06 februari 2010

Teolog: muslimer ska låsas in i sin kultur

Kristendomens dödgrävare, det finns sådana bland teologer. Här har vi en som lovordar en juridisk avhandling som pläderar för att muslimer i Sverige ska dömas efter sharialagar:

Majoritetskulturen har inte alltid rätt, skriver teologen Halldorf i en artikel i SvD, och det kan man ju hålla med om, åtminstone när det gäller islamiska länder. Fast det var förstås inte dem han syftade på, utan på vår egen majoritetskultur (så länge den nu får vara det).

Men sen blir det värre: "I majoriteten av världens samhällen anses det givet att en person inte kan skiljas från sitt sociala sammanhang." Det låter tjusigt men i det där "sammanhanget" ingår tyvärr sharia och andra otrevligheter.

Man kan bara spekulera i vad som driver honom. Att lägga sig platt för islam på det viset är rent okristligt. Kanske inbillar han sig att han därmed även försvarar kristnas rätt till sina levnadsregler. Men det är till att ha dålig tilltro till det samhälle, vårt västerländska samhälle, som formats av kristendomen...

4 Kommentarer:

Biskop Kyrillos sa...

Så rätt Knute att där finns dödgrävare inom den kristna teologin. Att som Halldorf förespråka sharialagar i vårt västerländska samhälle är ett lågvattenmärke på den kristna tro som medverkat till den rättspraxis vi har i vårt land. Detta även om den nu alltmer naggas i kanten. Men, och låt mig tänka fritt, det blir kanske mer ordning och reda i exempelvis Rosengård om man började med sharialagarna där. Först ett par händer av, och sedan kanske också huvuden av. Det skulle bli mindre kriminalitet då, om man nu får tänka så. Men naturligtvis vill jag inte det, men fundera får man över hur det skulle kunna bli. Och är det inte så, att man utifrån islams rättspraxis menar, att när islam blir i majoritet måste andra rätta sig efter deras lagar? Det är nog inte många år kvar tills vi är där, med tanke på den eftergivenhet våra politiker visar upp understödda av dåligt upplysta teologer.

Knute sa...

Ers Eminens,
tack för Dina befriande och rättframma ord!
Mvh Knute

Vivian sa...

Okristligt? Jamen, är teologer kristna?
Har dom inte bara studerat teologi på universitetet?

Knute sa...

Vivian -

du har rätt, teologi ska ju vara en vetenskap. Men Halldorf är inte enbart teolog.

Här hans blogg:

http://resande.blogspot.com/

Och här har jag tidigare skrivit om honom:

http://canuteocean.blogspot.com/2009/06/om-valet-star-mellan-mangkultur-och.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.