19 februari 2010

Tidningskommentarer.se

En push för http://tidningskommentarer.se alternativadress http://tidningskommentarer.wordpress.com/

Jag hittade bloggen då jag läste insändaren "Motangrepp mot kommentarcensuren" på Fria Nyheter. Idén till tidningskommentarer.se verkade skapas under kommenterandet(!) av ovan nämnda artikel. Motivationen ser ut att vara den hårda censuren då det gäller kommentarsfunktionen i gammelmedia. Många upplever att det ofta inte går att kommentera artiklar som berör känsliga ämnen, och när det går så stängs funktionen ofta av ganska fort och/eller så censureras icke-politiskt korrekta kommentarer.

Här kanske tidningskommentarer.se kan fungera som en yttrandefrihetsräddare!

Inte ens de mest politiskt korrekta medierna har råd att helt strunta i att rapportera om sådant som riskerar att rasera det politiskt korrekta fuskbygget. Det de däremot kan göra är att utelämna information, ljuga och censurera eller helt stänga av kommentarsfunktionerna, och detta kan tidningskommentarer.se-konceptet kanske delvis sabotera.

Jag hoppas konceptet kommer att fungera. Förmodligen kommer bloggen snabbt att svartlistas och därmed inte vara tillgänglig under de aktuella artiklarnas listning av blogglänkar. Detta är ett problem. Men på samma sätt som vi kan vänja oss vid att kika in på tex Fria Nyheter då det gäller att få en mera heltäckande bild av en kontroversiell artikel man nyss läst, på samma sätt kanske vi kan vänja oss vid att kika in på tidningskommentarer.se då vi vill kommentera artikeln trots att vi bli censurerade vid källan.

Jag håller åtminstone tummarna och uppmanar alla som tycker initiativet verkar bra att pusha för det på era bloggar.


Fria Nyheter

tidningkommentarer.se
alt
tidningskommentarer.wordpress.com

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Gör gärna en artikel om det sk skräcklägret på Malta.

Detta är verkligheten:

http://img175.imageshack.us/img175/1384/091030malta007.jpg

Här visas en annan verklighet, nästan hotellstandard. Så det är inte fel att skicka tillbaka "flyktingarna" till första asylland.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.