21 april 2010

Det hjälper inte integrationen ...

... att bygga fler moskéer och islamiska centra, men om kvinnor fick ökad makt över sina egna liv skulle mycket vara vunnet.

Integration är sällan ett problem ett problem för invandrare från länder med yttrandefrihet och jämställdhet mellan könen. Förr kanske en skåning hakade upp sig över om någon talade stockholmska och omvänt, sen kom en period då det var märkvärdigt om någon bröt på utrikiska. Men i och med Europaunionen och samtidigt invandringen från Mellanöstern och Afrika blev skillnader i religion och moraliska värderingar viktigare.

Integration betyder blandning, att smälta samman. Men islam är en stark kultur och med majoriteten av muslimer har vi inte sett någon nämnvärd sammansmältning i Sverige. Såvida man inte med integration menar att imamer får politisk makt genom sina moskéer och organisationer, men då är det inte muslimer som blir integrerade, utan de vantrogna som får anpassa sig!

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Islam är en skör kultur

Jag opponerar mig mot att du skriver att islam är en stark kultur. På ytan ja. Men lika skör som Sovjet visade sig vara.

Islam är så svagt att det kan upprätthållas endast med det grymmaste våld. Det är inte en religion så mycket som en förtryckarideologi liksom kommunism och nazism. Geert Wilders analogier är helt logiska. Sammanhållningen bygger på hot och våld.

Men det gäller dem som upprätthåller förtrycket. Visserligen är det nog fler än i Sovjet, eftersom i varje familj kan mannen känna sig berättigad att förtrycka sina kvinnor. Det kan ta en generation extra att upplösa förtrycket, eftersom kvinnorna först måste se "ljuset" i den fria världen.

Jag är övertygad om att islam kommer att reformeras inom 30 år.

I senaste numret av the Economist redovisades religionernas utbredning i Afrika söder om Sahara. Under de senaste 50 åren har kristendomen vuxit snabbare än islam och är nu nästan dubbelt så vanlig. En intressant uppgift var att ett visst utbyte av medlemmar sker mellan kristendom och islam. I Uganda har en tredjedel av de som växt upp i islamska familjer konverterat till kristendomen. Jag har för mig att i det landet härjar en "kristen" gerilla med synnerligen grymma metoder. Om det har något med frågan att göra framgår inte. Man kan väl anta att opinionsundersökningen kunnat göras bara i regeringskontrollerade områden. . .

Fridsamme Fridolf

Knute sa...

Tack Fridolf, jag borde satt ordet stark inom citationstecken.

Anonym sa...

Mr anonym,gå och läs om islem först och du behöver inte söka så longt ände till sahara,man ska lär sig rida en kamel innan man våga upptäcka den du kalla sahara.
Anonymt

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.