24 mars 2010

Sveriges Unga Muslimer - Ytterligare en väckarklocka för latteliberalerna?

Är ännu en mysislamfaktor på väg att hamna i skamvrån inför PK-etablissemanget?

Jag hörde på radion idag att islamiseringsorganisationen Sveriges Unga Muslimer(SUM) bjudit in en frispråkig muslim vid namn Abdullah Hakim Quick (Thomas Quicks broscha?). Problemet med Quick(muslimen alltså, eller är Thomas Quick också muslim, han gillar väl småflickor?) är alltså att han är för frispråkig. Han berättar bl.a. hur muslimer bör tycka och göra med kaffirer, judar och homosexuella. Han glappar på lika mycket som den ganska nyligen outade Omar, och detta är såklart inte populärt. Hans åsikter är inte populära hos PK-eliten. Att han glappar är inte populärt bland muslimer som försöker upprätthålla en civiliserad fasad vilken de kan gömma islam bakom.

SUM, som ju tillhör de sistnämnda, alltså de som irriteras över att Quick inte begriper att tillämpa taqiyya när det krävs, försöker släta över. På sin hemsida skriver de:

"Vi på Sveriges Unga Muslimer fick kännedom om att en våra inbjudna gäster till vår årliga konferens, Sheikh Abdullah Hakim Quick, skulle ha uttalat sig kränkande mot homosexuella och judar, vilket vi naturligtvis tog på största allvar. Vi hade möte i organisationen för att diskutera hur vi skulle hantera denna information, trots att vi har ett 20-tal gäster på konferensen och att vi inte har en skyldighet att stå till svars för alla dessa gästers uttalanden."

Och bla bla bla, en massa smörja som PK-dårarna älskar att luras med. Man kan dock också läsa att:

"Quick menar också att han har flera gånger på ett balanserat sätt förklarat att Islam inte tillåter samkönade sexuella relationer och kräver att man respekterar den islamiska hållningen även om man inte håller med. Han menar dock att han inte alls är så extrem som andra (kristna och muslimska) aktörer i Sydafrika och Kanada som bl.a. förespråkar död åt alla homosexuella."

Läs igen:

"Islam inte tillåter samkönade sexuella relationer och kräver att man respekterar den islamiska hållningen även om man inte håller med."

Vad menar Quick med detta?
Gäller detta förbud endast praktiserande muslimer, eller bör det utvidgas till att gälla även de andra så snart muslimerna har möjlighet att bestämma över dem?
Gäller det alla som kallar sig muslimer och måste man som muslim i princip döda en person som tex den homosexuelle imamen Hendricks?
Vad menar han med att kräva respekt för den islamiska hållningen?
Får jag kritisera "den islamiska hållningen" utan att dras inför skranket som tidningen Politiken eller mördas som Theo Van Gogh? Menar han att alla skall respektera "den islamiska hållningen" så som i förståelsen av ordet respekt i meningen "Man skall respektera lagar"?Till sist en fråga. Är det någon som vet om SUM får offentliga bidrag för sin verksamhet? Jag vet att SUM är medlemmar i LSU (Sveriges Ungdomsorganisationer) och att LSU får bidrag från staten. LSU skriver under Finansiering:

"Våra medlemsorganisationer betalar 0,65 procent av det som medlemsorganisationerna själva får i bidrag av Ungdomsstyrelsen."

Detta tyder alltså på att även SUM får bidrag från Ungdomsstyrelsen. Frågan är hur mycket i så fall. Tar gärna emot länkar till säkra källor som jag kan publicera här.

------------------------------

UPPDATERING:

Fridsamme Fridolf tipsar om en PDF från Ungdomsstyrelsen som visar hur mycket bidrag Sveriges Unga Muslimer får fördelat till sig för 2010. Pengarna kommer från Svenska Spel 1 040 614 kr och statsbidrag 464 560 kr.

robban tipsar också om en PDF från Undomsstyrelsen. Denna redovisar SUMs bidrag för 2009 som var: Svenska Spel 1 590 017 kr och statsbidrag 621 100 kr.

Tack FF och robban (@Johan - hinner inte kolla ABF nu)

Av listorna från Ungdomsstyrelsen kan man också utläsa att SUM hade 3 571 bidragsgrundande medlemmar 2009, och att detta antal glädjande nog har sjunkit till 2720 för i år. Fast året är ju ungt så man kan nog inte ta ut något i förskott.

Vi kan i 2010 års PDF se att en Mohammed Amin Kharraki är kontaktperson för SUM.
Samme Kharraki som protesterade mot Israels försvarskrig mot islamisterna i Gaza i början av förra året. Man använde bla parollen "Gaza blöder, stoppa massakern, bojkotta Israel".
Samme Kharraki som bloggen Politisk Inkorrekt drar ned byxorna på här och här.
Samme Kharraki nämns också av den sekuläre iranbördiga bloggaren Nima då han rapporterar om en TV-debatt.
Samme Kharraki som i en debatt i Agenda mot Nalin Pekgul förringar problemet med muslimer som trakasserar kvinnor i Tensta eftersom de klär sig västerländskt.
osv

Tidningen Sydsvenskan publicerar idag 2010-03-25 två artiklar om SUMs inbjudan av Abdullah Hakim Quick. Dels är det den ofta islamiseringskritiske Mats Skogkär som på opinionssidan lite luttrat skriver:

"Sveriges unga muslimer, Sum, har bjudit in en homofob hatpredikant, Abdullah Hakim Quick, till sin årliga konferens som äger rum i påskhelgen.
[---]
Kalla det skattepengar i arbete: under 2009 fick Sveriges unga muslimer över 2,2 miljoner kronor i organisationsstöd via statliga Ungdomsstyrelsen."

En kort och snärtig artikel. Läs hela.

Dels finns en lite mera neutralt hållen artikel baserad på material från TT. Denna finns på sidan A12 men ej på nätet så vitt jag vet.

------------------------------

SR om SUMs inbjudan av Quick

Artiklar om Quicks uttalanden om homosexuella:
Telegraph
LES

Video där Quick kallar judar och andra ickemuslimer för smuts.
Till och med en Sosse reagerar mot att SUM bjuder in Quick
SD Kuriren om SUMs inbjudan
Wikipedia om SUM
Gråtvals från SUM i DN

EKP om Mohamed Omar
SDS SvD SvD SvD Ex SvD Sk SvD


bilden:
ung muslim

5 Kommentarer:

Anonym sa...

En och en halv miljon får SUM

På länken nedan får man följande uppgifter om SUM för 2010:

Medlemmar 2.720
Avdelningar 35
Bidrag från Svenska Spel 1.040.614 kronor
Statsbidrag 464.560 kronor
Totalt 1.505.174 kronor

http://www.ungdomsstyrelsen.se/ad2/user_documents/ungdomsorganisationer_2010.pdf

Till detta skall förmodligen läggas kommunala bidrag till de olika avdelningarna.


Fridsamme Fridolf

robban sa...

http://www.ungdomsstyrelsen.se/ad2/user_documents/statsbidrag_till_ungdomsorganisationer_2009.pdf

det redovisas svart på vitt. men det finns inget som säger att de inte får bidrag från någon annanstans till lokaler etc. allmäna arvsfonden gillar att stö ut pengar på nysvenska föreningar och organisationer

Johan sa...

Kolla ABF

LP sa...

Jag har uppdaterat min artikel - se ovan!

Knute sa...

Det er helt indlysende, at homoseksuelle er næste mål. Og de er skræmt væk på rekordtid. Nogle af dem kommer nok herover for at bo. Jøderne er på vej ud af Sverige, her er det lykkedes for fredens religion. Det varer kun et par år, så går jagten ind på kvinder uden tørklæde. Det bliver ikke kønt. Mange fredsaktivister fra Mellemøsten har allerede øvet sig i det små…

kommentar av Universalgeni

http://snaphanen.dk/2010/03/25/forar-i-k%C3%B8benhavn/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.