24 mars 2010

De som kräver Asks avgång är hycklare

Socialistiska och liberala journalister tycker att Beatrice Ask är mörkblå eller gredelin, men Spydpigen avslöjar att färgen snarare är röd:

"Jag tog mig åt huvudet när jag i TV hörde den svenska justitieministern Beatrice Ask predika sexmoral vid ett seminarium i riksdagen. Och det blev inte bättre då jag på Snaphanens blog såg seansen på video. Det verkade så fruktansvärt omoget, - uppsluppet pubertets-tösigt. Men också ganska oanständigt! Är det kanske en fördröjd reaktion mot Palmeregeringens bordellbesök runt hörnet i pauserna mellan riksdagsförhandlingarna?

Beatrice Ask vill sätta stopp för mäns betalda sexutsvävningar genom att hänga ut dem. Det finns kanske fortfarande några manliga riksdagsledamöter som är på galen galej? I ett färgglatt kuvert kan frun och barnen därhemma och kanske grannen, i under- och övervåningen få nys om saken från Asks tjänstemän.

Justitieministern vill använda byskvallret för att ramma män. De kan rammas mycket effektivt om man använder ett gammalt tips från 68-vänstern: man kan klistra in foto och data på mannen i fråga på närmaste lyktstolpar i hans område.
Ur Askan i elden!"

I Sverige er det kriminelt at købe sex

De som kräver Asks avgång är hycklare. Det är snarare sexköpslagen som det är fel på än justitieministern, det är nämligen inget fel att hänga ut förbrytare.

Om sexköpare verkligen är kriminella är tveksamt. Naturligtvis är det omoraliskt att köpa sex, men människors sexliv borde lämnas i fred så länge det inte skadar någon.

19 Kommentarer:

Anonym sa...

Men då delar alltså du Beatrice Ask åsikt att vi kan avskaffa domstolsväsendet i Sverige och låta polisen stå för både utredning och dom?

Anonym sa...

Hur ser du på faktumet att hon tycker att vi ska hänga ut misstänkta brottslingar? Handlar det fortfarande bara om hycklande?

Själv så tycker jag väl inte riktigt att uthängning/skampåle ska vara en del av ett straff. Oavsett brott. Hur är det tänkt att man ska agera när någon är uthängd? Är det skäl att stoppa dem från jobb? Tappa vårdnaden om barn? Ok med lynchning?

Det är väl det som gör att många reagerar, även utanför röd-grönt håll. Man funderar var detta ska leda till vidare. Ska det finnas en hemsida där man kan få reda på alla sexbrottslingar med adresser? Varför ska man inte få skämmas då? Om man kört rattfull?

Anonym sa...

Hej! Jag håller med att sexköpslagen är totalt vansinnig men angående att hänga ut förbrytare är väl problemet snarare att det var ju det hon inte föreslog, utan att hänga ut misstänkta "förbrytare"... vilket är en ganska stor skillnad....
Även sen när man är dömd säger väl det något om prioriteringen, personligen kan jag nog tänka mig ganska många allvarligare brott... att hänga ut människor till allmän beskådan för småsaker gör ju straffen oproportionellt hårda, det går aldrig att sona sitt brott, hur litet det än är. Den sortens tänkande passar mer in i mellanöstern, vi har knappast för lite av deras inflytande i vårt land...
Mvh Pelle

Kameratrollet sa...

Ask ska avgå för att hon förespråkar storebror.

robban sa...

riv upp lagen och lägg det under hushållsnära tjänster så försvinner kriminalliteten i branscen. bara för att det är moraliskt fel med prositution så gör man inte saken bättre med lagar. lite samma sak med ojandet över smugglingen av cigaretter, sänk priset i sverige så slår man undan benen på de kriminella som smugglar. ska konceptet tillgång och efterfrågan vara så jävla svårt för politiker i detta land?

Ekan sa...

"De som kräver Asks avgång är hycklare. Det är snarare sexköpslagen som det är fel på än justitieministern, det är nämligen inget fel att hänga ut förbrytare."


Du har missupfattat hela kontroversen. Det är fel att hänga ut misttänkta.

Se själv vad Ask sade om saken, när hon väl blivigt påmind om hur absurt utalandet var: http://www.regeringen.se/sb/d/12866/a/142535

Ekan sa...

era fegisar som kräver ett godänande pa kommentarer!

ConnyT sa...

"det är nämligen inget fel att hänga ut förbrytare."

Här handlar det om att hon vill hänga ut dom som är MISSTÄNKTA (ej dömda).

Anonym sa...

Ett litet påpekande bara. Det var inte sakfrågan det handlade om utan hur en justitieminister visar tecken på att sakna all form av rättstänkande. Straffa en ännu icke dömd misstänkt med att barn och familj skulle få reda på det. Ren och skär idioti. Oavsett vad man är misstänkt för.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Ekan, dom raderar iaf inte motståndares kommentarer som ni kommunister och/eller musslor regelmässigt gör. Dom brukar bara radera om det är direkta person-angrepp.

Berit sa...

I USA fungerar det så att information om någon som DÖMTS för pedofili (heter det så?) är offentlig handling och det finns web.sidor där alla kan se vem det är och var de bor i grannskapet.
Det förekommer kritik mot den regeln eftersom man säger att det straffar en man för resten av hans liv.
Det stora felet med lagen är att en man kan bli dömd som pedofil enbart för att ha haft sex med en under 18år, även om det var båda ungdomarnas vilja och avsikt.
En dömd pedofil får inte heller bo inom ett visst avstånd till skolor, så det har hänt att folk måste flytta när nya skolor byggs.
Fick veta häromdagen av en läkare som jobbar på akuten att han har möjlighet att kolla om patienter han får in, finns med i straffregistret, om de DÖMTS för något. Han menar att det gör jobbet på akuten lite säkrare.

Ekan, Robin har rätt. Vi har kommentargranskning eftersom det finns några som aldrig har fakta om sakfrågan i artikeln utan bara ägnar sig åt att smutskasta oss personligen eller andra som kommenterar. Det gör att "dialogen" urartar till persongräl i stället för diskussion.

Knute sa...

Det var lite provokativt skrivet, naturligtvis menade jag att det är inget fel att hänga ut DÖMDA förbrytare.

gäster sa...

ATT HÄNGA ELLER ATT INTE HÄNGA, bloggen Bloggo skriver bra om detta:

http://bortkopplad.se/bloggo/2010/03/23/att-hanga-eller-att-inte-hanga/

Anonym sa...

Det är synd att Moderaterna, som alltid rankat rättsäkerhet högt, nu framstår som medeltida häxjägare och så totalt underkänner rättsordningen. Efter detta utspel och tveksamma pudel, FRA, Ipredlag och klaveret med sjukförsäkringarna, har man snart nått bristningsgränsen för vad en gammal moderat kan tåla..

Knute sa...

Beatrice Ask och Palmeregeringens bordellbesök

Naivtive sa...

Det blir hyckel av det hela när varuhus inte får hänga ut haffade snattare, vitpixlade brottslingar, mm.

Varför skall en sorts realtivt lätta brottslingar schavottera i skampålslikande konsekver när i princip allt annan brottslighet anses vara tabu att offentliggöra. Naturligtvis med undantag för de få fall där förövaren är svensk.

I dag outade expressen Casper Östlöv för den extremt grova och sjukliga misshandlen av fd flickvännen Emma i Hässleholm. När Casper östlöv? Hur svenskt låter inte det? Men varför inte ta med hela namnet som även innehåller Salah Fadi Samir Mahdi El-Kaissi Ramadhan. Det talar åtminstonde om för unga kvinnor som Emma att en viss reservation mot inavelsskadade unga charmörer från mellan östern är bara hälsosamt.

I kontrasten till skyddandet av grova brottslingar ter sig Asks färgade kuvär som omoget och barnsligt. Vad kommer att gå mot röd gubbe få för konsekvenser? Vi pratar inte om våld, brottet kan man anse som moralskt klandervärt, men brottsligt? Fjanteri.

Knute sa...

Precis, Naivtive, det var ungefär vad jag menade med mitt lite väl kortfattade " det är nämligen inget fel att hänga ut förbrytare"!

Mats (Malmo) sa...

Det är väl också skillnad på vad en person döms för. För 1) köp av sex enligt sexköpslagen - eller 2)sådant som pedofili och våldtäkt enligt andra lagar. Det förstnämnda är ju inte lagligt, men en förbrytelse har också jag svårt att se det som. Sexköpslagen skulle aldrig ha antagits.

Betr "hänga ut" så besökte jag en gång en stor
butik i ett bostadskvarter i det gamla DDR. Där hade man vid entren en tavla där man satt upp namn och foto på människor som "förbrutit sig mot socialistisk egendom" - i detta fall "snattat". Jag blev chockad, tyckte inte om det. (Det var dock inte så överallt i DDR, det var enda gången jag såg det).

Unknown sa...

Tyvärr sitter B Ask kvar, även efter ett nytt val. Väldigt fegt av Reinfeldt att inte våga tänka nytt. En annan otroligt motbjudande moderat riksdagsman är islamist! Då hade jag hellre haft Borelius kvar...

Sexköpslagen är hur som helst en socialistisk skapelse som med tvång vill styra folk att "bli" likadana. Varför kan inte en "liberal", ursäkta, jag menar borgelig regering ifrågasätta denna lag lite mer??

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.