18 mars 2010

Man kan bli spysjuk för mindre

Har nyss lidit mig igenom FOX News (Bret Baier) intervju med Obama om denna evinnerliga sjukvårdsreform.
Obama tuggar om samma sak och svarar naturligtvis inte på den viktigaste frågan som Baier ställer, nämligen: " Kommer man att tvinga igenom reformen utan att egentligen rösta om den?"

Gång på gång har Obama tidigare sagt att Kongressen är skyldig det amerikanska folket en öppen omröstning, men nu backar han ur och menar att han inte oroar sig över den "procedur' man kommer att använda sig av, vad man än röstar om, kommer det att handla om Obama-care.
Obama-folket gör sitt bästa för att tvinga och muta sina egna partimedlemmar, men det verkar inte gå vägen, så nu överväger man ett parlamentariskt knep att låta dem rösta på ett "paket" som ger dem möjlighet att ändra detaljer de inte gillar efteråt.
De röstar alltså inte på reformen utan på möjligheten att ändra!

Taktiken tillåter Demokraterna att tillfälligt godta senaten versionen. Att anse att den redan är godtagen och samtidigt hålla den på avstånd.

En god vän förklarade proceduren så här:

Nancy Pelosi går in på en lunchrestaurang och beställer en tuna-sallad och en Coca-cola. Hon vill att de skyndar sig eftersom hon är hungrig. Efter 30 minuter utspelar sig följande.

Pelosi: Jag gjorde min beställning för en halvtimme sedan och har fortfarande inte fått någon mat.
Servitören: Jasså! Restaurangen har beslutat att ni redan godtagit maten, ätit er sallad och druckit upp Coca-colan.
Pelosi: Det är ju löjligt. Jag har inte fått vad jag beställde och har inte ätit någonting.
Servitören: Jag var förmodligen inte helt tydlig. Restaurangen anser att ni redan godtagit maten och ätit den.
Pelosi: Vad är det där "redan godtagit" för påhitt?
Servitören: Vi utgår ifrån att ni redan vet det.
Pelosi:?????
Servitören: Vi har också bedömt att ni "redan godtagit" att notan är 13 dollar och 50 cent. Det går bra att betala på vägen ut. Ha en bra dag!0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.