09 mars 2010

Behrang Miri - Citys lille svenskhatare

Gratistidningen City har en krönikör vid namn Behrang Miri. Han kräkte ur sig en krönika 2010-03-08 med titeln "Bör inte infödda svenskar också lära sig mer om nyanlända?"

Spontant vill jag svara ja på Behrangs fråga. Vi bör lära oss så mycket vi bara kan och orkar om de människor som invandrar till Sverige. Dels för att skydda oss själva, vår kultur och vårt samhälle, och dels för att det aldrig är fel att lära sig något nytt så länge det inte stjäl tid från viktigare saker.

Jag misstänker att Behrangs bevekelsegrunder för att vi bör lära oss mera om de "nyanlända" åtmintone delvis ser något annorlunda ut. Han raljerar över hur bristfällig omvärldsorienteringen var då han gick i skolan i Eslöv, hur den på ett oproportionerligt vis handlade om just Eslöv (utifrån hans beskrivning tvivlar jag på att hans skola höll sig till skolverkets riktlinjer) och pga dessa traumatiska barndomsupplevelser hemma i inskränkta Eslöv kommer han fram till:

"Inte konstigt att man kan bli fördomsfull och anamma xenofobiska uttalanden med den här typen av snedfördelande samhällsundervisning."

Det är tråkigt att det svenska skolsystemet har gjort Behrang Miri till en xenofob, men jag hoppas han kan komma över det och gå vidare när han blir vuxen.
I hans fortsättning av den sk krönikan, kopplar han det ovan nämnda till ett förslag som lämnats in till regeringen, där man föreslår att kommunerna skall bli skyldiga att erbjuda nyanlända invandrare 60 timmars samhällsorientering. Behrang skriver:

"I denna orientering ska allt från lagstiftningar till vilka seder och vanor som finns i det svenska vardagslivet informeras. Att lära sig mer om Sverige är bra och till nytta för alla. Jag förstår dock inte riktigt hur man skall lära ut svenska vanor. Har alla svenskar samma vanor över huvudtaget? Och bör inte de infödda svenskarna också lära sig mer om de nyanlända, deras berättelser och bakgrund? Jag föreslår regeringen att även diskutera en 60-timmars samhällsorientering för alla svenska medborgare där nyanlända och andra kan informera om vilka seder, traditioner, religioner och kulturer som finns i andra delar av världen."

Jag håller med Behrang! Vi skall helt klart påbjuda alla infödda svenskar att gå en samhällsorienteringskurs av det slag han beskriver ovan. Om man inte går bör det vara möjligt att dra in barnbidrag, bostadsbidrag, jobbskatteavdrag och andra skatteavdrag som löntagare och företagare kan göra eller på något annat sätt göra det kännbart för den som vägrar att delta i Behrangs multikultiskolning av den svenska populasen. Detta svenska otacksamma slödder som inte förmår att uppskatta berikningen som diverse hitresta representanter för medeltida ökenkulturer, hederskulturer, islamofascistiska kulturer, hot- och tjuvkulturer, erbjuder oss till det facila priset av vår egen kultur, vår självbestämmanderätt, våra lagar, våra seder, våra vanor (jo de är olika Behrang, väldigt få svenskar har tex för vana att idka sporten "kast med liten bög eller dotter från hög byggnad", så vissa familjedrag finns nog trots allt), vår fysiska säkerhet, vår egendom, våra skattepengar, vårt välfärdssystem, vårt sociala kapital, vår trygghet, vår demokrati, vår yttrandefrihet etc!

Jag håller alltså med Behrang, för om detta skulle genomföras konskvent och snabbt skulle det vara mycket hederligare och ärligare än det multikulti-projekt som nu tvingas på oss långsamt och säkert, men som i slutändan har exakt de effekterna som jag beskriver i föregående stycke. Då skulle kanske de utarbetade, trötta, zoombifierade, trygghetsknarkande svenskarna slå näven in bordet och en gång för alla ta ställning mot typer som Behrang och hans förpestande anhang.


bilden:
Behrang Miri?


DN VN
Riksdag & Departement
Regeringskansliet
Sverige för nyanlända - Delbetänkande (PDF)
Intregrationsbloggen
Relativitetsbloggen
Kolla Citys PDF-arkiv. Behrang Miris krönika finns på sidan 6 City Malmö Lund 2010-03-08.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Hej LP

Varför illustrerar du inlägget med ett foto på George Orwell? Är det jag som är dum eller?

Undrar Håkan

LP sa...

Nej Håkan du är nog inte dum. Åtminstone kan jag inte säga att du är det pga din fråga. Kanske är det däremot så att jag var lite långsökt då jag valde bild.

Jag tycker att Behrang liksom Orwell på ett lysande sätt visar hur det går till när man skall berätta för oss svenska idioter hur och vad vi skall tycka och vad som är sant och falskt. Jag baserar denna åsikt främst på Orwells bok "1984" och flera av Behrangs krönikor i City.

Skillnaden är att Orwell gjorde det med ett gott syfte, medan Behrang gör det för att lura oss precis som Storebror gjorde i "1984".

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Skillnaden är att Orwells böcker snart kommer vara förbjudna och utrensade medan Behrangs alster inte kommer vara det. Vet inte om denne Behrang skrivit några böcker men han skriver tydligen krönikor, kanske artiklar?

Anders sa...

Taskigt mot Orwell.

Byt bild, t.ex. till den här.

http://www.povproject.com/images/people/behrang.jpg

LP sa...

@Anders

Känner igen den bild du länkar till, men jag vet inte vem som hart rätten till den.

Anonym sa...

Otroligt läsvärd och välskriven blogg! Halkade in här under förmiddagen och är fortfarande fast :) bäst idag: "medeltida ökenkulturer". //Jimmy

Knute sa...

Tintin-kontroversen 2012

Den 25 september 2012 bestämde Behrang Miri i egenskap av konstnärlig ledare att seriealbumen om Tintin (1929-1983) skulle tas bort från barnbiblioteket vid Kulturhuset i Stockholm och han bad personalen att leta efter annan litteratur som borde tas bort, böcker med "homofobiskt eller utlänningsfientligt innehåll". Beslutet fick kraftig kritik från många debattörer och Behrang Miri och Kulturhusets chef Eric Sjöström gick efter några timmar ut med ett pressmeddelande där de tog tillbaka beslutet. Miri tog den 26 september timeout genom att åka iväg för att vila upp sig i några dagar. Kulturhusets chef Eric Sjöström säger att han fortfarande har förtroende för Miri.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Behrang_Miri

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.