04 februari 2010

National Post of Canada skriver:

Hjulen faller av den Globala Uppvärmningsbussen.
Aktivister bland forskarna har förfalskat resultaten för att skapa panik. Lorne Gunter säger:

"Jag försöker påminna mig om hjulen tidigare har ramlat av bussen så fort eller så fullständigt, när det handlat om en expertdriven hysteri, som de nu gör vad gäller den globala uppvärmnings-skräcken. Förmodligen föll de av snabbare från Y2K.
Klockan 12:00 : 01 den 1 januari 2000, då inga flygplan föll ner från himlen, inga kraftverk stannade av sig själv och inga datorer pajade i hela världen, då gick luften ur Y2K skräcken omedelbart. Miljarder hade använts för att förhindra den katastrof-som-aldrig-hände, fram till midnatt den sista dagen av 1999, och nästan inte ett enda öre efteråt. Det var snabbare än hjulen nu faller av klimatförändringsbussen. Men AGW -- antropogena globala uppvärmningen - är en mycket god tvåa. Nyheter om manipulationer, förvrängningar och bedrägerier som begås för att främja och bevara miljöaktivisternas skandalhistoria är så många och kommer så snabbt, att det är svårt att hänga med."
Därefter räknar han upp IPCC, Hadley Climate Unit vid East Anglia University, felaktig information om regnskogarna.
Det har hittills visat sig att åtminstone 16 betydelsefulla påståenden i AR4 ( IPCC -rapporten som vann ett Nobelpris tillsammans med Algore) - har sitt ursprung i miljögrupper snarare än forskare, inklusive påståendet att klimatförändringen skapar tornados, orkaner, skogsbränder och förvärrar översvämningar.

Det förvånar mig inte och det är fantastiskt att det kommer ut, men detta är från en kanadensisk tidning. Jag har knappt sett någonting alls i amerikansk media.
Alla dessa så kallade forskare är först och främst liberala aktivister, även om de har en naturvetenskaplig utbildning. De har presenterat undersökningar som gjorts av journalister som arbetar för tidskrifter eller använt sig av berättelser från personer anställda av World Wildlife Fund, med tvivelaktigt rykte.

Och under tiden, fortsätter Obama att säga att denna vetenskap är obestridlig.

Rajendra Pachauri, chef för IPCC, som tog emot Nobelpriset tillsammans med sin vän Al Gore (bild) har medgivit att förutsägelserna om hur Himalayas glaciärer smälter bort var lögn i avsikt att politiskt påverka världens ledare.

The Sunday Telegraph anklagar honom också för att han genom bedrägeri använt sin ställning till att göra sig en förmögenhet på försäljning av carbon-krediter, precis som Gore.

4 Kommentarer:

Jacobssons tankar sa...

Du skriver att det knappt synts i amerikanska tidningar. I svenska är det inte ens knappt. Här lever man fortfarande i tron att politiker vet bättre än andra att vi fortfarande står udner den globala uppvärmmningens hot. Trots att vi har metervis med snö, rekord kyka osv osv. Men jag förmodar att tystnaden är ett sätt att försöka rädda ansiktet när man har tagit så frukatansvärt fel.

Berit sa...

Säkert är det för att "rädda ansiktet" som du säger eller "om jag inte pratar om det försvinner det" Men vad är medias uppgift? Vad ska journalister egentligen göra?Om de varit ärliga från början, om de vore kritiska granskare och angelägna om att presentera sanning, i stället för att vara politiska aktivister hade de inte behövt skämmas.
En ung kvinna som gick på journalisthögskolan förklarade för mig att hon såg som sin uppgift att "förändra världen". Hope and change, du vet!

Anonym sa...

LÄS FRED GOLDBERGS BREV TILL KINAS LEDARE

Det finns på nätet. Googla på:

"Kinas ledare angående koldioxidens klimatpåverkan"

Koldioxidens fysikaliska egenskaper är sådana att den inte kan göra något åt värmeupptagningen, även om koncentrationen fördubblas.

Kanske hade kineserna läst brevet innan de åkte till Köpenhamn.

Det var ju för väl att de stoppade tankarna på bindande avtal om utsläpp. En meningslös åtgärd för att förhindra ett problem som inte finns. Väckelsepredikanternas löften om frälsning i alla tider.

Fridsamme Fridolf

magnus sa...

Tydligen är det i meinstream-media en del i Storbritannien och Indien, men kanske Kanada också har lite mer än USA, Sverige och de flesta länder? I Austraien har bl a The Australian haft artiklar. men där blandas kanske det finns nog detta blandat med mycket IPCC-troget stoff?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.