02 mars 2010

En bomb i hatten

Tidningen Politiken har bett om ursäkt för att Muhammedbilden fick muslimer att känna sig kränkta, närmare bestämt åtta organisationer som representerar närmare 95 000 muslimer som påstår sig vara Muhammeds ättlingar.

En bomb i hatten är väl inget att be om förlåtelse för, det är ju en träffsäker beskrivning av den verksamhet som bedrivs av radikala islamister.

Politiken har svikit alla de människor i den muslimska världen som kämpar för yttrandefrihet och rätten att kritisera religioner. Om någon skall be om ursäkt är det inte danska tidningar, men Saudiarabien, skriver Naser Khader:

"Jag skulle vilja fråga Politikens journalister: Ber ni också om ursäkt till profetens 94 923 avkomlingar - vilka de än är? Böjer ni er också för hot, skrämsel och fanatism, som er chef gör?

Om svaret är ja, då anser jag att Politiken idag har sålt ut genom att överhuvudtaget förhandla med någon vars enda önskan är att begränsa yttrandefriheten. De har sålt ut mot sina kollegor i de övriga redaktioner, som kommer att uppleva ett ökat tryck att göra samma sak - vilket jag dock hoppas att de inte gör. Men viktigast av allt, Politiken har sålt ut emot dem som just Politiken borde ha som sin förnämsta mål att upplåta sin spalter för, att försvara och ställa upp för: Politiken av alla har valt att svika den islamiska världens frihetskämpar som kämpar en daglig kamp med livet som insats för att få lov att kritisera religionen och religionens dogmer. [...]

Ja, Saudiarabien. Om någon skulle be om ursäkt, är det dem. Ursäkt för dess uppenbara brist på respekt för mänskliga rättigheter, för dess förakt för religionsfrihet och dess systematiska bekämpande av jämställdhet. För att ta ifrån kvinnor rätten att rösta, för att neka dem ett pass utan mannens samtycke, för att bara räkna deras vittnesmål som det halva av en mans och för att förbjuda dem något så banalt som att köra bil. För att de fattiga underbetalda filippinska kristna gästarbetarna häktas bara för att äga en personlig Bibel. Ursäkt for sharia-straff. För handavhuggning för stöld och spöstraff för alkoholkonsumtion. För stening till döds för äktenskapsbrott och homosexualitet, ja, jag kunde fortsätta. Saudiarabien borde skämmas, och en ursäkt för att ha förtalat det landet och profetens ättlingar med satiriska teckningar är kort och gott ett knäfall för fanatismen."

- - - - - - - - - - - - - - - -
Egendomligt att tidningen ber Muhammeds "avkomlingar" om ursäkt. Lite väl inställsamt. Han hade inga söner och med tanke på vilket patriarkaliskt samhälle det var, och är, kan man undra över hur de hållit reda på sina stamtavlor i nära 1400 år.

Naser Khader är född i Syrien, medlem av Folketinget för Det Konservative Folkeparti.

3 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Givetvis har dom inte en susning om vilka som är ättlingar till mo eller inte. Det är ren och skär taqyyia dom bedriver, inget annat.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

F ö var det kul att se Iznogoud. Gud vad det var längesedan man läste dom albumen.

Knute sa...

Saudi woman beats up virtue cop

It was a scene Saudi women's rights activists have dreamt of for years.When a Saudi religious policeman sauntered about an amusement park in the eastern Saudi Arabian city of Al-Mubarraz looking for unmarried couples illegally socializing, he probably wasn't expecting much opposition.But when he approached a young, 20-something couple meandering through the park together, he received an unprecedented whooping.

http://blog.tv2.dk/literally/entry370882.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.