27 februari 2010

Som sagt, ett invandringskritiskt parti i riksdagen hade inte varit fel

Interiör från Migrationsverket

"Aldrig tidigare har så många ensamkommande flyktingbarn, läs tonårspojkar, varit på väg till Europa som nu, främst från Afghanistan och Somalia. För Sveriges del räknar Migrationsverket med att upp till 60 nya barn per vecka kan komma att söka asyl under 2010." SvD

Många av de ensamkommande “barnen” har erfarenheter av krig, en del har till och med använts som soldater. Har sjukvården resurser, så de kan bli återställda och fungera som grannar och skolkamrater? Men sådant bekommer inte politikerna som håller sig på avstånd från folks verklighet.

"Att bereda plats för ett asylsökande barn kostar inte kommunerna något eftersom staten står för kostnaderna." Jaså, men sedan? De kan ju ansöka om anhöriginvandring för sina föräldrar och syskon, betalar skattebetalarna för dem också?

"Man kan ju göra ett räkneexempel med att två ensamkommande barn kostar samhället lika mycket som en klass på 22 elever i grundskolan. Tänk om samhället spenderade 800 000 kronor/år på varje ungdom i vårt samhälle och då inte bara på ensamkommande barn." Thoralf Alfsson

Man kan alltid hoppas att alla dessa människor är skötsamma och bidrar till Sveriges framtid. Men invandringen från den islamiska världen har visat sig bli en dyrköpt erfarenhet för Sverige, inte bara i kronor och ören.

Uppdatering: Malmö stad placerar asylsökande i ännu en kommun utan att fråga om lov. Denna gång är det Hörby som körs över.

Lånat från Politiskt Inkorrekt:

Med ensamkommande flyktingbarn menas barn under 18 år som kommer hit på egen hand.31 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är oroväckande att SD bara har 5,6% i senaste mätningen såsom situationen ser ut. Man får väl tro att stödet i verkligheten iaf är det dubbla.

Eller ännu hellre: Att något riksdagsparti slutligen inser problemet och verkligen sätter ner foten (vilket troligtvis skulle generera minst 50% av rösterna i valet).

Krikon sa...

"Att bereda plats för ett asylsökande barn kostar inte kommunerna något eftersom staten står för kostnaderna."
Vad då. kommer pengarna från himlen? Staten? Det är skattebetalarna som betalar oavsett kommun landsting eller stat!
Skicka dem tillbaka varifrån de kom!!!

Anonym sa...

Det blir allt mer uppenbart att Sverigedemokraterna är Sveriges enda hopp om vi inte på sikt ska köra det här landet helt i botten.

Människor från andra sidan jorden, med helt andra värdegrunder än vad vi har, ska få hjälp närmare där de kommer från. VARFÖR väljer dessa stackars människor att komma till Sverige? Jo, för att här har de störst ekonomisk vinning. Sluta med slöseriet av skattemedel så väljer de att fly till länder närmare deras ursprungsland. Det mår de själva bättre av i längden.

Jacobssons tankar sa...

Det tråkiga med SD i riksdagen är att vi då får fyra partier på vänsterkanten. Men sitt tänk om det Hanssonska folkhemmet är SD ett parti som skrämmer mig. Man vill alltså ha ett under socialism nedtryckt befolkning? Jag tycker att deras tankar om invandringen är helt ok, och jag tycker också att det är toppen att det finns ett parti som vågar sticka ut hakan. Men i övrigt, ger SD politiken kalla kårar.

Ulmerkotten sa...

Hela historien om dessa s.k. ensamkommande flyktingbarn, är nog den snuskigaste jag sett.

Det kostar alltså minst 100.000kr att bli smugglad till Sverige. Vem betalar detta och är ett desperat flyktingbarn?

Kostnaden per år och "flykting" är inte 800.000 som angetts. Den minsta kostnaden för dem som staten betalar till kommunerna är 1.2 miljoner (kolla ersättningar på Migrationsverkets hemsida.). Alltså, är det tveksamt om "flyktingbarnen" hinner betala vad de kostat staten innan de uppnår pensionsålder.

Men historien är mycket längre...kolla gärna min blogg; http://ulmerkotten.blogspot.com/2010/01/forbannat-trott-pa-invandringspolitiken.html

Knute sa...

Tack för länken Ulmerkotten! Jag citerar:

1. De kommer alltså huvudsakligen från Somalia, Afghanistan och Irak. Just dessa tre länder är välkända för islamisk extremism.

2. Att smugglas till Sverige kostar mellan 3 och 10 årslöner i dessa tre länder. Man frågar sig alltså vilka som bekostar smugglingen. Om de själva bekostar smugglingen, eller någon anhörig gör detta, är de knappast flyktingar i ordets bemärkelse. Om någon utomstående gör detta, alltså betalar minst 100KSEK, har dessa givetvis en avsikt med detta, antingen religiös eller rent ekonomisk. Hur man än vänder på det är det ett faktum att ingen kan vara desperat flykting.

3. Alla råkar vara just under 18 år och är unga män, men klassas som barn.

4. Inga av dem har giltiga identitetshandlingar.

5. De smugglas till Sverige i grupper, som bara dyker upp. De kommer alltså inte ensamma, utan i gruppresor.

6. Av någon märklig anledning ”hittar” de ensamkommande flyktingbarnen sina anhöriga, ganska snart efter att man fått uppehållstillstånd. Som en konsekvens av detta har anhöriginvandringen ökat lika lavinartat som de ensamkommande flyktingbarnen.

7. Hur desperat flykting är man om man låter sig transporteras flera hundra mil och över minst ett dussintal gränser?

8. Radikala islamiska grupper har börjat etablera sig i vissa förorter, med stor invandrartäthet. Märkligt…måste vara en ren tillfällighet.

Jolalus sa...

En annan nyhet idag:

Besparingarna inom äldreomsorgen i Timrå kommun slår nu mot de äldres kaffestunder. Två koppar kaffe och maximalt tre deciliter mjölk per person och dag är ransonen som nu införs, skriver Sundsvalls Tidning.

Det nya kostdirektivet har förhandlats fram för en tid sedan och tanken är att personalen ska göra veckobeställningar som även omfattar bland annat bröd och smör till frukost och mellanmål. Hela sortimentet som de äldre kan beställa från ska ses över.

Personalen har varit kritisk och uttryckt att de skäms när en äldre vill ha lite mer av en ransonerad produkt och det inte går att ordna.

Har dessa nyheter något samband?

Knute sa...

Jolalus, säkert finns det ett samband.

Säg att det i Sverige just nu befinner sig 10.000 ensamkommande flyktingbarn som var och en kostar samhället en miljon om året, det blir 10 miljarder kronor.

Ann-Marie sa...

Jolalus: naturligtvis har det samband. Någonstans måste ju pengarna tas ifrån och då är det lättast att ta från gamla och sjuka för dom orkar inte protestera! Sverige blir sannerligen mer och mer fantastiskt för var dag som går.

doublecorona sa...

"Fler kommuner får flyktingbarn" - Det kallas för politiskt korrekt nyspråk - 'tvingas' är ju så negativt, då använder staten och det sjuhövdade Riksdagspartiet och deras propagandaorgan, dvs gammalmedia, det nya och trevligare ordet 'får' det låter ju som att man valt något då, istället för att just...tvingas...

doublecorona sa...

"Fler kommuner får flyktingbarn" - Det kallas för politiskt korrekt nyspråk - 'tvingas' är ju så negativt, då använder staten och det sjuhövdade Riksdagspartiet och deras propagandaorgan, dvs gammalmedia, det nya och trevligare ordet 'får' det låter ju som att man valt något då, istället för att just...tvingas...

Erik sa...

"Flyktingarna" betalar tillbaka sina smugglare. Inte sällan sker detta med svenska bidrag av olika slag! MAO är det svenska skattebetalare som betalar även för den s.k "flykting"smugglingen. Man kan ju inte låta bli att undra över var pengarna hamnar i slutänden? Är det islamister vi betalar till eller rena maffialigor. Oavsett vilket är totalt ofattbart att svenska folket går med på detta! Nämn nåt annat folk i världshistorien som BETALAT för sin egen utfasning! Totalt ofattbart att gemene man inte genomskådar denna bisarra fars eller ska vi kalla det tragedi där ett världens bäst fungerande länder Sverige går mot att bli världens förmodligen första? U-land i kallt klimat!

Sören Sommelius sa...

Diskussion med Sd-toppen 1 mars på exilen.

http://exilen.eu/showthread.php?6147-Har-du-frågor-till-någon-i-Sd-partitoppen

Kom in och joina diskussionen!
Sprid inbjudan till alla bloggare.

Sören Sommelius sa...

Jag har tröttnat på de snyftartiklar som sprids av Pk-media.
Det finns inte ett sant ord när de sätter igång sin bisarra indoktrineringsapparat.
Problemet är att den förutsätter att folk är mer eller mindre intelligensbefriade.

"Pojken" på denna bild påstås vara 14 år! "HÄPP" *HOST HOST*

http://ungsvensk.se/showthread.php?t=7818&page=3

SVT tvingades stänga av kommentarerna när ett tusental upretade tittare genomskådat lögnen

Min ärliga åsikt?

http://www.youtube.com/watch?v=4RLMZlam9Rw

Ann-Marie sa...

Intressanta bilder och om en enda av “barnen” är under 20, då är jag 14. Dom flesta ser ut att vara runt 30. Och myndigheterna är så blåögda?!

Anonym sa...

Gillar barnet med Canada tröjan,lite högt hårfäste men inte en dag äldre än 16.

Anna sa...

Anledningen till att barnen är runt 18 år är att familjens enda chans att någon av deras barn skall klara av den extrema resa som krävs när de flyr är just deras äldsta son! Om de skulle skicka en 5åring skulle chansen att överleva vara minimal!!

Jag vill även påminna er om att tänka er in i familjernas situation. Tänk er in att ni och era barn befinner er i den värsta tänkbara plats där era barn, varje dag, riskerar att utsättas för tortyr och våldtäkt!! Skulle inte ni ta chansen att skicka någon i familjen som kan finna ett nytt säkert hem och göra att familjen har en liten chans till ett bättre liv!!!

Ytterligare en påminnelse till er alla är att en person som får uppehållstillstånd i Sverige har gått igenom VÄLDIGT MYCKET!!! Annars får du inget uppehållstillstånd!!

Sluta vara själviska och tänk er in i dessa personers situation! Vad hade ni gjort om ni och er familj hade levt under dessa fruktansvärda situationer????

Hur långt hade NI kunnat gå för att rädda livet på era barn???

Dessa personer kommer inte till Sverige för att utföra terroristdåd, de kommer för att överleva!

Och till sist vill jag understryka att jag vet vad jag pratar om då jag arbetar med just dessa personer som har fått lämna deras hem, upplevt våldtäkt, sett familjemedlemmar torteras till döds, sett mamma eller syster våldtas för att lämnas för att dö......

Berit sa...

Anna, har du aldrig frågat dig varför dessa stackars människor inte flyr till ett grannland som har samma religion och kultur som de är vana vid?
Om de far så illa, varför vill de inte tas om hand av människor i ett land där de smälter in; ett land som har lagar de respekterar?
Har du funderat på vad som händer med Sverige när försörjningsbördan ökar?

Se dig om i Sverige, titta på brottsligheten, arbetslösheten, vården (speciellt för de gamla)
Du är säkert en hjärtegod människa som vill väl, men ganska ofta får den sortens godhet oanade konsekvenser. Om du sitter i en livbåt som har plats för fem personer och 200 simmar runt den och är färdiga att drunkna, vad gör du?

Ann-Marie sa...

Anna; jag håller med Berit, du är säkert en väldigt snäll människa och vill alla väl. Tro mig, jag tror att jag kan tala för dom flesta av oss här; vi vill också alla väl! Men man får inte vara alltför godtrogen och blåögd när det gäller invandringen.
Visst, absolut, det finns många, många som har upplevt hemska saker MEN det är också alltför många som “handskas ovarsamt med sanningen” för att uttrycka det milt. Jag kan rekommendera att du också läser:
http://meritwager.wordpress.com/2010/02/22/om-s-k-flyktingbarns-oriktiga-aldersangivelser/
Hon har skrivit i många år och det är intressant läsning.

Knute sa...

"Om du sitter i en livbåt som har plats för fem personer och 200 simmar runt den och är färdiga att drunkna, vad gör du?"

En liknelse som borde ramas in och sättas upp i makthavarnas tjänsterum.

A sa...

1. Om du hade varit förföljd i Sverige så flyr du väl inte till Danmark eller Norge?
2. De kanske har släkt i Sverige....och tro mig, om du hade varit tvungen att fly och fått chansen att komma till din familj/släkt, då hade du också gjort det!
3. Alla flyktingar jag har träffat är väldigt måna om att lära sig svenska lagar och svensk kultur!!!! Med andra ord är det viktigast att fly till ett land som är säkert än att fly till grannlandet som har samma kultur...
4. I kommunen där jag arbetar är det väldigt få flyktingar som går vidare till försörjningsstöd! De gör allt för att få jobb eller studera. Här är det svenskarna som går på socialbidrag (försörjningsstånd).....


En annan sak; Det är helt ok att svenskar bosätter sig i t.ex. Spanien och invaderar hela städer så att det knappt är kvar en enda spanjor! Men att ta hit ensamkommande barn till vårt land, nä det går då inte för sig!


Ang er "fina" liknelse med livbåten; Jag hade tagit upp de yngsta barnen och försökt rädda dem. Bättre 5 än inga alls! Och denna liknelse kan bara tydas med att du kan alltid försöka och göra ditt bästa!
Tänk på den gyllene regeln!

Ann-Marie sa...

Till A:
1. Jodå absolut! Och varför inte, har du något emot danskar eller norrmän?
2. Kan hålla med dig, man söker sig naturligtvis där man har familj. Men under vilka premisser kom familjen till Sverige?
3 och 4. Vilken tur du har haft! Det är minsann inte alla förunnat. Men, har du sett hur det är i resten av Sverige? Läser du tidningar och ser på TV (det lilla som nu PK media skriver om det hela)?
Sedan har vi alla bloggar på internet som skriver om invandringsproblemet; varför tror du att det finns tusentals och åter tusentals bloggar som den här, ALLA kan ju inte ha så fel! Dom flesta av oss har vaknat upp och sett sanningen i vitögat och vi tycker inte om det vi ser och vi försöker göra något åt det.
Och när du skriver om: "Stupid inbred redneck bloggs...” så vet du inte alls vad du talar om!

Svenskar som bosätter sig i t.ex. Spanien lever inte på dom spanska skattebetalarnas bekostnad!

Och angående livbåten, jag hade plockat upp om det varit SMÅ barn (inte "skäggbarn")

A sa...

Har inte skrivit om "Stupid inbred redneck bloggs...”

Jag är uppdaterad i media! Och jag träffar MÅNGA som arbetar med flytingfrågor runt om i Sverige, har alla dom fel eller de få som skriver i tidningarna eller i TV? Vem är experterna?

Har självklart inte något emot norrmän o danskar!! Menade att länderna låg för nära Sverige....

Detta blir mitt sista inlägg då det är totalt meningslöst att diskutera med människor som ej kan sätta sig in i andras situation.

Till sist ett svar på denna kommentar;
"tror du att det finns tusentals och åter tusentals bloggar som den här, ALLA kan ju inte ha så fel!"
Hade hela Tyskland rätt gällande judarna, handikappade och homosexuella under andra världskriget? SVAR NEJ! Och de var destu fler än det antal bloggar du hänvisar till!

Jag önskar att ni sätter er en stund och tänker er in i er situation om kriget hade varit i Sverige....

Ni får välja mellan det goda eller onda....

Knute sa...

A, din jämförelse dum. Hela Tyskland var inte nazistiskt, tvärtom var majoriteten fredlig och ville inte ha judeförföljelser eller krig. Men de blundade och följde det politiskt korrekta modet.

Det ligger närmare verkligheten att säga att sådana politiskt korrekta som du spelar islam-nazismen i händerna. Och att vår tids islamkritiska bloggar motsvarar den tidens anti-nazister.

Churchill sa att framtidens fascister naturligtvis inte skulle vara så dumma att de skulle kalla sig det, utan anti-fascister. Det är precis vad som hänt. Mona Sahlin är en typisk sådan som skriker om rasism och främlingsfientlighet när man kritiserar den muslimska massinvandringen, eller som nu när Hägglund i TV törs säga att det är muslimer som förföljer judar i Malmö.

Glöm inte att islamisterna samarbetade med Hitler och att deras Stormufti bodde i Berlin under kriget.

Knute sa...

Hjärtknipande historier om flyktingbarn har överskuggat det faktum att bara 5 procent av de muslimska invandrarna är flyktingar. Att de ensamkommande flyktingbarnen från Somalia och Afghanistan är vuxna män. Att kvinnofriden är borta, att jämställdheten mellan könen är hotad, och så vidare.

Somalia och Afghanistan är de mest kvinnoförtryckande länderna i världen.

http://oikonea.org/component/content/article/60-ondskabskulturer/139-kvindundertryksomafgh.html

Ann-Marie sa...

A: bara en liten fotnot till Knutes svar; tyvärr har många av oss kommit fram till att folk som arbetar med flyktingfrågor är antingen “hjärntvättade”, blinda eller ute efter att tjäna stora pengar på skattebetalarnas bekostnad. Vilken av dem är du?

gäster sa...

Över 700 ensamkommande flyktingbarn har gått under jorden i Sverige.

http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?ProgramId=1646&Artikel=3494759

Anonym sa...

Det är helt otroligt jag undrar vad tanken med denna massinvandrig är.hit kommer ensamkommande barn? från alla världens hörn.går på sfi hur många år som hellst.sedan kommer anhöriginvadring
med gammlingar som får mer i bidrag än våra egna.fast att dom aldrig har gjort ärligt hammarslag i det här landet.undrar om dom belastar pensionssystemet är det därför dom tjatar om att det urholkas 40talisterna är ett köttberg (nuders på hopp).vi 40talister har nog arbetat i hop våran pension dom allra flesta har arbetat från 15års ålder (det måste vara barnarbete)
Dom ensamkommande o anhöriga får vad jag har förstått .ca.8000-10000 kr månad +mobiltelefon för alla springer på stan och glappar.dom ringer väl hem och berättar att dom har kommit till landet som flödar av honung (pengar).Våra egna barn som tex går ut gymnasiet och inte får något jobb får klara sig på ca 1000 kr månad." det vill säga om dom inte bor i hop med någon som har arbete då får inget." jag har ett förslag på detta. nu när våra politiker ha gett bort det här landet till alla asylsökande på det här klotet. kan väl våra ungdommar o gammlingar få gå på AFS (arabiska för svenskar)
SFS (somaliska för svenskar)osv.osv. och få samma bidrag.dom kommer säkert inte att lära sig språken inom överskådlig tid. men vad gör väl det.huvudsaken är att dom får samma ersättnig. tycker kjellvar.

Ann-Marie sa...

Kjellvar. Det är inte bara i Sverige eländet sker; utan hela Europa och västvärlden är invaderat och det finns så många bloggar på internet om “fenomenet” att det är ett under att hela nätet inte har brakat samman för länge sedan. Det pyr i alla läger och frågan är nog om; n ä r det blir “revolution”, inte om. Folk i alla länder har fått nog av det “mångkulturella”!

Det har i alla tider varit pittoreskt att ha invandrare med sina seder och bruk och dom har fört med sig av sitt och delat med sig. Visst har det gnisslats om det också men om man jämför med hur det är idag; är det som natt och dag. Och nu är det bara rena natten! Dom som har kommit dom senaste åren har inte gjort annat än tagit för sig av både det ena och det andra. Det värsta är nog att det inte funnits några påföljder för “tagandet” från myndigheternas sida. Maken till flathet får man nog leta efter i historien.

Och din ide om AFS och SFS etc är nog inte helt fel ;o)

Knute sa...

Alla "flyktingbarn" är pojkar. Föräldrarna är inte villig att satsa 150.000 kr på att skicka en flicka till socialbidragslandet Sverige. 90 % av "flyktingbarnen" ljuger om sin ålder . Hälften av dem är över 20 år gammal. Dessa kallas av regeringen och andra politiker för "barn". Och nu ska kommunerna tvingas ta emot dessa vuxna bedragare. Varje "flyktingbarn-bedragare" kostar oss skattebetalare 1,2 miljoner om året. N-E Hennix

Ur Svenska Dagbladet ! (sent ska syndarn vakna) :

Jag måste vara uppriktig och säga att det är ett stort antal av de personer, klienter jag möter, som varit över 18, säger Sara Darabi, ungdomscoach på boenden för ensamkommande flyktingbarn, till P4 Örebro (7/3). ”Det kan skilja på tio år.”
Hennes vittnesmål är trovärdigt. Migrationsverkets åldersbestämning sker i princip via okulär kontroll på ett möte där man normalt accepterar den ålder sökanden anger. När norska Utlendingsdirektoratet lät göra tandtester, förvisso också en osäker metod, visade dessa i nio fall av tio en högre ålder än den uppgivna. Hälften av dem som sade sig vara minderåriga befanns vara över 20.
År 2009 kom 2250 ensamkommande flyktingbarn till Sverige. 2000 var det 350, och 2008 var det 1510. Under januari och februari i år kom 392. Andelen närmar sig nu 10 procent av samtliga asylsökande.
Av de som kommit i år är 317 pojkar. Långt fler än hälften av de sökande, 224, är över 15 år gamla – varav 186 pojkar.
Den ojämna köns- och åldersfördelningen antyder att tillströmningen inte beror på plötsliga humanitära katastrofer. Det ligger istället nära till hands att misstänka att familjer i ett antal patriarkala länder (idag främst Afghanistan, Somalia och Irak) väljer ut en högt värderad son, samlar de cirka 150000 kronor som krävs för smuggelrutten, och investerar i hans framtid.
Det är inget fel att söka en bättre framtid. Tvärtom är den allt friare rörligheten en av vår tids stora framsteg både när det gäller fattigdomsbekämpning och individens möjligheter. Men det har föga med flyktingskap att göra.
I Sverige kan de som definieras som ensamkommande flyktingbarn, vare sig de har asylskäl eller ej, enklare få permanent uppehållstillstånd än andra – exempelvis om det saknas anhöriga i hemlandet att skicka tillbaks personen till. Följden tycks ha blivit en mångdubbling av antalet sökande med oklar ålder, bristande identitetshandlingar och svårlokaliserade släktingar.
Med det blodiga 1900-talet i åminnelse står det klart att rätten till asyl är en grundbult i ett rättfärdigt samhälle. Viljan att ta emot dem som flyr undan förföljelse är en mätare på samhällets medmänsklighet.
Men när man med öppna ögon ger förtur åt unga män med tvivelaktiga skäl, framför reellt skyddsbehövande, urholkar man systemet. Varje falskt ärende stjäl resurser från en flykting med giltiga asylskäl. Att acceptera den ordningen är motsatsen till humanism. Den förda politiken kommer heller inte helt utan kostnader.
Enkelt uttryckt betalar staten för själva boendet 1900 kronor per asylsökande och dygn. Därtill kommer skolgången, som schablonersätts med 64300 kronor per gymnasieelev och år, samt andra kompensationer, för utredningar, för gode män, för särskilda behov och för extraordinära kostnader. Därutöver kommer en årlig grundersättning till kommunen om 500000 kronor för att ”underlätta mottagandet samt öka kvalitén”, samt dagpenningen till den asylsökande själv.
Igår presenterade regeringens flyktingsamordnare Björn Eriksson sin utredning om hur mottagandet ska förbättras. Han har rätt i att dagens apparat inte är tillräcklig för de stigande talen ensamkommande.
Men lösningen står inte i att hota kommunerna med tvångslagar om att inrätta mottagningar, och därmed ytterligare kullkasta självbestämmandet.
Problemet kan bara lösas med att upprätthålla asylbegreppet och värna definitionen av vem som är flykting.
Per Gudmundson

Knute sa...

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/varna-asylratten_4416503.svd

http://varstundisverige.blogspot.com/2010/03/trojanska-soldater-och-halshuggning-av.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.