19 mars 2010

Flaggor och glas

Hillary Clinton har fått kritik för att hon beställt glas från Sverige ( Orrefors/Kosta Boda) för 5,4 miljoner dollar. Glasen ska användas vid ambassader runt om i världen och borde rimligen vara tillverkade i det land de representerar. Ordern gavs till en designer i Washington som i sin tur vidarebefordrade den till Sverige i stället för att gynna tillverkare på Clintons egen bakgård, Steuben Crystal i Corning.

Det är väl en sak att Clinton struntar i hemlandets tillverkare, så gör också det företag i Texas som beställt komponenter till vindkraftverk från Kina och använt sig av amerikanska skattebetalares pengar men Obama har gett order till USAs hjälpstyrkor i Haiti att ta ner den amerikanska flaggan. Han säger att det sänder ut ett "felaktigt budskap". Alla andra länder som har hjälparbetare där har det egna landets flagga hissad, tom. Kroatien men inte USA.

Detta trots att USA är det land som har flest hjälparbetare där och har ställt upp med avsevärt mycket mer pengar än andra länder.
Januari 14, hade USA spenderat 130,864,571 dollar och januari 25 hade summan ökat till 179,883,065 dollar och hjälparbetet fortsätter
Obama säger: "Vi är inte en ockupationsstyrka utan en internationell partner som stöttar Haitis regering."

Om det är så viktigt att bli sedd som enbart en medlem av en internationell styrka hur kommer det sig att alla andra länder har sina flaggor hissade vid de läger de satt upp?
Skillnaden är att andra länder inte har en president som trivs bäst när han kan be om ursäkt för sitt land, i stället för att vara stolt över det, även när man ägnar sig åt att rädda liv.

1 Kommentarer:

Patrick sa...

Protektionism är dels anledningen till varför USA nu blir hopplöst utkonkurrerad inom industrin av bland annat Sverige och Kina. Det blir en ond cirkel där det krävs allt mer protektionism för att skydda allt mer ineffektiv industri. Visst, kortsiktigt är det populistiskt och räddar röster och jobb - men långsiktigt blir resultatet av protektionism Sovjetunionen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.