22 februari 2010

Varning för dumhet

Det är när man läser varningsetiketter på grejor som man inser att folk antingen måste vara enormt dumma, eller att det vi en gång kallade sunt förnuft har fullständigt vårdats bort av överbeskyddande, överflödiga myndighetspersoner.
Föräldrar är tydligen den grupp som anses minst kapabla att bedöma hur deras barn ska tas om hand.
På en hopfällbara sittvagnar kan man läsa: "Ta ur barnet ur vagnen innan den fälls ihop."

Det måste finnas varningstext på plastpåsar om kvävningsrisk och på hinkar om att barn kan drunkna i dem.

Näringsexperter har länge varnat för hur farligt det är att äta korv: fett, natrium och konserveringsmedel är några av anledningarna.
Nu vill American Academy of Pediatrics att det ska finnas varningsetiketter på varmkorv - inte på grund av deras näringsmässigt tvivelaktiga innehåll utan därför att de utgör en kvävningsrisk för småbarn.

Allra helst skulle akademin vilja se att livsmedel som korv görs om " så att deras storlek, form och konsistens gör dem mindre benägna att fastna i ett barns strupe."
Cirka 17% av kvävningsfall orsakas av korv.
"Om du skulle be de bästa ingenjörerna i världen och försöka designa den perfekta pluggen för ett barns luftväg skulle det bli en varmkorv"

Nästa steg är väl att vi ändrar formen på druvor, bananer och morötter också!

Har ingen hört talas om en kniv?


8 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Jag blir så glad när Storebror ser mig och tar hand om mig så att jag slipper själv....
Får mig att tänka på Ira Levins “En vacker dag”. Och tillsammans med George Orwell och Aldous Huxley undrar man om trion kunde se in i framtiden? Ser inte bättre ut.

allah sa...

Ja jisses vad ska man säga , Kommer det snart en varningslapp på slöjan med? Risk för ídioti om man bär på den, risk för bristsjukdomar pga solljus. Nja det vore ju kränkande.

Man kankse skulle ändra formen på vinflaskor. De kan man stoppa upp i vissa hål i kroppen. Eller vänta, det är kankse därför man övergår mer till stora tetrapack hmm...

Red. sa...

Svaret på frågan heter - amerikanska advokater. Utan "ambulance chasers" som drivit och vunnit mål och feta skadestånd åt rena idioter (som ibland inte vet vad som är fram och bak på ett jaktgevär) skulle företagen inte behöva sätta upp dessa klisterlappar. De enda som skrattar på vägen till banken är advokaterna och tryckeriägarna.

Anonym sa...

Håller med "Red"
Den amerikanska stämningshysterin har skapat detta.
Många framstår gärna som en komplett idiot, bara dom kan kapa åt sig några hundra tusen dollar.

Anonym sa...

Det här är inget ovanligt eller märkvärdigt i det stora landet i väster.
Har du sett varnigstexterna på en amerikansk stege någon gång så kommer du att bli mycket förvånad.I grund och botten står det att du inte skall använda den för du kan trilla ner och slå ihjäl dig.

Berit sa...

Ett av förslagen för att förbilliga sjukvården i USA vore att införa TORT reform vilket föreslås av republikanerna men ignoreras av Obama. TORT-reform innebär att man begränsar möjligheten att stämma läkare för feldiagnos och felbehandling. Läkare måste ta mycket dyrbara försäkringar för att gardera sig och den kostnaden slås naturligtvis ut på patienterna. Likaså ordinerar läkare mängder med undersökningar och tester, många gånger i onödan, bara för att ha ryggen fri om något går på tok.
Advokater har en enorm makt och inflytande som ni ser av detta anlägg.

Johan Y sa...

Är inte nästan alla amerikanska politiker jurister?

Den roligaste varningsskylt jag sett satt på en ångvält, "Varning! Lyft inte i handtaget."

LP sa...

Jag läste en kul sci-fi-novell någon gång på 70- eller 80-talet. Den handlade om ett samhälle som gått över styr då det gällde jurudikens intrång i vardagslivet. När huvudpersonen skulle ta en kort taxiresa måste hela saken inledas med att taxichaffisen och huvudpersonen med hjälp av jurister, upprättade ett komplicerat dokument som reglerade affären.

Synd att jag inte minns författaren och titeln, novellen var kul!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.