26 februari 2010

Var får de allt ifrån?

Varje gång en demokrat försöker ändra lagar eller skapa nya, "för vårt eget bästa" kommer de med någon snyfthistoria, den ena värre än den andra. Har de kontrakt med Jerry Springer eller Oprah som förser dem med "veckans mest synd om"?

Värst av allt är när de låtsas att det handlar om någon av deras egna familjemedlemmar, som när Al Gore för några år sedan drog fram hur svårt det var för hans svärmor att ha råd med den medicin hon behövde. Med alla de pengar han har....var han inte ens villig att betala för sin svärmors medicin, mormor till hans egna barn? Han ville att andra skulle göra det.

Den senaste snyfthistorien handlar om att en stackars kvinna använde sin döda systers löständer för hon hade inte råd att köpa egna. Tänk jag visste inte att fria löständer också ingick i Obama-care.Låt se om jag fattat saken rätt.
Enligt denna kvinna kommer vi att återta var ledande position i världen vad gäller produktion och teknologi om vi inför detta program som försätter oss i ännu mera skuld och lägger ännu större kostnader på privata företagare.
Pelosi påstår att det skulle skapa 400,000 jobb vilket måste betyda inom den statliga byråkratin.

Jag trodde på sin tid att ingen kunde ljuga värre än Bill Clinton, men jag hade fel.
Här säger Obama, under ett möte med småföretagare, att han "är en ivrig förespråkare för privat företagsamhet".
Efter det påståendet fortsätter han i 38 minuter och förklarar att regeringen har en viktig funktion när det gäller att forma den fria marknaden. Han lägger fram de federala program som är nödvändiga för marknadens existens och i slutet av talet har han täckt alla aspekter där regeringen kan lägga sig i.

Han säger sig stödja den fria marknaden samtidigt som han strävar efter att nationalisera en sjättedel av landets ekonomi och har lagt 60% av GM under statligt styre.
Jag misstänker att det sistnämnda spelar en stor roll i återkallning och svartmålningen av Toyotabilar. Vad jag kan hitta har 19 personer, under de senaste 10 åren, omkommit på grund av att gaspedalen fastnat. I New York Times säger man att återkallningen berör 2.3 miljoner bilar. Det betyder att de berörda bilmodellerna har orsakat .00044% av dödsolyckorna!
Allt detta enorma väsen verkar tämligen oproportionerligt.


Jag lyssnade till en intervju med några moskvabor strax efter Sovjetunionens fall och de uttryckte sin glädje över att man nu kunde se fram emot en fri marknad. Tillfrågade om vem som skulle sätta priserna svarade man:"Regeringen, förstås"!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.