15 februari 2010

Vad är värst: yttrandefrihet eller våld?

AFA har gått igång igen, denna gång var det nationaldemokrater som överfölls efter att ha haft ett bokbord på en skola i Värmdö. Det var ditresta "anti"fascistiska aktivister som inte gick på skolan som attackerade. Gnistan kan ha varit att en nationaldemokrat fotograferat en av aktivisterna. Skolans personal övertalade nationaldemokraterna att tömma sina kameror på bilder. Är det inte olagligt att göra så?

Det intressanta i sammanhanget är inte nationaldemokraternas tveksamma ideologi, utan vänstervåldet. Jag kan inte förstå varför våld från kommunister och islamister ska beskyddas med "antirasism" som svepskäl. Vi nordbor är inte rasister. Det ligger något lurt bakom. Att hota politiker är att hota demokratin. Hoppas att rektorerna inte fegar för "anti"fascisterna utan släpper in sverigedemokrater och nationaldemokrater.

11 Kommentarer:

Knute sa...

Bilden hämtad här:

http://mathiasnordahl.wordpress.com/2009/03/10/socialismen-ar-vacker-eller/

Olle sa...

En skola är ingen allmän plats. Rektorn bestämmer över vem som kommer in, vad som sägs och på vilket sätt.

Ann-Marie sa...

Jag har alltid undrat vad man har mellan öronen som kommunist? Eller är det kanske så att det inte finns något mellan öronen och man blir kommunist? En sak är säker; dom har alla väldiga problem med våld. Har dom inte hört uttrycket; "att slåss är ett andligt fattigdomsbevis”.

Samuel sa...

"Vi nordbor är inte rasister"? Menar du allvar? Är man per automatik inte rasist om man är nordbo? Är det genetiskt?
För övrigt är ju våld från AFA och liknande grupperingar alltför vanligt, liksom våld från högerextremister. Men kan du ge exempel på politiskt våld från kommunister och islamister?

Ann-Marie: Varför inte byta ut K-ordet mot "nynazist" för ökad relevans?

doublecorona sa...

OM inte SD får komma in på skolor, då ska heller inte Vänsterpartiet få komma in. Deras ideologi är kommunismen, som i Sovjet dödade drygt 50 miljoner människor totalt sett, Kina drygt 70 miljoner, Nordkorea nästan 1 miljon, Kambodja 2 miljoner, osv, osv. Inte heller Sossarna ska få gå ut på skolor: under 30 talet ansåg Per Albin Hansson att Hitler och Mussolini var "goda förebilder för sina folk" - och han berömde Mussolini för att det italienska samhället rörde sig som "en man". Skolorna bör även förbjuda samtliga religiösa samfund, men i synnerhet islam/muslimer, då dessa stenar homosexuella till döds.

doublecorona sa...

Dessutom så hatar islam judar ända sedan den muslimske profeten Muhammeds dagar. Han beordrade massmordet på hela den judiska befolkningen i staden Khaybar då judarna vägrade att erkänna honom som deras profet. I Haditherna (det viktigaste islamiska verket tillsammans med koranen) står att läsa: "På Domens dag skall stenarna och träden tala och säga: O muslim! Det gömmer sig en jude bakom mig! Dödad honom!" (från Sahih Bukharis samling av Hadither) - det var denna text som spreds i Södermalmsmoskén för några år sedan.

Anonym sa...

Om man är kristen och håller på våran religion, som vi haft här i Norden, i tusen år, ja ända sedan asatron.
Är man främlingsfientlig då???

Ingvar i Gbg.

Knute sa...

Nix Samuel, det finns väldigt få rasister i de nordiska länderna. Attityden har överlag varit välkomnande och nyfiken, vilket man inte kan säga om alla muslimska invandrare eftersom profeten sade att de inte får bli kompis med kafirer/kuffar.

Ann-Marie sa...

Samuel: "Varför inte byta ut K-ordet mot "nynazist" för ökad relevans?”

Que????!!

Ann-Marie sa...

Håller med dig Knute: vi nordbor har alltid varit nyfikna på det nya, men tyvärr har vi med tiden blivit allt mer äcklade av “de nyas” attityd.

Anonym sa...

Glöm de Sverigefientligt sinnade politikerna, som vi har sittandes inne i det svenska riksdagshuset, och bara vill en sak, och det är "MÅNGKULTUREN".
De har glömt bort, att vi har haft kristen religion i tusen år.
Vår tredje stad Malmö, börjar nu lika staden Bejrut. Vad beror det på???
Ingvar i Gbg.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.