayers säger:
"Varje föreställning om att människor kan ha ansvar för en annan person, att de kan ha en trygghet utanför kollektivet måste förstöras."
-------
Privat kärlek anses stötande, eftersom det hotar det högsta av extrem-vänsterns värden, vilket är behovet av en totalitär ordning, som måste ges odelad uppmärksamhet, trohet och vördnad från alla medborgare. Kärlek är det dödligaste hotet mot tyrannernas planer att införa sharia och ett klasslöst utopia på jorden.

16 Kommentarer:

LP sa...

citat:

"en demonisering av Valentine's Day,' eftersom det är den dag som ger uttryck för hur kapitalistiska och homofobiska patriarker hjärntvättar och förtrycker kvinnor och tvingar in dem i sfärer av maktlöshet' ( Andrea Dworkin)."

Med tanke på hur Dworkin uppenbarade sig då hon levde, behöver man knapast vara Freud för att förstå orsakerna till hennes hat mot människor som öppet visar sin attraktion till andra. Skönheten kommer inifrån, men ibland måste man hjälpa till lite för att den skall ses av de som befinner sig på utsidan. Se Dworkin:

http://graphics8.nytimes.com/images/2005/04/17/weekinreview/Dworkin184.jpg

Nu var jag nog lite taskig...


Det där med "homofobiska patriarker" är lite lustigt med tanke på att även bögar firar alla hjärtans dag.

Ann-Marie sa...

LP, du var inte alls taskig, det är min misstanke; att folk som är emot kärlek och att fira dagen; är sådana som aldrig själva fått uppleva den. Antingen för att dom är fula som stryk både invändigt och utvändigt eller så har dom aldrig fått någon av sina föräldrar, eller både och... Ren och skär avundsjuka m.a.o. (lite amatörpsykologi såhär på Alla Hjärtans Dag, som jag f.ö. g ä r n a firar)

Vattenbäraren sa...

Ja, jag har svårt att förstå hur man kan dra ett samband mellan radikal vänster och hatet mot privat kärlek. Jag har till och med svårt att se hur man kan lägga ihop radikal vänster med jihadister, men det kanske finns någon som kan förklara det för mig och mitt bristfälliga intellekt... ?.
Jag trodde vänstern var för kärlek och de enda (inom svensk partipolitik) som ställde sig postitiv till homoäktenskap, men jag kanske är helt ute och cyklar ./ thefear.se

Otto sa...

Demonisering av muslimer är vad ni håller på med.

Berit sa...

Otto, det är inte vi som hittar på lagarna i Saudiarabien och Iran.
Vad tycker du om dem?

Knute sa...

Fel Otto, möjligen "demonisering" av jihadister och saudiska och iranska moralpoliser. Men de är väl tillräckligt demoniska i sig själva?

Och Vattenbäraren, det där om att vänstern skulle stå för kärlek är ett stort självbedrägeri. Vänstern avhänder sig det personliga ansvaret för ens medmänniskor och lägger det i händerna på staten.

Ann-Marie sa...

Otto:
Jag blir så trött på folk som dig! Läs på lite mer här!

Otto sa...

Alltid nämner ni muslimer som en homogen grupp. Det är inget annat än demonisering.

Ann-Marie: Jag är helt säker på att jag har långt mycket mer kunskap om världen och islam än vad du någonsin kommer att ha.

Berit sa...

Otto, det är ganska oväsentligt vilken fraktion av islam man tillbeder om dess dyrkare är fientligt inställd till den kultur och de lagar som gäller i det land de flyttar till.
Att muslimer i Saudiarabien och Iran straffar människor som visar att de älskar varandra anser jag perverst och det bör komma till allmän kännedom.
Förklara hur det kommer sig i stället för att bara klaga på det vi skriver.

Otto sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Ann-Marie sa...

Otto:
"Ann-Marie: Jag är helt säker på att jag har långt mycket mer kunskap om världen och islam än vad du någonsin kommer att ha.”
Upp till bevis!

Knute sa...

Om du vill få dina kommentarer publicerade ska du inte påstå att vi har åsikter som vi inte har, Otto.

Anonym sa...

okunniga äro vi svenskar fortfarande :(

Blondie

Inga sa...

Håller med Otto. Ni är rädda för folk som vågar gå emot strömmen. Jag är emot alla hjärtans dag, som muslim och kanske också någon slags extremvänster, för varje dag skall vara dagar där man ängnar tid och kärlek för sina närmaste och det behövs inget rött eller hjärtan för det. Det är bara kommers och finns till bara för att "boosta" ekonomin. Jag röstar för äkta kärlek!

Berit sa...

Inga, i ett fritt demokratiskt land är det ingen som förbjuder dig vare sig det ena eller andra. Du gör som du vill och jag gör som jag vill när jag visar äkta kärlek.
Jag är "rädd" för folk som tvingar på andra sitt sätt att leva.
Vad gäller kommers och ekonomin? Vad lever du på?

Ann-Marie sa...

Inga, om vi vore så rädda för folk som vågar gå emot strömmen vore många av oss inte där vi är nu. Men; “ på sig själv känner man andra!”
Och ärligt talat: om man inte “boostar” ekonomin, vad ska vi då leva på? Kärlek och vatten? Det lever man inte särskilt länge på.
Dags att vakna, Inga.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.