10 mars 2010

Toonophobia

En av Sydsvenskans mest rakryggade journalister då det gäller islamiseringshotet, skriver idag en läsvärd artikel med titeln "Förtalsturism hotar demokratin". Via en kort inledning med det åter aktuella Vilks-muhammedkarikatyr-fallet leder han in oss på artikelns huvudspår som handlar om hur yttrandefrihetens och demokratins fiender utnyttjar rättssystemet för att kväsa kritik mot dödskulten islam.

Artikeln nämner en av de största banditerna, den nu döda Khalid bin Mahfouz, och hans efterföljare Faisal Yamani, som nyligen hotade den danska tidningen Politikens chefredaktör Seidenfaden till underkastelse. Man nämner också Storbritanniens rättssystem som en del av problemet.

Man bör påminna sig om vad det är som motiverar de som ligger bakom dessa fleråriga spektakel, där mordhot, stämningar, hat, ambassadbränningar, upphetsade demonstrationer och våld etc används mot de som kritiserar islam, nämligen teckningar, filmer och i en del fall text. Alltså representationer av idéer! Inte konkreta handlingar som griper in i de hatiskas möjligheter att leva sina liv!
Alltså inte mord, invasion, stöld, hot, våld, förtryck, religionsofrihet eller något annat som hindrar dem från att leva sina miserabla liv så som de själva finner lämpligt. Nej det är rent och oresonligt hat mot vad andra tänker och uttrycker i ord och bild, och detta ligger helt i linje med islam. Den som påstår något annat tolkar islam mycket selektivt och hålls tillbaka av en slags humanism och ideal som inte på något sätt existerar tack vare utan trots ideologier av islams typ.

Detta till synes irrationella hat mot bilder har ett namn och det är toonophobia. På svenska borde det bli teckningsfobi eller något liknande. Om man är beredd att mörda pga simpla teckningar lider man verkligen av en slags fobi, alltså ett sjukdomstillstånd. Detta till skillnad från det felaktiga propagandabegreppet islamofobi som man använder mot de som högst förnuftigt och rationellt hyser misstänksamhet mot den totalitära tankekontrollideologin islam.


Sds Sds Sds
toonophobia 1
toonophobia 2
Hitchens - bla om de danska muhammedkarikatyrerna
Iransk tidning med satirteckningar mot judar - här var det ingen toonophobia inte!
JK:s beslut ang blogg som publicerat en Irans tidningssida där satirteckningar med judar publicerats
Fria nyheter - om danska tidningen Politikens underkastelse för islam

ord mot ord - om islamofobi
Svd - om islamofobi
Politiskt Inkorrekt - om islamofobi

8 Kommentarer:

Undra sa...

Vad kallas ert förtal av 1,5 miljarder människor då?

Knute sa...

Undra, det där har du fått om bakfoten, karikatyrerna föreställer EN person, Muhammed, inte 1,5 miljarder. Förstår du inte hur illa du gör dig själv om du till varje pris vill vara lojal mot denna hemska människa och ha honom till förebild?

Islam's Terrorist Dogma In Muhammad's Own Words:

http://prophetofdoom.net/Islamic_Quotes_Morality.Islam

Ann-Marie sa...

“Undra", l ä s e r du och dina gelikar vad som egentligen skrivs? Det verkar inte så.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Hur fanken kan man förtala 1,5 miljarder människor med bara några ynka penn-streck? Dessutom gäller avbildningsförbudet BARA musslor och inte kuffar.

Berit sa...

I vanlig ordning återkom "Undra" med personliga oförskämdheter i stället för att presentera några fakta runt sina anklagelse.

Ann-Marie sa...

Berit: det måste vara för att innerst inne v e t dom att vi har rätt!

LP sa...

@Undra

Vilken del i min text är förtal och vilka 1,5 miljarder människor syftar du på?

LP sa...

Lyssnade förresten på debatten mellan Pekgul och Vilks på P1:s Studio 1 idag (nedladdad). Jag rekommenderar alla som inte redan hört inslaget att ladda ned det eller lyssna strömmande:

http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=3499461

Studio 1 intervjuar även Pernilla Ouis bla ang det nya hotet mot Vilks. Jag minns inte exakt vilket avsnitt av Studio 1 hon var med i, men det kan ha sänts samma dag som ovan nämnda. Leta i deras Mp3-arkiv så hittar ni.

Det intressanta är att Ouis, som ju själv har varit nitisk, tyginsvept fanatisk muslima, har exakt samma åsikt som Vilks då det gäller frågan - Muslimerna skall ej behandlas som barn som man inte kan ställa samma krav på då det gäller demokratiska spelregler, yttrandfrihet, mänskliga rättigheter etc, som vi gör på alla oss andra i den del av världen som ännu inte styrs efter islamofascismens principer.

Ouis beklagar sig över de korkade halalhippisarna som i ur och skur stäåller sig på muslimernas sida, bara för att de är mot väst i allmänhet och USA i synnerhet. Detta trots att många av de muslimer som de "skyddar" står för värderingar som i vissa avseenden (tex då det gäller synen på kvinnor och homosexuella) är varandras absoluta motsatser.
Som exempel nämner hon de urbota korkade halal-afaisterna som trodde att de skulle skydda "arbetarkidsens" moské i Rosengård då dessa skulle vräkas, när denna moské i själva verket drevs av muslimer med klart islamofascistisk agenda.

Sen är det ju tråkigt att Ouis inte kan låta bli att på det sätt som blivit standardmanér då man kritiserar islam och invandring, samtidigt känner sig nödgad att också ge SD en släng av sleven, bara för att visa att man egentligen inte är som SD.
Ja, ja, jag ser ändå hennes uttalande som ett klart framsteg då det gäller frispråkighet hos en av dem som bär PK-oket tungt runt halsen och som vid minsta felsteg kan förlora allt och frysas ut. Ja ungefär så som Vilks har mobbats ut av konstetablissemanget.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.