10 mars 2010

Trampa i klaveret

Först av allt vill jag säga att jag alltid har tyckt illa om Dan Rather. Han är en lögnaktig, uppblåst nyhetsuppläsare , en dryg, politiskt aktiv kändis.
Detta sagt, måste jag ändå tillstå att han faktiskt är riktigt lustig i det här klippet.En del av vad som kommer att ifrågasättas i kommande val kommer att bli president Obamas ledarskap. Och republikanerna kommer att göra en stor sak av det och en hel del av de oberoende väljarna kommer att köpa detta argument. "Titta bara hur han inte åstadkommit något, titta på sjukvårdsreformen. Det var hans högsta prioritet. Det tog honom evig tid att få igenom det och han var tvungen att kompromissa det till döds."
Och en annan version: "Han är en trevlig person, han är mycket vältalig."
Det har använts emot honom, men han skulle inte ens kunna sälja vattenmeloner även om trafikpolisen stoppade alla bilar på vägen.
I de politiskt korrekta inne-kretsarna i USA gjorde Rather två stor grodor under 10 sekunder. Han yttrade orden "vältalig och vattenmelon" när han beskrev en färgad person.
Om en Republikan gjort det hade pressen omedelbart hojtat om KKK.
Att säga att en person är vältalig är vanligtvis inget problem, men om man säger det om en svart man betyder det att man är förvånad över att han kan yttra en sammanhängande mening.
'Vattenmelon" faller under samma kliché som friterad kyckling och chitterlings som svarta förväntas falla i trans över.
I rättvisans namn ska sägas att Joe Biden också tidigare talat om Obamas vältalighet, så Rather är i gott sällskap....antar jag

Programledaren Chris Matthew gör sitt bästa att överrösta Rather när han anar vartåt det barkar och det lustigaste i allt detta ska bli den ursäkt man kommer med.
Ingenting tidigare har visat att Rather är rasist men han är alltför smart för att inte veta att uttalanden som dessa kommer att reta vissa grupper.
Så, vad tänkte han egentligen?
Det är säkert mycket mer intressant än vad bortförklaringen kommer att bli.

Demokrater anklagar alltid de konservativa för att vara rasister och ha förutfattade meningar om olika människor men det är Demokraterna som hållit den svarta befolkningen tillbaka genom att behandla dem som oansvariga barn. Det har varit en saga om hyckleri utan slut.

Ursäkta mig, men jag tycker det är tragikomiskt och Rather kanske har en framtid som stå-uppkomiker?


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.