21 februari 2010

Snubbla inte på sopsäckarnaAv rädsla för att stöta sig med Kina var det väldigt tyst och lytt runt Obamas möte med Dalai Lama. Pressen hölls på avstånd men initierad källa berättar att Obamas gåva var ett par manschettknappar i guld med bild på honom själv.
Det överträffar tom. gåvan till drottningen Elisabeth, vilket var en iPod med presidentens tal.
Det sägs att av någon anledning skrattade Dalai Lama när han fick presenten vilket orsakade att han måste lämna Vita Huset genom bakdörren.

Kina köpte förra året aktier i amerikanska företag, inkluderande Morgan Stanley, Bank of America och Citygroup, till ett värde av 9 miljarder dollar .
Hittills har satsningarna varit relativt små men regeringens investeringsfond äger nu aktier i några av de mest kända amerikanska företagen; Apple, Coca-Cola, Johnson & Johnson, Motorola och Visa.
Kina oroar sig över att värdet av de amerikanska skuldsedlar de håller, kommer att påverkas av inflation och av att USAs skuld stadigt ökar. Genom att köpa aktier i nationella företag sprider Kina sin snabbt ökande förmögenhet till att omfatta vitt skilda branscher.

1 Kommentarer:

MS sa...

Ska vi slå vad om att han inte heller bugade för Dalai Lama? Behandlar man en gäst på detta sätt? Skamligt! Hade det varit Kungen av Saudiarabien eller dårpippin från Teheran så hade han personligen slickat röda mattan ren innan dom anlände.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.