27 mars 2010

Inte svårt att motivera förbud mot incest

Genom sitt förbud mot kusingiften hade kristendomen stor betydelse för att avveckla klansamhället. Senare försvann detta tabu när det inte längre behövdes. Kanske dags att damma av det igen, nu när klanerna vandrar in?

Men sådana funderingar är otillåtna i det förhärskande mentala klimatet. I stället finns fler hävdvunna moraluppfattningar att gå till storms mot, vilket både ateister och kristna är i full färd med, allt är tillåtet, allt är relativt. Dessa islams medlöpare svävar i en rosafärgad politiskt korrekt bubbla en halv meter över marken och glömmer att det var vår judiskt-kristna-humanistiska moral som gjorde våra samhällen framgångsrika.

Professorer i praktisk filosofi, dvs etik och moral, brukar ha en tendens att bli väldigt kulturrelativistiska. Ja, till och med naturrelativistiska, ta bara filosofen Singer som vill ge djuren mänskliga rättigheter. Och naturligtvis gör de också konststycket att bevisa att syskonsex är helt rätt ur filosofisk (= nihilistisk) synpunkt.

Vad de inte tänker på är att det kan födas barn. På grund av kusingiften föds väldigt många barn med medfödda defekter. Än värre, det har visat sig att bland norsk-pakistanska invandrare som hämtar en brud i hemlandet gifter sig 35 procent med ett syskonbarn!

Det påminner om propagandan för polyamorösa äktenskap mellan tre eller flera personer, som helt bortser från att det skulle tillåta män att hålla kvinnor i harem. För filosofiprofessorer, liksom den övriga akademiska världen, existerar inget hot från islam och dess egendomliga sexualmoral.

2 Kommentarer:

Arlav sa...

Nu har du verkligen tagit upp det som är kärnan i västvärlden civilisation!
Kristendomen och dess bud är grunde för hela västsamhället och dess moraluppfattning. ALLT är baserat på de Tio Guds Bud, med budskapet lite varierat i olika former..
Om vi tar ett av dem: Du skall icka stjäla.
Betyder: ge f-n att tafsa på något som är någon annans..
Ta bort detta från samhället och vad får vi? En total anarki där det verkligen är endast Den Starke är den som överlever.
Vad är det som motiverar människor utan religiös bakgrund att ens följa budet om att "inte stjäla"? Kanske lagboken? Mina erfarenheter säger iaf annat, att lagboken för många inte ens är värd papperet den är tryckt på.
Principen "Här finns så mycket att det gör nog inget om vi nallar lite" är vanlig på vänsterkanten och tillämpas där frekvent av både hög och låg.
Betrakar mig inte som "religiös" men mångtusenårig empirisk visdom på grundnivå ska man inte förakta elelr underskatta.
Raden av hemmatänkare på alla fronter, alltifrån journalister som vill synas, politiskt tillsatta filosofiprofessorer och PK-slickande "forskare" av miserabel kvalitet som enbart presterar örongodis för (s)in uppdragsgivare är i min värld enbart värda förakt.
När det så ofta visat sig att klara regler uppskattas - idag gör man tvärtom - i morgon ser vi resultatet..

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Om Kal-El och Kara hade parat sig, vad hade då blivit resultatet? Stålmongot? Jihad Jane?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.