01 mars 2010

Var finns de vuxna vid universiteten?

Universitet har alltid varit de platser där radikala tankar frodas, och genom sin livserfarenhet vet ju 20-åringar så mycket bättre än alla andra hur världens problem ska lösas. Men något som man alltid varit enig om är att yttrandefrihet är en av hörnpelarna i vårt samhälle. Så är det inte längre.
Många universitet tycks ha glömt det och pro-palestina-grupper tillåts sätta i system att de avbryter och häcklar talare vid Oxford University i England, University of Chicago och UCLA. Det är Moslem Student Union som ligger bakom och som man tydligen inte kan ha i möblerade rum. De har inte fattat att en viktig del av universitetsundervisning är att man begrundar åsikter från båda sidor av staketet
Det senaste skamgreppet var vid UC Irvine där man inbjudit Israels ambassadör Michael Oren och sedan tillåter att en grupp muslimska studenter systematiskt gör det till en intifada.Skolans rektor gjorde att lamt försök att säga "Fy skäms" men administratörer och andra som gör avkall på både respekten för yttrandefriheten och allmänt hyfs och uppförande har inte på ett universitet att göra.
Ambassadören var inbjuden till UC San Diego några dagar senare och förvånansvärt nog visade rektorn där både beslutsamhet och ledarskap och talet kunde ges utan avbrott.

Ja, jag vet. I Europa skulle man ha klarat av det lugnt och fridfullt genom att inte alls inbjuda ambassadören.
King's College (University of London) har Sheikh Abdullah Hakim Quick som sin gästtalare.
Det är meningen att han ska prata om miljön.
Om man vill bli inbjuden dit ska man säga att judar är "smutsiga" och påminna alla om att straffet för homosexuella (inom islam) är döden och simsalabim.....

Jag ser det framför mig....Alla vänster-studenter hurrar och klappar händerna tillsammans med professorerna och lapar upp visdomsorden från denne man om hur vi ska kunna rädda planeten från "en av människan orsakad katastrof." Det vet han säkert väldigt mycket om!
Om han är riktigt smart kanske han platsar tillsammans med dessa två prominenta "vinnare"

12 Kommentarer:

Arlav sa...

"Vi har RÄTT..Vi kan bära oss åt hur vi vill!"
(På Rinkebysvenska, vi krever respect asså)
Så det kan gå när man inte ens lärt sig grundläggande hyfs i umgänget med andra människor, och inte ens kan förstå en rak tillsägelse..
Likheten med väst och muslimska terrorister är slående.
Den ena parten accepterar och tolererar och försöker få sin värld att leva i fred och lugn, alltmedan de andra sidan försöker få fram "SIN" rätt, med alla medel.

Dogdylan sa...

Visst håller jag med om det ni skriver - men ni tar allt för ofta en sionistisk position. Judarna är inte Guds bästa barn, snarare tvärtom. Tidigare har ni försvarat Irak och Afghanistan krigen, samt George W. Bush. Det är för mig ofattbart. Ni bör ta en mer paleokonservativ position, inte en neokonservativ position.

Anonym sa...

Det är väl ingen tillfällighet att de länder som dessa kommer ifrån har bland världens lägsta medel-IQ

Knute sa...

Snälla Dogdylan, locka oss nu inte på ett sidospår. Som det står i Maos lilla röda, man måste skilja mellan antagonistiska och icke-antagonistiska motsättningar, dvs mellan farliga och ofarliga motsättningar. Islam är ett farligt gift, det är däremot varken Bush eller Israel.

Knute sa...

Det verkar som om Sveriges utrikesminister Bildt och biståndsminister Carlsson lyssnat för mycket på Sheikh Abdullah.

"Sverige kräver alltså att Israel ska öppna gränserna ”unconditionally and immediately”. Det krävs inte särskilt mycket fantasi vad det skulle innebära för Hamas’ möjligheter att föra krig mot Israel – mängder med civila döda i Israel och självklart också i Gaza.

Men Nya Moderaterna har valt denna linje, som går ut på att fjäska för vänstern och dess anti-israelaktivister. Det skämmer ut Sverige internationellt, men Moderaterna hoppas gissningsvis plocka inrikespolitiska poäng."

http://blogg.svansbo.se/2010/03/01/bistandsministern-talar-pa-anti-israelkonferens/

Anonym sa...

Knute. Jag har svårt att se att Israel är på något sätt en vänligt inställd nation. De såldes bland annat amerikanska vapenhemligheter till Sovjet under kalla kriget. Israel har stuckit Amerika i ryggen åtskilliga gånger. Ariel Sharon menade att de skulle lösa den "Israel-arabiska positiva demografiska utvecklingen" genom att låta västvärlden öppna upp sina gränser för dessa.

Både Afghanistan och Irak är onödiga krig. USA och västvärlden har ingenting i mellanöstern att göra och vår "involvering" i den politiken - kommer leda till ytterligare flyktingströmmar.

Jag är Paleokonservativ i den klassiska bemärkelsen. Jag tycker det är tråkigt att allt för många tar en "neokonservativ" position. Dessa amerikanska "neokonservativa" bryr sig inte om att bevaka den amerikanska gränsen mot illegala ekonomiska flyktingar, däremot så säkerhetiserar de amerikansk inrikespolitik i den mån grundläggande friheter inskränks.

Om jag fick välja mellan Israel och "Mellanöstern" så skulle jag välja Israel. Men det betyder inte att min lojalitet är till Israel. Min lojalitet är till västvärlden och Israel kommer aldrig bli en del av västvärlden.

Dogdylan

Knute sa...

Det var magra argument mot Israel, detta lilla land som producerar fler patent och Nobelpristagare än någon annan nation. En hörnsten i civilisationen lika väl som Japan, Korea, Taiwan osv.

Anonym sa...

Knute

Visst är Israel en mycket produktiv nation och har bidragit till mycket inom en mängd dicipliner. Jag ifrågasätter inte Israel på dessa punkter. Jag ifrågasätter inte Israels rätt att försvara sig själv eller rätt att existera. De har mer än rätt att bygga muren, om än att jag tycker denna borde byggas på Israelisk mark. Däremot ifrågasätter jag Israels politik i Gaza och Israels lojalitet till västvärlden.

Västerlandet bör handla med Israel - men vi skall inte blanda oss in i Israels politik - likväl som vi inte bör lyssna på den Israeliska lobbyn. Israel bör utkämpa sina egna krig, vi skall inte bekämpa deras åt dem.

Dogdylan

Knute sa...

Jag håller med om att det fel att blanda sig i Israels politik - om det innebär att Sverige står på fel sida. Sverige bidrar med närmare en miljard kronor om året till palaraberna, och utrikesministern och biståndsministern kräver dessutom att Israel ska öppna sina gränser, vilket är en uppmaning till nationellt självmord.

Orvar sa...

Nationellt självmord? Hur begår man det?

Knute sa...

Orvar, om du låtsas att du inte förstår det, begår du intellektuell harakiri. Men det är du förstås inte ensam om, du är i "gott" sällskap med hela etablissemanget som har öppnat gränserna för utövare av en inte särskilt vänligt sinnad "religion".

Anonym sa...

Knute:

Sverige borde naturligtvis inte ge en krona till Palestinierna eller till länder som för en anti-västerländsk politik. Det är mycket beklämmnade att antisemitismen (av den gamla skolan) växer i Sverige. Den är synnerligen utbred bland akademiker, politiker och journalister.

Min kritik mot Israel och judiska lobbyn överlag är just att de har en bristande lojalitet till västvärlden.

Det är för mig otroligt att man betecknas som antisemit för att man vill förbjuda omskärelse av pojkar - även om nu den frågan inte har så mycket med Israel att göra.

Jag vill heller inte stödja judiska eller andra icke-kristna projekt i västvärlden. Den religiösa och etniska identitetspolitiken som judar, muslimer och andra bedriver i väst är kontraproduktiv för att den västerländska civilisationen skall väckas upp ur sin multikulturalistiska och kulturrelativistiska sömn.

Israel skall absolut inte öppna sina gränser - eftersom judarna i Israel, befinner sig i ett demografiskt underläge. Judarna i Israel beräknas bli en minoritet ungefär samtidigt som västerlänningarna blir minoriteter i sina egna länder.

Många av sionisterna (i brist på ett bättre ord) lobbar för fri invandring till väst - men samtidigt stödjer Israels etniska nationalism. Detta är för mig ofattbart. Den Israelisk utrikespolitiken i just dessa frågor är mycket simulära - Väst skall bli mångkulturellt - Israel skall inte bli det.

Även om jag ogillar Israels och judiska/sionistiska lobbyns hyckleri verkar dock Israel bli allt mer självmordsbenägen i form av att många i en Israeliska eliten tenderar att vilja gå samma väg som Europa. Förvisso kommer de ifrån "hyckleriet" - men samtidigt kommer de begå kulturellt och etniskt självmord.

Dogdylan

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.