14 april 2010

Dråpslag mot internet i UK

En drakoniskt lagförslag om internetcensur som länge har hägrat vid horisonten antogs slutligen av underhuset i Storbritannien, och gav regeringen befogenheter att begränsa och filtrera alla webbplatser som anses vara oönskade för offentlig konsumtion.

Bilden avslöjar hur lagen kuppades genom i ett tunnsått parlament. I kölvattnet av tillkännagivandet av ett allmänt val den 6 maj, har regeringen dragit fördel av det som kallas "tvätt-upp-process", som tillåter att lagstiftningsprocessen påskyndas innan parlamentet upplöses.

via Hodja

4 Kommentarer:

pw sa...

Nu är det bara en tidsfråga innan vi ser samma typ av lagstiftning i Sverige. 7-klövern är livrädda för SD.

Ann-Marie sa...

Kan bara hålla med pw, det dröjer nog inte länge till förrän bloggandet kommer att förbjudas eller åtminstone censureras.

LP sa...

Storbritanninens iver att vara det mest multikulturvänliga (läs islamvänliga) EU-landet är en fara för yttrandefriheten och i förlängningen demokratin. Tanke- och åsiktspolisen i UK skaffar sig steg för steg de verktyg de behöver för att dressera befolkningen till underkastelse.

Läs även artikeln i E-kuriren om hur Storbritanniens feldesignade rättssystem gör det möjligt att stämma till tysthet bla då det gäller kritik och satir mot islam, och hur detta drabbar länder även utanför Storbritannien!

citat:

"Den saudiske advokaten Faisal Yamanis hot om stämning vid en domstol i London är en del av fenomenet stämningsturism. Personer som ogillar en publicering men kommer ingenstans i det landets rättssystem går till domstol i ett land där skyddet för tryckfriheten är svagare. Storbritannien, där utrymmet för civilrättsliga mål mot medier är stort, har blivit ett sådant land. Till saken hör att det enligt brittisk rätt räcker att en publicering finns på nätet och är därmed tillgänglig i Storbritannien för att anses, så att säga, vara utgiven där."

källa:
http://ekuriren.se/ledareasikter/signerat/1.646468

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Fy fan vad obehagligt att man kanske snart står inför skranket i Londonistan. På ena sidan en saudisk prins med obegränsade ekonomiska resurser och en av landets bästa åklagare. På andra sidan jag med en engelsk brännvins-advokat. Man är m a o dömd redan på förhand. Sedan hamnar man i ett engelskt stillo där merparten av de intagna är musslor. När dom får reda på vad ma blivit dömd för lär det inte bli roligt. Man kommer förmodligen inte ens ut med livet i behåll.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.