11 februari 2010

Talibanisk kvinnosyn inom vården?

En amerikansk reklamfilm som var sponsrad av "Focus on the Family" fick abortförespråkare och feminister att gå i taket.

- Fascistiskt vansinne, skrev Sunsara Taylor, ateist och politisk aktivist som förra året ledde kampanjen "Bort med alla gudar".

- Kvinnor är inte avelsdjur och det är inte självklart lovvärt att fullborda en graviditet, om man inte lever i den mörka bibliska medeltiden.

Men filmerna var ytterst oskyldiga, ordet abort nämndes aldrig och Bibeln citerades aldrig.

Lite av samma överspändhet i abortfrågan finner man i en debattartikel i Dagen som blandar ihop religion och religion ihop i en enda kompott. Kanske tror artikelförfattaren att hon kan undkomma islamisternas vrede genom att placera dem i samma bås som katolska kyrkan.

Visst har hon rätt i att det är fel att det öppnas islamiska läkarmottagningar i Sverige. Men att i samma veva slugga vilt mot "högerkristna" är utan proportioner.

Artikelförfattaren heter Carina Hägg, förmodligen samma person som socialdemokraten med samma namn, känd för att ha hotat med sanktioner mot företagare som samarbetar med sverigedemokrater, och medverkande till beslutet om abortturism till Sverige, med mera. Hennes hets mot kristendomen ligger i linje med det.

Bara för att påven säger att livet är heligt och okränkbart ska han inte behöva kallas för extremist. Någon högre instans måste finnas som hjälper oss att hålla fast vid vad som är rätt och fel. Det är inte lätt att vara människa, än mindre en ofelbar människa, och det går inte att undvika aborter, eller till och med dödshjälp, men sådana handlingar bör betraktas som omoraliska. Allt kan inte vara politik där riksdagsmajoriteten eller den råa makten råder.

Kyrkan vill inte ha teokrati. Den världsliga makten har rätt att lagstifta om rätt till abort. Men kyrkan vill att människor inom vården ska ha rätt att visa civilkurage och vägra utföra aborter.

"Paret kunde bara tänka sig en pojke. När läkaren som tog fostervattensprovet vägrade säga något om barnets kön hotade mannen att sätta en pistol mot läkarens huvud." svd

Det verkar vara frågan om något hederskulturellt. Hur ställer sig feministerna? Tydligen är mannens rätt att bestämma över kvinnans kropp numera ett argument för "fria" aborter.

Kvinnor som blivit gravida vid en våldtäkt måste göra abort, enligt sunnimuslimernas främsta lärosäte, al-Azharuniversitet i Kairo. Skälet ska vara bevarande av samhällets stabilitet. svd

Vilken ynkedom att (som vanligt) ge sig på kvinnorna och tvinga dem att göra abort, i stället för att motarbeta våldtäkterna. Kristen och islamisk moral är verkligen varandras motsatser.

Respekten för människolivet är lika med noll. Vid det första mordförsöket på Benazir Bhutto i Pakistan för tre år sedan använde man en liten baby som man fäst en bomb vid.

Eftersom hela Mellanöstern kokar av islam är det inte förvånande om många av "mångfalden" som kommer hit bär med sig en kvinno- och människofientlig mentalitet. Och möts av stora famnen från politiker, för att inte tala om tidningar och TV vars lojalitet med muslimska män som hatar kvinnor är avskyvärd.

Islamisk moralism är raka motsatsen till moral. Att snacka om "västerländsk dekadens" som de gör, dra på trissor vilket pretentiöst hyckleri.

3 Kommentarer:

LP sa...

Jag noterar att Carina Hägg i sin Dagen-artikel försöker gör det enkelt för sig:

"högerkristna som högermuslimer"

Well, jag kan bekräfta att det ÄR social"demokraten" Carina Hägg, check this out:

http://twitter.com/CarinaHagg/status/8952032593

Nu är det ju inte så att den problematik som islam skapar runtom i alla eller mindre sekulära/kristna/katolska europeiska länder, går att beskriva med simpel höger/vänster-politisk retorik!

Islam förenar det allra sämsta från både högern och vänstern på ett diaboliskt sätt: Kollektivismen, konservatismen, antiindividualismen, överdriven auktoritetstro...

Ni ser själv, det svänger åt höger och vänster huller om buller. Häggs simpla politiska utspel mot "högern" är så illa underbyggt att vore det inte för att den svenska allmänheten vore så förd bakom ljuset av media, skulle hon aldrig våga sig på ett så billigt utspel. Hon är rätt och slätt pinsam när hon låtsas att islam är ett hot från höger.
Visst kan man se den konservativa kvinnosynen som en företeelse som är mera typisk långt ut på högerkanten, men underkastelsen inför kollektivet, förnekandet av individen, vad påminner den om?

Häggskan borde sopa rent framför sin egen socialdemokratiska dörr innan hon ger sig på Hägglund (som iofs också förtjänar några kängor för sitt förbannade hycklande). Socialnazisterna har sedan 70-talet fått en ideologiskt allt mjukare ryggrad och att kalla dem ett arbetarparti eller ett parti för vanligt folk upphörde att vara relevant för länge sedan.

Undrar förresten om hon känner till Socialdemokratiska Borderskapsrörelsen och deras sänggående med antidemokratiska islamska intressen?

Anonym sa...

Det är personer som Hägg som förstör allting när det kommer till religioner. Hon har uppenbarligen ingen aning om vad det är för skillnader i olika religioner och hon kan absolut inte skilja på extrimiteten i mördande och att värna om ofödda.

Hon är en skamfläck för sig själv, men det är bra att hon visar sin totala okunskap om saker och ting.

Bengt i huvudstaden sa...

Både bloggarens eget inlägg och de båda kommentarerna på den här sidan sammanfattar väl mina egna tolkningar och åiskter. Men jag skulle dessutom gärna ställa den här frågan: Har debattredaktionen på tidningen Dagen möjligen drabbats av hjärnsläpp?

Vad är annars förklaringen till att den släpper igenom en så här totalt sanslöst virrig artikel? Räcker det möjligen med att vara riksdagskvinna för ett etablerat parti för att få ett inlägg publicerat?

Det är en sak att vanliga profana tidningar ibland kan plocka med den här typen av gallimattias, men i det här aktuella fallet handlade det ju om landets ledande kristna dagstidning. Tokigt och idioti. Men det är bara förnamnet.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.