06 februari 2010

Smekmånaden är över

Tänk om det är så att Obama är en välsignelse, fast i förklädnad?

Om man ser på Europa har socialismen sakteliga smugit sig in under två-tre generationers tid. Det har varit som berättelsen om gumman som samlade vedpinnar, "Orkar jag den så orkar jag den..."
Det finns knappt någon i livet i Sverige längre, som minns den frihet man hade innan Staten fick makt över alla skrymslen i invånarnas liv.
Det har varit en krypande socialisering som de allra flesta vant sig vid och accepterat som oundviklig.
Staten kommer till "räddning" vad det än gäller, människor måste skyddas mot sin egen dumhet.

När socialismen väl fått en fot i dörren följs den av nya och oförutsedda intrång i den fria marknaden och individuell frihet.
USA är inne på samma krypande, smygande socialisering att det är politikers uppgift att lösa allas problem och det statliga skolsystemet är en viktigt verktyg, som gjort det relativt enkelt att fostra den attityden. För varje reglering, varje bidrag, varje subvention byts individens ansvar och frihet mot en skenbar trygghet.

Tea Party rörelsen som nu växer sig stor och stark i landet är emellertid ett tecken på att amerikanen inte var redo för Obama. Att Obama och hans grupp misstog sig när de nu forcerar fram sitt program som mest liknar en politisk kupp.
Tea Party-rörelsen är en gräsrotsrörelse som drivs av fler och fler frustrerade människor som ser hur deras barns framtid belånas. Kärnan i rörelsen är den ordinarie amerikanen som ser hur landet kidnappas och därför känner att han måste blanda sig i.

Sarah Palin är en av ledarna i det man kallar Tea Party Express III som startar i Harry Reids hemstad i Nevada den 27 mars och sedan går över landet, för att nå Washington i mitten av april.
Det är en patriotisk rörelse byggd på sunt förnuft, som protesterar mot okontrollerade utgifter och slöseri. Processen kommer kanske inte att bli så rumsren alla gånger men budskapet blir klart och tydligt.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Ärligt talat så har BO haft fullt upp med att hantera gamla försyndelser inom amerikansk politik. Den stora vårdreformen har ju malt i bakgrunden sedan årtionden och som demokratisk president var han ju tvungen att baxa eländet som Kjell Olov Feldt på sin tid hade förmyndarskapet för löntagarfonderna.

Där har vi ju också en svensk motsvarighet till Tea Party, situationen kunde ha varit än värre för Sveriges del. Nu får man hoppas att Obama 2012 blir ersatt inte bara av en R-märkt president utan en BRA sådan som kan ta landet upp från den stagnation som präglat de senaste 20 åren.

MS sa...

Lustigt att du tar upp det. Jag tänkte när jag såg ett inslag om Tea Party-mötet att amerikanerna kanske nu vaknar up ur den smygsocialisering som skett och börjar värna sin konstitution och sitt sätt att leva. Allt detta tack vare Obama. Han har grovt missuppfattat det amerikanska folket och i o m kan USA få en vitamininjektion och gå tillbaka till dom värderingar som har gjort landet till vad det är. Svensk media förnekar sig dock inte. SvD hade ett reportage om detta och reportern valde att lyfta fram vad hon kallar "hat" mot BHO och hans person. Hon tog de onödigt smaklösa plakaten av Obama som ibland kan ses. Dom är dock som tur vad sällan förekommande och förhoppningsvis så kommer det ske en självsanering på den fronten. Artikeln visar dock det socialiserade europeiska synsättet som håller på att sänka ner vår kontinent in i medeltidens mörker.

För Sverige och Europa så är det tyvärr kört. Vi har passerat gränsen och Europa kommer att slängas in i kaos och misär p g a den stora invandringen från MENA. Några få exempel bara;

Den s k rättegången mot Geert Wilders som svensk media knappt nämnt trots att den i grunden handlar om yttandefrihet och demokrati.

Dom 1000 taxichaffisar som strejkade i Oslo p g a att en tidning publicerat Muhammedkarikatyrerna. Det visar att dom inte är t ex afghaner, irakier eller för den delen nynorska utan alltid främst muslimer. När få vi se dom protestera mot skamvåld eller terrordåd utförda i Islams namn? Aldrig!

Läste att det kommer att slås rekord i antalet asylsökande ännu en gång. Vilka är det som kommer hit? Jo, araber och muslimer. Vansinnet forstätter och sjuklövern fortsäter blint sin nedmontering av vår frihet och välfärd.

Det stod att finanskrisen kommer att skapa politisk oro i många länder. Att folket kommer att ställas mot politikerna p g a de nedskärningar som måste göras. Minskade pensioner m m. Nedskärningar för VISSA grupper. Man sänker pensioner och sparar in på vård och skola men när det gäller invandringen och dess kostnader så är kassakistan tydligen oändlig. Är politikerna så dumma att dom inte inser att detta kommer att leda till kaos? Varför ska vi ta emot halva MENA när Europa står på knäna? Svaret kallas, socialism. Den "ism" som kommer förstöra allt vi kämpat och håller kärt.

Dom som fr.o.m. nu röstar på ett parti ur sjuklövern är i mina ögon inte bara Sverigefientliga utan även motståndare mot demokrati och yttrandefrihet.

Vakna upp ur er Let's dance-koma för h-vte!

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Fast nu är det schlager-koma och snart OS-dvala i tre veckor. Svenne Banan kommer obekymrad att snarka vidare några månader till. Sedan är det snart midsommar och semester. Så det blir ingen tid över för reflektion över livets väsentligheter. Och när det är förbi så är det snart val. Då blir det vad man alltid har röatat på tidigare av tradition...

Berit sa...

Det är patriotism som inspirerar det som pågår nu. Samhörighetskänslan med de förfäder som krigade för oberoende och för de som fridfullt marscherade för civilrättigheter. Det kommer från fosterlandskärlek och vetskapen om att vi kan påverka och ändra om vi håller samman.
Politiker är medvetna om att Patriotism är farligt för deras karriär. Utmärkta exempel på det ser man i svenska politikers uttalanden:

"Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån."
Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi?
Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker."
Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige".
Vår stund i Sverige.

Ytterligare exempel är ansträngningarna att medvetet ta bort vår historia.
I USA är förslaget att man inte behöver veta något om vad som hände före 1877. I Sverige tror jag man drar gränsen vid 1932-33.

Historielösa folk har inget som behöver bevaras och vårdas och ska vara tacksamma att någon "tar hand om dem!

elina sa...

Rosenberg: Friare kan ingen vara är en bra bok om grundtankarna i amerikansk politik, hur och varför. Finns säkert andra böcker men för mig gav det en förklaring om den amerikanska "själen". Att tillhöra ett land och dess värderingar men vara sin egen lyckas smed är nog mycket amerikanskt, (vilket vi är usla på i Sverige) det socialiserar man inte så lätt bort.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.