19 mars 2010

Stanna hemma!

Den här bilden har gått runt ett tag och använts som ett praktexempel på hur våra och kanske också era (?) valda representanter arbetar.
Enligt Snopes är den från Connecticut House of Representatives den 31 August 2009, och beskrevs så här: "House Minority Leader Lawrence F. Cafero Jr., R-Norwalk, till höger, talar medan kollegerna lägger patiens för att rösta om en ny budget för Connecticut."

Jack Hennessy, en av de två hårt arbetande kongressledamöterna på bilden, skickade ett öppet brev till sitt distrikt där han ber om ursäkt för "dåligt omdöme under några ögonblick", att han skäms och att handlandet inte ska tolkas som att han ignorerar dem.
Han ursäktar sig med att han aktivt medverkat till att skapa en budget som ska tillgodose kommunens krav och orsaka så liten negativ påverkan som möjligt.


Min reaktion till bilden är, att ju mer de lägger patiens desto bättre är det. Politiker anklagas också för att resa hem tidigt och inte jobba på fredagar.
BRA! De kan stanna hemma hela veckan! Vi skattebetalare fortsätter att betala dem, det blir mycket billigare i det långa loppet.
Ju mindre de gör desto bättre är det.

Politiker som vill behålla makten har en tendens att föreslå och acceptera de mest vansinniga, frihetsberövande åtgärder man kan tänka sig. De är mycket duktiga när det gäller att övertyga både sig själv och andra att det som tjänar deras egna intressen är också bra för allmänheten.

Det omåttligt, kränkande, förolämpande maktövertagande som just nu pågår i Washington motiveras bl.a med att ett statskontrollerat sjukvårdssystem måste införas för "att försäkringsbolagen ska hållas ärliga."
Själva tanken på att politiker ska "hålla andra människor ärliga" borde räcka för att vi ska inse vilken fars detta är.
Men så länge vi fortsätter att köpa smörjan, desto längre kommer de att fortsätta att sälja den. När de får fullständig kontroll över vårt hälso-och sjukvårdssystem är det ingen ände på hur de kan micro-styra våra liv för "vårt eget och omgivningens bästa"

4 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Kan inte annat än hålla med! Ju mindre politiker jobbar, desto mindre skada gör dom och desto mindre lägger dom sig i våra liv.

LArs sa...

Säger som bortgångne Kurt Lundgren: det finns inget farligare än en politiker med tid och pengar.

Mats (Malmo) sa...

Ja - politiker? Vad ska vi ha istället?
Kanske väl betalda proffs - som har känsla för ekonomi och möjligheter - men vem ska styra dom? Jag vet inte hur vi kommer ur nuvarande system - och elände. Men kan man inte börja med - här i Sverige - att minska antalet riksdagsmän till hälften, och betr EU att skippa EU-parlamentet helt - bara för att börja någonstans.
Tokige Mats

Ann-Marie sa...

“Tokige” Mats; du är inte alls tokig, du är inne på helt rätt linje. Problemet är att vi har alltför många politiker.
Som det sägs i USA: “Too many chiefs and not enough indians”.
Skrota EU, det är “jätten glufsglufs” kostar skjortan och gagnar ingen. Titta på svenska riksdagen, alldeles för många ministrar, vi kan klara oss väl med långt färre och politiker.... dags för dom att skaffa sig ett riktigt jobb!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.