13 mars 2010

Grattis Margot Wallström!

Margot Wallström fortsätter liksom sina skrupelfria gelikar inom nomenklaturan att berika sig genom att stjäla våra pengar i godhetens namn.

Läs tidningen Fokus avslöjande reportage om det ruttna berikningssystemet FN som Margot nu skall jobba för istället för det andra ruttna berikningssystemet EU som hon lämnar:

"183 svenskar i FN-tjänst är befriade från skatt och UD har hemligstämplat lönelistan.

Att arbeta åt FN lönar sig bättre än att ta ett toppjobb i Sverige. Till viss del för att FN:s löner och förmåner är frikostiga, men främst för att många FN-tjänstemän slipper skatta i hemlandet. FN-konventionen om skattefrihet har antagits av de flesta länder, Sverige är ett av dem.


Inga-Britt Ahlenius har en baslön på 201 351 dollar. FN drar av 57473 dollar till en så kallad skatteutjämningsfond, drygt 28 procent. Men sedan får hon ett påslag på 63,5 procent för att hon tjänstgör i New York, 91362 dollar. Årslönen landar då på 235240 skattefria dollar, ungefär 1,7 miljoner kronor med dagens växelkurs. För att få samma nettolön i Sverige skulle hon behöva en bruttolön 3,8 miljoner. Sedan har den FN-anställda 80 procent av hyran betald under fem år.


Margot Wallström, som har ett preliminärt tvåårigt mandat, kan räkna med att få ytterligare ersättningar
[min fetstil]. Hon har barn i skolåldern och FN står för 75 procent av deras utbildningskostnader. För sitt första barn får hon dessutom 1936 dollar per månad i bidrag, och för följande barn 693 dollar. Om det är praxis på stationeringsorten kan Margot Wallström få ersättning med 400000 kronor för medföljande man. Sedan får hon, som andra FN-anställda, en pension som baseras på genomsnittsersättningen av de bäst betalda 36 månaderna under de senaste fem årens anställning. Det finns också flera andra möjliga bidrag. Allt detta går att utläsa djupt ner på FN:s hemsidor. Men det är uppgifter som enligt utrikesminister Carl Bildt »stör Sveriges mellanfolkliga förbindelser« och därför hemligstämplas i 40 år i Sverige [min fetstil]. Regeringen avslog redan i fjol Fokus begäran att få ta del av de FN-anställdas löner.

Förmåner för FN-anställda

•Skattefri lön

•Ersättning till medföljande make/maka

•Hyresersättning upp till 80 procent av hyran i fem år, som därefter successivt sjunker

•Utbildningsstöd till barnen upp till 25 års ålder och 75 procent av kostnaden
•Barnbidrag

•Pension som baseras på genomsnittsersättningen av de tre bäst betalda åren

•Medicinsk försäkring och tandvårdsförsäkring

•Fria hemresor

•Livförsäkring

•Betald sjukledighet

•Betald familjesemester

•Betalda besök från familjen

•Betald ledighet vid adoption

•Betalda speciella ledigheter
"

Källa Tidningen Fokus artikeln De oskattbara

Grattis Margot!

Fokus
SvD DN Svt AB Exp
Exp

bilden:
Margot Wallström
upphovsman:
Open Democracy
källa:
http://www.flickr.com/photos/opendemocracy/1407769420/

15 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Tänk så fint att vara politiker, man kan roffa åt sig av skattebetalarnas pengar och vi kan inte göra ett dugg åt det. Och sedan är FN ett rövar- och rånarnäste utan dess like. Ständigt skandalomsusat med mutor och annat "smått och gott" i dess kölvatten.

Synd att man inte är bra på att ljuga, då kunde man blivit politiker och levt i sus och dus i alla sina da’r.

Anonym sa...

Man mår illa. Vad jag alltid sagt VÅR NYA ADEL.
När skall folket vakna och göra uppror mot eländet

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Anne-Marie, å andra sidan kan du trösta dig med att risken för att du så småningom hamnar på ett mycket varmt ställe är närmast obefintliga till skillnad från Margot och hennes kompisar.

Leif Ekstedt sa...

Margot behöver inte könskvotering - det har gått vägen ändå. Margareth Tatcher hörde även hon till de starka. Hon behövde varken könskvoteras eller jobba åt FN.
Det är enbart att konstatera - så här ser världen ut. Men har någon räknat ur stor andelen av FN medarbetarna som är män resp. kvinnor?

Berit sa...

Har jag missat något här? Vem har talat om könskvotering?
Jag kände Margot i början av hennes politiska karriär. (1984-86)
Hon är en ambitiös och intelligent politiker men var definitivt en påläggskalv inom det socialdemokratiska partiet därför att hon var kvinna. Det var en stor fördel och hjälpte henne i den snabba klättringen på stegen.

Ann-Marie sa...

Tack Robin, det känns lite bättre nu... ;o) Det är inte bra för kropp och själ att bli upprörd över en massa usla politiker.

LP sa...

De där förbannade frågetecknen på fel ställe i texten - tänk bort dem, jag vet inte vaför de dyker upp.

LP sa...

gonatt och tack för kommentarerna

LP sa...

Vet inget om könskvotering då det gäller Margot Wallström. Vet heller inget om hennes kompetens men jag har ingen anledning att ifrågasätta Berits omdöme i den frågan.

Däremot vet jag att Wallström mfl tillhör en elit som på ett fräckt sätt berikar sig på skattebetalarnas bekostnad, bara för att de kan.

Jmf debatten kring Bengt Westerbergs styrelsearvode i Röda korset. Kanske förekommer trots allt en slags journalistisk kvotering i fallet Wallström? Jag har inte grävt så djupt, men mig veterligen är artikeln i tidningen Fokus hittills den enda som kritiskt granskar hennes löner och anställningsvillkor. Övrig media verkar mest upptagna med att utropa "Grattis Margot!", och sedan rapporterar man hur bra det är att hon skall jobba med kvinnors utsatthet i krigssituationer (vilket iofs är en bra och angelägen arbetsuppgift).

Men jag har säkert missat något. Det måste finnas flera kritiska röster till hur eliten berikar sig på vår bekostnad i organisationer som FN och EU.

MS sa...

Bara för att en kvinna lyfts fram för att hon är kvinna så behöver det nödvändigtvis inte vara fråga om kvotering. Det kan bero på att vissa är mer mediamässiga än andra. Är emot kvotering av princip men ibland blir det nästan som bara för att en kvinna slår sig fram så börjar det snackas om kvotering. Inget emot LP utan bara en ren reflektion. Kvotering finns även bland man men då kallas det nepotism.

Vill man se faran av reell kvotering så är det bara att gå in på SAP's hemsida och titta under fliken partiordförande.

Jonas sa...

Trött på sosseadeln??? Titta in på www.contra.nu

LP sa...

Uppdatering:

Kolla Expressen:

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1865364/nya-fn-lonen-80-000-kr-man-skattefritt

Ann-Marie sa...

Visst är dom väl underbara, dessa parasiterande politiker som lever på skattebetalarnas bekostnad! Men själva behöver dom minsann inte betala medan vi andra blir allt mer kontrollerade och förslavade.

KLARTEXTEN! sa...

Denna blogg gör mig entusiastisk!

Knute sa...

Avtroppende sjefrevisor i FNs afdeling for intern korruption, Inga Britt Ahlenius, kommer med knusende kritikk av Ban Ki-moon i et avskjedsbrev til generalsekretæren.

Der er altså intet sket siden forgængeren Koffi Annan.

http://hodja.wordpress.com/2010/07/21/knusende-kritik-af-fn/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.