02 mars 2010

Det bådar inte gott

Det var nog många som trodde att Obama och Pelosi inte menade allvar när de fortsatte att hota med "Obama care " efter valresultaten i Virginia, New Jersey och Massachusetts, som var så uppenbara bevis på att folk inte vill att regeringen tar över kontrollen av sjukvården.
Jag liksom många trodde att pratet mest var för att hålla masken och hitta ett värdigt sätt att lägga frågan på hyllan.

Nu verkar det som Vänstern tror att om man kör över folkets vilja, bevisar det att de är starka och kan leda landet. Opinionsundersökningar under de senaste 2-3 veckorna visar att amerikanen inte tycker att kongressen är kapabel att styra landet. Att leda och styra ett land innebär inte bara att man driver igenom lagar och förordningar, speciellt inte om förordningarna är impopulära. Att styra landet innebär en kompetent hantering av regeringen i enlighet med folkets vilja. Allmänheten var nog beredd att tolerera vissa svängar till vänster efter krisen 2008, men landet är inte i samma politiska situation som det var på 1930-talet. Obama misstolkade det och riskerar nu en allvarlig nationell splittring om han fortsätter sin nuvarande kurs.

Nancy Pelosi säger, att när vi väl har en nationaliserad sjukförsäkring kommer vi att lära oss att gilla det. Hon förutspår att väljarna kommer att tycka mycket bättre om planen när de förstår dess detaljer.
Liksom alla arroganta elitister utgår hon ifrån att vi är för dumma för att förstå vårt eget bästa och hon har kanske rätt. Valet av Obama är ett lysande exempel!

"Vi kommer att driva igenom det", sade hon," du kan baka en paj och du kan du sälja den. Men du måste ha en paj att sälja. "

Hon säger också att även om ingen av Republikanerna röstade för Obama-care är det fortfarande en "två-parti"reform.
Hon vrider åt tumskruvarna på sina egna och uppmanar House Demokrater att rösta för lagförslaget, även om det kommer att kosta dem deras arbeten. Det är ju lätt för henne att säga eftersom hon representerar San Francisco.
Som morot är det troligt att hon framhåller alla nya statliga jobb som kommer att bli tillgängliga reträttposter för politiker som röstar fram förslaget och därför inte blir omvalda.

GOP Rep. Steve King önskar att president Obama skulle göra för det Republikanska partiet vad han har gjort för den iranska skurken Mahmoud Ahmadinejad: "sträcka ut sin hand."
King sa, "Vi skulle räcka ut vår hand, om han bara öppnar knytnäven"
Men den president som är så villig att förhandla med ligist-regimer, är redo att ramma igenom sin sjukvårdsreform på helt partipolitiska grunder.
------
En påtvingad nationalisering av sjukvården i kombination med ytterligare ekonomiska svårigheter kommer att bli som en tändsticka i en krutdurk.
Det är inte säkert att Demokraterna har ett fungerande parti när röken lättar.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.