07 april 2010

En rapport från vardagen i Norge


Europeiska tidningar och tidskrifter berättar nästan dagligen om hur inkräktarnas ömtåliga känslor och hysteriska hedersbegrepp utmanas av deras egna kvinnor. Reaktionerna är genomgående våldsamma, och redskapen är skjut- och stickvapen, mordbrand, syra i ansiktet, eller i bästa fall käppslag och knytnävar. Inte undra på att kvinnorna tassar ödmjukt och ordentligt emballerade i hälarna på sin herre och mästare.

NRK:s program "Sånt är livet" kunde fredag 30 mars ge oss en glimt av livet hos de nya landsmännen. Reportern berättade om en kvinna från ett muslimskt land, som i sitt tvångsäktenskap ofta blev slagen av sin man, och slutligen lyckades fly. Men hon blev infångad, slagen, blind, - mannen tryckte in tummarna i hennes ögon tills de sprack, och hade dragit kniven för att sätta punkt. Tillkallad polis kom, och han blev arresterad och dömd.

Men odjuret hävdar i god muslimsk tradition att det är kvinnan som bär skulden - hon har nämligen gjort att han har förlorat sin "heder" i och med att hon lämnade honom. Han tycker det är blodigt orättvist att han ska sitta i fängelse. Det är hon som borde ha fängslats, om inte dödats. Att en ung människa har berövats synen, ett öde jämförbart med livstids fängelse, är tydligen som det ska vara. Därför överklagar han domen - han hade bara utövat sin härskarrättigheter!

Det förvånar mig att våra politiker, trots alla skräckhistorier från när och fjärran har drivit på för att få människor från dessa "kulturer" in i vårt land. Är de verkligen att dumsnälla, eller är det något av samma inställning som så många till vänster ropade i sin tid: "Revolution for the hell of it!"

En annan sida av samma sak: Det uppgavs att den stackars misshandlade kvinnan har fått hjälp av minst 18 - arton resurspersoner i det norska samhället. Många av dessa kommer från sektorer där belastningen är stor och personalen otillräcklig. Vi är ett litet folk, vi klarar inte att utbilda tillräckligt med personal för att möta de omfattande behoven hos ett snabbt växande antal främlingar som lägger beslag på orimliga andelar av olika gemensamma resurser, utvecklade och finansierade av norska skattebetalare.

Låt oss stoppa intaget omedelbart, och skicka hem dem som inte hör hemma i Norge. Vi kan lämpligen börja med dem som är mest upptagna av att skydda sin "heder" och utöva sin hårresande kultur och säregna rättsuppfattning.

Bjarne Dahl

9 Kommentarer:

tgvara sa...

Kan detta va problemet med dem??

http://www.consang.net/index.php/Summary#Introduction
I länk nedan säger palestinsk sjuksköterska.
"De flesta barn har inte krigsrelaterade skador, säger Ghada Abu Nada.

Det vanligaste är problem med missbildningar och hjärnskador på grund av inavel.

– Familjerna gifter bort sina barn med nära släktingar för att behålla pengarna inom släkten, trots att de vet att barnen blir sjuka."
http://sydsvenskan.se/varlden/article552453/Har-ar-man-omogna---de-ser-inte-kvinnor-som-manniskor.html

Ann-Marie sa...

Kan bara konstatera att om en karls heder står och faller med kvinnorna i hans liv så är det ingen karl utan ett mjäkig, mesig, miserabel ursäkt till mähä helt utan existensberättigande.

Maria Magdalena sa...

Hade jag varit muslimsk man hade jag skäms för att erkänna att min heder satt mellan benen på kvinnorna i familjen.

Jag menar hur pinsamt är inte det....?

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Muslimska kvinnor tillåts inte ha samlag med andra män än sim make.
De måste till varje pris skyddas från det faktum att det finns olika storlekar.
Och det måste väl finns någon anledning till det....

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Ut med MENA-packet NU!!

Ann-Marie sa...

Maria Magdalena: Just precis! Håller med dig. Det är ju för bedrövligt! Och att dom inte kan hålla koll på “snorren” så fort dom ser kvinnfolk som inte är iklädda svarta sopsäckar är ännu bedrövligare. Det är ju något fundamentalt fel på dylika “män”.

Pontus sa...

Ingenting stoppar islamskt högmod som gammaltestamentlig rättskipning. Hur trotsiga är gärningsmännen som har utsatts för samma sak som de utsätter sina offer för?

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Islam är Sveriges näst största religion och det finns flera hundra tusen muslimer i vårt land.
Är du en av dem? Har du träffat en partner där kärleken till honom/henne lett till att du konverterat till islam? Eller fick du din tro med modersmjölken?
Har du starka bilder av livet på källarmoskéernas tid? Vill du berätta om din vardag som muslim ovan jord?
Varför är din tro viktig för dig och vad händer i dig när du ber? Hur blir du som muslim bemött i Sverige - är du trött på att försvara dig och din tro? Har du ledsnat på folks fördomar och människors ihopblandning av politik och religion? Vad vill du framhålla med islam?

Ring Stina Wollter i Uppsala och berätta! 099-110 80 eller maila karlavagnen@sr.se
Du kan också skriva direkt här på hemsidan!

Programmet börjar cirka kl 22.12

Nån som vågar ringa och säga sin ärliga mening om mussarna ikväll? ;)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.