08 mars 2010

Muslimer kastar skor

En av de viktigaste argumenten för Barack Obamas presidentvalskampanj var att han skulle förbättra USA:s image i världen.
Den idén bygger på det felaktiga antagandet att anti-amerikanism berodde på faktorer som var utmärkande och speciella för Bushadministrationen, och inte har att göra med USA:s roll i världen och den fientlighet som många känner gentemot våra värderingar och intressen.
Alla, som var dumma nog att tro att ett val av Obama skulle förändra våra internationella relationer, måste vara besvikna.

Nyligen har studentprotester brutit ut i Indonesien mot Obamas planerade besök i landet där han bodde några år som barn. Man kan därför tycka att Indonesien, i synnerhet, skulle välkomna Obama som sin favorit-son. Men muslimer i världens största muslimska land ser det på annat sätt. Här kastar demonstranter skor på en bild av Obama.Vem som helst som vidtar de mest elementära åtgärder för att skydda amerikansk säkerhet kallas terrorist av radikala muslimer. Välkommen till Israels värld, Mr. Obama

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.