21 mars 2010

Jihad- lika amerikanskt som äppelpaj


Det säger den USA-födde imamen Anwar al-Awlaqi i ett meddelande som släpptes från AFP i fredag.

" Jihad mot Väst har kommit för att stanna", varnade Awlaqi.
"Jihad blir lika amerikanskt som äppelpaj och brittiskt eftermiddagste,"

"Västerländska försök att stoppa spridningen av våldsam jihad bland de personer som inte passar in i den vanliga profilen för en potentiell extremist, har misslyckats."

"Åtta år efter 9 / 11 och krigsförklaring mot terrorismen, når jihad fortfarande stränderna i Europa och Amerika. Inte utifrån, utan inifrån. Jihad importeras inte utan är hemodlad"

Han hänvisade också till juldagens kalsongbombare Umar Farouk Abdulmutallab och Colleen Larose, som kallar sig JihadJane.

"USA har satsat miljardbelopp för att skydda sina flygbolag men de kunde inte hindra Umar Farouk, och väst har profilerat ända tills Jihad Jane krossade den tilltro som fanns kvar, vad gäller profilering,"
"En blond, blåögd, späd, medelålders kvinna. Man kan inte komma längre från den typiska "terrorist" profilen. "
(jag ligger illa till nästa gång jag flyger!)

Awlaqi har nämnts som den som influerade tre av kaparna i september-11-attackerna 2001 och utbytte e-post med Major Nidal Hasan, den amerikanska psykiatern i armén som öppnade eld mot soldaterna vid Fort Hood-basen och dödade 13 personer i november.

Imamen har också varit i kontakt med Abdulmutallab, en nigeriansk student som anklagas för att försöka spränga ett plan på väg mot Detroit den 25 december.

--------------------------

Efter den fasansfulla dagen Sept. 11 och under några veckor framöver trodde jag att händelsen hade enat landet. Att "amerikanism" skulle råda och att vi skulle gå samman och hata "dem" mer än vi hatade varandra.
Men i själva verket blev det tvärtom. Vänstern vill hellre omfamna terroristerna och inkludera dem i sina led, än gå samman med någon som har konservativa, patriotiska värderingar.
I efterdyningarna från Sept.11 har vi också utsatts för påtryckningar att bli politiskt korrekta "världsmedborgare".
Man kan fråga sig varför barnen till den generation som gav sitt liv för Amerikas och Europas frihet nu vill avveckla allt som deras föräldrar kämpade för.
Om Amerika verkligen varit ett land med 50 stater som varit FÖRENADE för att bekämpa de människor som vill skada landet, skulle Sept.11 åtminstone kunnat fylla ett ädelt syfte.
I stället är "Kampen mot Terrorismen" fortfarande en sanslös parodi...


3 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Om jag någonsin kommer få tillfälle att besöka USA så kommer jag definitivt inte resa dit för jihad. Äppelpaj däremot har jag gillat sedan jag var barn så det kunde ju vara kul att testa den amerikanska varianten också. Jag är säker på att det kommer bli en behagligare upplevelse än den förra.

Berit sa...

Hör av dig då, jag är rätt bra på att baka äppelpaj!

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Tack! En sak har jag alltid undrat, inte bara äppelpaj men fruktpajer över huvud taget. I Sverige är det vanligast att man använder vanilj-sås eller vanilj-kräm och bara i undantagsfall visp-grädde. Vad använder man till pajerna i USA? Är det grädde eller? Har på nåt sätt fått intrycket att vanilj-sås inte är lika vanligt på andra sidan Atlanten.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.