09 februari 2010

Saudisk imam erkänner - Muhammeds barnäktenskap är fel idag!

Citat från Vlad Tepes blogg:

"Sheikh Abdullah al-Manie, en överordnad saudisk präst, försvarade i januari flickan och förklarade att profetens äktenskap för 14 århundraden sedan inte kunde användas för att rättfärdiga barnäktenskap i dag."

Uttalandet gäller en 12 årig saudisk flicka som kämpar för att få skilsmässa från sin 80 årige (!) make. Bloggen skriver att:

""Vissa domare och präster har använt profeten Muhammeds äktenskap med en nio-årig flicka som motivering för barnäktenskap.""


Sheikh Abdullah al-Manie måste alltså mena att Muhammeds handlingar inte alltid är eftersträvansvärda. Självklart skulle han aldrig gå med på detta påstående, inte minst av ren självbevarelsedrift, men förmodligen även pga att detta skulle innebära att själva basen för kulten islam, nämligen Muhammed och hans eviga ofelbarhet och oändliga visdom (som han fått av Allah), skulle skaka i sina grundvalar.

Om vi flyttade Muhammed och Aisha till vår tids Sverige i en tidsmaskin, skulle han betraktas som en pedofil om han fortsatte att ta den minderåriga Aisha. Åtminstone av alla ickemuslimer. Hur skall man som muslim hantera en sådan insikt? Antingen måste man dra slutsatsen att alla ickemuslimer i Sverige har fel, eller så måste man mena att Muhammed har fel.

Eftersom Muhammed verkar ha varit en hyfsat strategisk person, tror jag knappast att han skulle utamana den ickemuslimska majoriteten genom att ha sex med minderåriga om han kunde flyttas hit, men som ett filosofiskt tankeexperiment kan man mycket väl föreställa sig ett sådant scenario. Skulle islam däremot vinna majoritet i vår tids Sverige (genom att nuvarnade demografiska utveckling fortsätter) så ser jag ingen anledning till att han inte skulle vilja/kunna ha sex med minderåriga på samma sätt som muslimska män har det i länder som tex Afghanistan och Saudiarabien, och på samma sätt som han hade med Aisha i en patriarkal ökenkultur en gång långt borta.


Bilden:
"Underage Marriage Explained by Moslem Saudi Cleric"
Denna imam tycker att barnäktenskap är OK.

Vlad Tepes blogg
FN
Rädda Barnen

1 Kommentarer:

Putte sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.