22 mars 2010

Game over

Efter att ha köpt Bart Stupak och resten av de så kallade "pro-life" demokraterna, har Obama officiellt lagt grunden till att transformera USA till ett socialistiskt 3: e världen-land!

Genom att införa HR 3.590, är nu alla amerikaner enligt lag, skyldiga att köpa en sjukvårdsförsäkring. Det måste också vara en försäkring som anses "acceptabel" av regeringen!
Det kommer att anställas 16.500 nya IRS agenter (så, vi kan kanske se detta som ett slags stimulanspaket), och över 130 statliga myndigheter kommer också att skapas.

Bart Stupak fick över 700,000 dollar för ombyggnad av tre flygplatser i norra Michigan vilket måste sägas vara en bra affär, när det nu dessutom har framkommit att han är ingenting annat än en lögnare, som har fört det amerikanska folket bakom ljuset hela tiden. Han avsåg aldrig att rösta mot lagstiftningen, när den kom så långt som till den slutliga omröstningen. Lyssna till den här video av Bart Stupak som spelades in förra året när han inte visste att han filmades.

De finns fortfarande optimistiska röster runtom i landet som menar att Demokraterna har grävt sin egen grav nu och att de kommer att förlora stort i november.
Obamas popularitetssiffror kommer att fortsätta att dala eftersom han ses som den som tvingade detta på oss.
Man tror att det fortfarande finns hopp eftersom man aldrig tidigare sett så många vanliga människor engagerade och upprörda över vad som hänt. Krafter är redan i rörelse för att upphäva beslutet.

Jag är inte lika optimistisk. USA har vandrat vägen från en republikmodell som startade med väldigt litet regeringsinflytande, till en nation som snabbt antar formen av nationalistisk fascistisk socialism. Nu är det sjukförsäkringen och ganska snart kommer vårt privata pensionssystem att nationaliseras och konfiskeras "för att skydda oss alla."

Men i en demokrati, till skillnad från totalt fascistiska och kommunistiska system, sker plundringen och attackerna mot privat välstånd sakta och inte över natten, som Kristallnatten i Nazityskland mot judisk rikedom och egendom, eller som när Stalin svälte folket i Ukraina och tvingade fram kollektiviseringen och konfiskering av all privat egendom.
Fram till nu har det varit en långsam, steg-för-steg-process, men vars hastighet nu har trappats upp.

Jag tror att chansen är liten att stoppa nationalisering av hälso-och pensionsplaner. Behoven hos det amerikanska folket har kringgåtts av politiker från både Demokrater och Republikaner och rättssystemet och girigheten på Wall Street och speciella intressen har fått alltför stor kontroll över kongressen.

På grund av den allmänna opinionen och risken för väljarnas ilska som vi ser idag genom Tea Party rörelsen och Ron Paul's Campaign for Liberty, måste befolkningen först förberedas genom ett antal verkliga eller påhittade kriser.

Om jag mot förmodan har fel, och det hoppas jag verkligen, är nationens enda chans till överlevnad att vi skapar en ny "Declaration of Independence", så som grundarna av nationen gjorde för nästan 250 år sedan. Att vi lär oss läxan och att vi genom att återvända till kapitalism och den fria marknaden kan återskapa den första nationella regeringen. Ett styrelsesätt byggt på frihet och minimalt regeringsinflytande, fritt från de kedjor av kontroll och den oärlighet som binder oss nu.


10 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Politikers arrogans är ofantlig när dom tar på (=snor åt) sig uppdraget att styra och ställa över oss andra mindre vetande, (det är ju så som dom ser på oss).

Anonym sa...

Sverige måste ju vara ett rent helvete för er välfärdshatare? Eller?

Berit sa...

Välfärd???

Anonym sa...

Otroligt bra skrivet! Skönt att läsa någon som vet vad de skriver om istället för vad det normalt brukar vara... bloggar som skrivs av "socialist Kalle".

Berit sa...

Tack Markus, din blog är också "right on"

Ann-Marie sa...

Anonym: Vad in i glödheta talar du om?!?!?!?

Knute sa...

"Den amerikanska unionen är konstruerad så att delstaterna är grundstenarna, och den federala nivån är endast till för att samordna gemensamma angelägenheter. Varken kongressen eller presidenten får lägga sig i hur delstaterna organiserar sin lokala politik.

Flera justitieministrar menar nu att Obamas sjukvårdsreform bryter mot konstitutionen eftersom den tvingar fram vissa lösningar på lokal nivå.

Hela reformen kan alltså hamna i Högsta domstolen. Och HD kan fälla hela rasket, förklara reformen för olaglig.

De demokrater som firar voteringen i natt är mer än en aning för tidigt ute."

http://erixon.com/blogg/2010/03/delstaterna-stammer-obama-om-sjukvardreformen/

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Obama verkar vara Amerikas svar på Bengt Westerberg. Ni får se till att ha alla dörrar och ha ögonen öppna utifall Obama skulle stryka omkring där ni bor. Han kommer nog försöka ta sig in i er bostad för att försöka komma över alla pengar ni förvarar i bostaden. Som i den där parodin på Svenskbladet för några veckor sedan.

Anonym sa...

Nja det börjar väl gälla 2013?. Usa hinner att få en ny president, kan inte den nya (om det inte är obama) lösa upp sjukförsäkringen?

//Signature

MS sa...

R.I.P The Democratic Party

Republikanerna kommer att ta över Kongressen i november och 2012 så kommer det väljas en republikansk president. Lagen kommer att rivas upp innan 2013. Obama och Co kommer inte lyckas med att sälja in denna reform till redan nu ytterst tveksamma amerikaner. Tvärtom så kommer detta spä på hatet gentemot Washington DC och makteliten. Ingen av republikanerna röstade ja och det är det som väljarna kommer att premiera.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.