06 april 2010

Det största sveket i vår historia pågår just nu

Av Tore Kvæven

Anmälda våldtäkter i Sverige (5 879) och Danmark (431) står i ett extremt missförhållande till varandra. Speciellt med tanke på att dessa två länder tills nyligen hade mycket likartade förhållanden i fråga om kriminalitet.

Det borde vara en självklar fråga för media att lyfta fram detta missförhållande, denna extrema skillnad, och ställa frågor om varför det är så. Men det gör de naturligtvis inte. Just därför att de vet svaret. Och de vill för allt i världen inte att detta skall komma fram.

Istället skapas det både i svenska, i norska och delvis i danska medier en bild av Danmark som ett främlingsfientligt land med en cynisk invandringspolitik. Det faktum att danska kvinnor slipper våldtas har uppenbarligen ingen betydelse. Det att man stillatigande accepterar att de flesta svenska kvinnor skall våldtas är alltså inte cyniskt?

Medias hyckleri handlar ytterst om makt och pengar. Studier har visat att 70 - 80% av journalisterna röstar socialistiskt eller vänsterorienterat. De vill därför belysa frågor som stärker dessa politiska partier.

Det är knappast en slump att det är dessa partier som står som garanter för ett fortsatt högt presstöd. Det är inte heller en tillfällighet att det är de nya nyhetskanalerna på internet, som inte tar emot presstöd, som på dessa områden inte längre censurerar verkligheten.

Det är inte specifikt för de nordiska medierna att de låter sig styras av jakten efter profit och makt när det gäller vilka frågor som skall belysas. (Jag tänker inte först och främst på den enskilda journalisten, men på redaktörerna, ägarna, förlagen, som bestämmer medias profil.)

Detta gäller i större eller mindre utsträckning medier i de flesta delar av världen. Men det speciella är att våra medier, mitt i sitt hyckleri också lyckas framstå som hjärtevarma och toleranta. Det är en prestation som mycket få av de mest cyniska institutioner klarar av.

- - -
Bilden "och ta deras fruar som krigsbyte" är från en video: London muslim protests over the Mohammed cartoons 2006

- - -
Läs mer: 12-åring flykting i eget land


7 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Här bjuder jag på en fin bild som journalist-patrasket kan kontemplera över. :)

http://azschmidts.net/images/Traitors%20Gate.jpg

Knute sa...

"Det er en stats første opgave at beskytte sine borgere - ikke at importere forbrydere."

http://spydet.blogspot.com/2010/04/en-berettiget-overhaling.html

Hasse sa...

"Men det speciella är att våra medier, mitt i sitt hyckleri också lyckas framstå som hjärtevarma och toleranta."

Är det någon mer än andra journalister och deras partisympatisörer som ser dem som hjärtevarma och toleranta? Själv ser jag dem som en okunskapskult av nyttiga idioter ledda av cyniska opportunister.

Knute sa...

AntiJihad Norge skriver angående att en muslimsk arab mördade en 78-årig kvinna på en parkeringsplats i Landskrona:

"Det kan tyckas lite cyniskt att fråga om det just nu, men vad röstade den här kvinnan och hennes man vid det senaste valet?

Röstade de på något annat än Sverigedemokraterna var det som hände på den här parkeringsplatsen inget annat än att det eller de partierna de röstade på uppfyllde sina vallöften.

Så enkelt och så brutalt är det faktiskt. Innan folk börjar inse att en röst på ett parti som tolererar islam är en röst för sådana händelser, händer det INGENTING."

http://antijihadnorge.blogspot.com/2010/04/er-begeret-snart-fullt-for-svenskene.html

Ingvar sa...

Jag såg ett program på kunskapskanalen TV, där några unga muslimflickor fick tala om problem de hade i Sverige. Vad de sade var, att vi har ju kommit hit för att stanna? Detta gick, som en rysning genom hela mig. Överallt bland Europa folk, växer nu islamofobin. Katoliker och protestanter enar sig. Islam har inget i Europa att göra med sin religion, kvinnofientligheter och moskébyggen!
En stor demonstration hölls i Köln, i början av maj förra året där 6 500 poliser, hindrade sammandrabbningar mellan (15 000 muslimer uppblandat med vänsterpöbeln) och funnit varandra. Mot 1000 kristna. Detta året, så blir det troligen en ny demonstration nere i Antwerpen. Sverige styrs dock av en sådan agenda, som aldrig tar upp detta i våra tre medior d.v.s TV, radio och press om vad, som händer bland, folket nere i Europa.
Här hemma, är allt så bra, enligt agendan, som styr massmedia i Sverige. Eller Hur???

Scandinav sa...

Varför är det fult att värna sin egen skötsamma befolkning i Sverige? Det är ett komplett vansinne att som journalister och annat vänsterpatrask totalt förtiga att en totalt felbalanserad invandringspolitik inte bara kostar "multum" utan hjälper till att öka otryggheten på gator och torg!

Anonym sa...

Många "flyktingar" tjänade kanske bara en tiodel av det bidrag man får i Sverige, i sitt gamla hemland.Om jag fick chansen att utvandra till ett land som gav mej 2miljoner om året skulle ja dra på rot. Hjoman

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.