22 mars 2010

Sverige: demokratin är i total upplösning

Hos Snaphanen och Hodjas Blog hittade jag denna avslöjande video:En gymnasieskola i Göteborg har bestämt att elever med rasistiska åsikter ska underkännas (3:30 och 5:46 min in i videon).

Med rasistiska åsikter menar man islamkritiska åsikter. Från högsta ort i Stockholm, Bryssel och Mecka har det bestämts att man inte längre får framföra kritik mot islam. Det kan kränka de personer som representerar denna ondskefulla lära, och som kan få för sig att skicka självmordsbombare med spårvagnen.

14 Kommentarer:

Anonym sa...

Ja, eller åsikter öht som är emot massinvandringen. Kontentan är att ju fler invandrare det finns i ett sammanhang, desto mer odemokratiskt blir diskussionsklimatet, eftersom man då inte får hysa åsikten att invandringen bör gås igenom och förändras, för då kan invandrarna i nämnda situation känna sig kränkta!

Förresten är detta snart ett faktum enligt denna EU-lag:

http://aktualia.wordpress.com/2010/03/19/europas-yttrandefrihet/

Ogly sa...

"Elever med rasistiska åsikter skall underkännas" Helt enligt läroplanen. Om man inte kan ta till sig demokratiska värderingar och alla människors lika värde så ska man få underkänt i samhällskunskap.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Det mest beklämmande var att se hur pass hjärntvättade ungdomarna i inslaget verkade vara.

Knute sa...

Ogly, det är orwellskt nyspråk, det vill säga precis tvärtom mot verkligheten, att säga att det är odemokratiskt att kritisera en odemokratisk lära. En stackars elev som inte alls är rasist kan alltså hängas ut och underkännas för detta!

Anonym sa...

Ja det är verkligen illa ställt med demokratin i Sverige. Och vilka eländiga lärare i reportaget.
Dags att emigrera så kan dom sitta där med bara en åsikt deras egen

Berit sa...

Robin påpekar mycket riktigt hur begränsade ungdomarnas åsikter är, men vad som också slår mig är deras bristfälliga kunskaper i svenska och deras ordförråd och grammatik. Är detta gymnasienivå???

Jag syftar inte på invandrarungdomarna som talar "bruten svenska", det kan man förstå att de gör, utan de andra sk. helsvenska som har ett så fattigt, omoget språk

LP sa...

Att språket kan vara fattigt även på gymnasienivå idag fick jag bekräftat så sent som häromdagen då jag hade "nöjet" att läsa en liten folder som tre elever presterat i samband med en redovisning. Eleverna studerar vid en fri gymnasieskola, och skulle redovisa en mindre undersökning de genomfört.

OK, man behöver inte skriva som Strindberg för att kunna kommunicera på ett vettigt sätt (kanske är det just så man INTE bör skriva om man endast vill förmedla fakta?), men när jag som läsare får känslan av att de som skrivit texten befinner sig på sjätte eller sjunde året i grundskolan, och inte på den utbildningsnivå som skall leda direkt in på universitet och högskolor, då blir jag fundersam...

Samma lär förresten gälla för matematikkunskaperna - skrämmande låg nivå hos många av de som kommer in på universiteten.

Jag är övertygad om att Sverige antingen står inför en gradvis genomgripande infantilisering, eller en mycket mera påtaglig kunskapssegregation än vi hittills upplevt, där elitfriskolor kommer att rädda dem som helt enkelt inte kan låta bli att vara duktiga. Jag tror det blir det senare, och jag hoppas det också eftersom det är det minst dåliga av dessa mardrömsscenarion.

Men det är ju "bra". På så vis kommer de som har råd, få lättare att köpa billiga tjänster från dem som inte får jobb pga dåliga skolresultat, och sozzarna får sitt lågutbildade valboskap levererat enligt den gamla ordningen igen, alltså den som rådde innan folkhemmet byggdes och raserades. Balansen återställd...

Anonym sa...

Det är mycket värre i gymnasiet än vad ni anar, efter 8 år som lärare har jag gett upp. Totalt kravlöst, läsbefriat ett stort vuxendagis.
På Högskolan undervisade jag i Programmering och det det första jag fick göra var att förklara Pythagoras sats eftersom de blivande ingenjörerna inte hade en aning om vad det var. MAN HÄPNAR! Man inser snart att Sverige har INGEN INGEN chans att hävdas sig mot, finländare, polacker, koreaner mm

MS sa...

När man är inne på t ex Facebook och läser unga människors inlägg så blir man nästan mörkrädd. Särskrivningar, slarvigt språk och jag vet inte hur många som stavar statsminister "stadsminister".

Jag hävdar envist att detta beror på den likriktning som funnits inom svenskt skolväsende. Alla ska vara lika, dåliga. Jag vet inte hur många begåvade elever som i ren leda har skolkat sig igenom högstadiet. Lärarna har lagt sig på en lägsta nivå ytan att ge de duktiga eleverna någon extra stimulans. Ingen får vara duktigare än dom andra får då kan lilla Kalle bli ledsen. Skolor som tar vara ambitiösa och vetgiriga ungdomar kallas för elitklasser och någon förgrämd vänsterpartist ylar om klassklyftor. Att inte socialisterna har insett att en akademisks utbildning är egentligen den enda chansen man har för att kunna göra en klassresa om man så önskar. Det går inte att arbeta eller spara sig rik i ett land med ett enormt skattetryck. Dom borde m a o uppmuntra till högre utbildning och satsa mer på spetskompetens och s k elitklasser. Det handlar som vanligt om ideologier. Skolan borde vara fredad från klåfingriga politiker som vill överföra sin ungdomsdrömmar på kommande generationer.

Alla kan eller vill inte bli akademiker. Vissa elever har läshuvud medans andra är mer praktiskt lagda och söker till olika yrkesskolor. Det viktiga är dock att grundskolan håller en hög nivå och eleverna ses som individer och att man uppmuntrar just deras talanger och intressen.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Sverige trampar idogt på, nej, snarare springer som en dåre mot transformationen från modern industri-land till att bli ännu en tredje världen-soptipp. Har också läst horribla exempel på prov som blivit godkända trots många stavfel, särskrivning, sats- och syftningsfel. Hade dom inte blivit godkända så hade förmodligen ingen eller ytters få blivit det!!

KLARTEXTEN! sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Klartexten, jag modererade din kommentar. Här är den tryckbara biten:

"Det är sådana människor som blev fascister och nazister. Ingen förståelse för yttrandefriheten. Fascismens förutsättning är åsiktsförtryck."

Anonym sa...

Idioter,värre hjärndöda än analfabeterna som importeras av landsförrädaren reinfeldt med bihang. Ni får väl till det om att två plus två inte blir fyra,utan gruppsex.tokskallar.

Anonym sa...

haha!

Komiskt , har själv alltid haft 5+ i sammhällsflum och är enligt dessa kokon "rasistisk"

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.